Proaspăt căsătoriții Nadia Ferreira și Marc Anthony au făcut anunțul chiar de Ziua Îndrăgostiților. Tânăra de doar 23 de ani îl face pe soțul său, cântărețul Marc Anthony, tată pentru a șaptea oară.
Muzicianul de 54 de ani și soția au apărut joi seară pe covorul roșu la Miami, pentru cea de 35-a ediție a Premiilor Univision Premio Lo Nuestro.
Fostul soț al lui J Lo și tatăl gemenilor săi a purtat un sacou gri fără cămașă pe dedesubt și deschis la nasturii de sus, pentru a-și etala accesoriile și tatuajele. Foarte protector, n-o scapă din priviri pe Nadia Ferreira, tânăra cu care s-a căsătorit recent. Totul în viața acestui cuplu s-a petrecut cumva pe repede înainte. Relația lor a evoluat spectaculos și într-un singur an au devenit și soți și viitori părinți.
Pe partea muzicală, Marc Anthony conduce topurile latino și tocmai a încheiat un turneu extins.
La festivitatea de premiere de joi, albumul „Pa’llá voy” al cântărețului a fost premiat cu distincția cel mai tropical album al anului. Când a aflat că este câștigător, Marc Anthony și-a sărutat soția, apoi i-a sărutat burtica. În timpul discursului de acceptare, artistul a menționat-o pe superba sa soție, spunându-i public: ”Mami, te iubesc!”. Nadia Ferreira i-a spus că și ea îl iubește, potrivit Today. La sfârșitul lunii ianuarie, Marc Anthony s-a căsătorit cu tinerica sa iubită Nadia Ferreira. Artistul a organizat o nuntă fastuoasă la Miami, de la care nu au lipsit vedetele.
Printre invitații de la fastuoasa nuntă, s-au numărat David Beckham, Salma Hayek și Lin Manuel Miranda. Petrecerea a avut loc la Muzeul de Artă Perez, iar presa spaniolă a fost prima care a scris despre eveniment.
Barack Obama şi Kamala Harris critică măsurile luate de Donald Trump, după revenirea la Casa Albă. „V-am avertizat”
Fostul preşedinte american Barack Obama şi fostul vicepreşedinte Kamala Harris au criticat joi, în două discursuri separate, acţiunile lui Donald Trump, într-o rară luare de poziţie după ce adversarul republican a revenit la Casa Albă, relatează CNN.
În cadrul unei conferinţe organizate la Hamilton College din Clinton, New York, Barack Obama, primul predecesor al lui Donald Trump, a regretat măsurile luate de actualul ocupant al Casei Albe pentru a remodela guvernul federal, a limita imigraţia şi a intimida presa, instituţiile şi elitele democrate.
„Aşadar, este prima dată când vorbesc în public de ceva vreme. Am stat să urmăresc un pic”, a spus fostul preşedinte democrat (2009 – 2017).
„Imaginaţi-vă dacă aş fi făcut aşa ceva. Este de neimaginat că aceleaşi părţi care tac astăzi ar fi tolerat un astfel de comportament din partea mea sau din partea mai multor predecesori ai mei”, a declarat el, potrivit News.ro.
Reacţionând la tarifele vamale impuse recent de Donald Trump principalilor săi parteneri comerciali, Barack Obama a declarat că această politică „nu este bună pentru America”.
Primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite a criticat, de asemenea, atitudinea republicanului faţă de anumite universităţi, care sunt ameninţate cu retragerea subvenţiilor dacă nu iau măsuri drastice pentru a „limita antisemitismul” în campusurile lor. Ţinta este Harvard, unde a absolvit Barack Obama.
„Sunt profund îngrijorat de faptul că guvernul federal ameninţă universităţile dacă nu expulzează studenţii care îşi exercită dreptul la libertatea de exprimare”, a declarat el în faţa unui public format din studenţi, referindu-se la numeroasele manifestaţii pro-palestiniene care au avut loc în campusurile din întreaga ţară.
În mod similar, Barack Obama a considerat că exercitarea de presiuni asupra firmelor de avocatură care au legături cu democraţii este „contrară pactului fundamental pe care îl avem ca americani”, după cum a spus el.
Kamala Harris: „V-am avertizat”
La rândul său, Kamala Harris, contracandidata lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, a recunoscut că revenirea lui Donald Trump în Biroul Oval a creat un „mare sentiment de teamă”.
La începutul acestei săptămâni, Trump a anunţat o înţelegere cu firma de avocatură la care este angajat soţul Kamalei Harris, Doug Emhoff – Willkie Farr & Gallagher – despre care preşedintele a spus că include acordul firmei de a furniza cel puţin 100 de milioane de dolari în servicii juridice pro bono pe parcursul celui de-al doilea mandat al său. Acesta a fost un alt exemplu de firme de profil înalt care încheie acorduri cu Casa Albă, Trump vizând firmele care au lucrat cu inamicii săi politici.
Înainte ca acordul cu Willkie să fie anunţat, Emhoff a abordat subiectul spunând: „Statul de drept este atacat. Democraţia este atacată. Aşadar, noi, avocaţii, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a contracara această situaţie”.
Observaţiile de joi ale lui Harris sunt cele mai directe comentarii ale acesteia de la începutul celui de-al doilea mandat al lui Trump.
„Vedem organizaţii care rămân tăcute. Îi vedem pe alţii capitulând în faţa unor ameninţări clar neconstituţionale. Aceasta este ceea ce vedem în fiecare zi în ultimele luni în ţara noastră şi, în mod natural, creează un sentiment profund de teamă”, a spus Kamala Harris în timpul discursului său rostit la conferinţa „Leading Wowen Defined”. Ea a adăugat: „V-am avertizat”.
„Frica este contagioasă. Atunci când unei persoane îi este frică, aceasta trece la cei din jurul ei şi se răspândeşte. Iar noi suntem, fără îndoială, martori la acest lucru”, a adăugat ea, înainte de a încheia: „Dar vă mai spun, dragi prieteni, că şi curajul este contagios”.
Reacția lui Trump după ce Beijingul a impus taxe vamale Americii. „China a jucat prost”
Preşedintele american Donald Trump a catalogat decizia Chinei de a impune taxe vamale la produsele americane, în răspuns la taxele SUA, drept o reacţie de „panică”. Beijingul a anunţat că va impune taxe vamale de 34% pentru importurile din SUA, ca represalii la taxele vamale similare impuse de Donald Trump, scrie digi24.ro
„China a jucat prost, au intrat în panică – singurul lucru pe care nu şi-l pot permite să-l facă”, a scris Donald Trump, într-un mesaj cu majuscule pe reţeaua sa de socializare Truth Social.
Donald Trump a anunţat miercuri taxe vamale constând într-o taxă de bază de 10%, la care se adaugă pentru fiecare ţară pe principiul reciprocităţii taxe vamale suplimentare până la jumătate din procentul pe care respectiva ţară îl percepe ca taxe vamale pentru produsele importate din SUA. Astfel, pentru produsele importate din ţările UE taxele vamale percepute de SUA vor fi de 20%, iar pentru cele importate din China de 34%. Pentru vehicule şi componente ale industriei auto, taxele vamale percepute de SUA sunt de acum înainte de 25%.
Ordinul lui Trump prevede exceptarea mai multor categorii de produse de la aplicarea acestor taxe vamale, inclusiv petrolul, gazul şi alte materii prime. Pe lista cu noile taxe vamale percepute de SUA nu se regăsesc Rusia, Belarus, Cuba şi Coreea de Nord, ţări puternic sancţionate şi al căror comerţ cu SUA este neglijabil.
În replică, guvernul chinez a anunţat vineri că va impune începând din 10 aprilie taxe vamale de 34% pentru toate bunurile importate din SUA. De asemenea, China va restricţiona exporturile pentru o serie de materii prime rare utilizate la componente electronice, în industria aerospaţială şi alte sectoare.
În plus, China va include 16 companii americane pe lista sa de control al exporturilor şi va adăuga 11 companii americane pe lista de entităţi „nedemne de încredere”, ca urmare a cooperării militare a acestora cu Taiwan.
14 morţi, dintre care 6 copii, după ce o rachetă rusă a lovit Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski. „Rusia nu vrea decât război”
14 oameni au fost ucişi şi peste 50 răniţi după ce armata rusă a lovit vineri seară cu o rachetă balistică o zonă rezidenţială din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Vladimir Zelenski, situat în sudul ţării, scrie digi24.ro
Racheta a căzut în apropierea unui loc de joacă pentru copii, scrie News.ro, preluând Ukrainskaia Pravda.
Șase dintre persoanele ucise erau copii, potrivit președintelui ucrainean Vladimir Zelenski. În oraş au izbucnit incendii în urma atacului, iar mai multe blocuri de locuinţe au fost avariate.
Președintele Vladimir Zelenski a menționat atacul într-un mesaj pe Facebook, spunând că este o dovadă că Rusia nu dorește de fapt încetarea focului.
„Rusia lovește în fiecare zi. Oamenii mor în fiecare zi. Există un singur motiv pentru care acest lucru continuă: Rusia nu dorește o încetare a focului și noi vedem acest lucru. Întreaga lume poate vedea. Fiecare rachetă, fiecare dronă de atac demonstrează că Rusia nu vrea decât război. Și numai de presiunea lumii asupra Rusiei, de toate eforturile de a întări Ucraina, de apărarea noastră antiaeriană, de forțele noastre – numai de asta depinde când se termină războiul”, a scris Zelenski.