Natalia Barbu arată superb la 42 de ani, după două nașteri. Imagini cu artista pe litoralul oceanului Indian

Natalia Barbu își petrece vacanța în arhipelagul Insulelor Maldive. Interpreta se bucură de un sejur de neuitat în apele turcoaz ale Oceanului Indian.

Aceasta a împărtășit cu urmăritorii săi câteva imagini încântoare din vacanță. Artista are o formă fizică de invidiat, este greu de crezut că în urmă cu doar patru luni și jumătate aceasta a adus pe lume un copil.

Din câte putem observa, interpreta a avut parte de o recuperare rapidă după naștere.

Zeci de familii din Capitală riscă să rămână fără apartamente

Aproape 80 de familii din sectorul Botanica al Capitalei afirmă că sunt într-o situație disperată, temându-se că își vor pierde locuințele în urma unor decizii judecătorești luate de Curtea de Apel Chișinău. Locatarii acuză compania de construcții „Elat Neocons SRL” de orchestrarea unor încercări de evacuare, pe baza unor hotărâri care, potrivit lor, le-au anulat dreptul de proprietate, fără să fi fost citați sau să fi avut posibilitatea de a se apăra, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, mai mulți locatari vizați în acest caz și-au exprimat îngrijorările față de legalitatea deciziilor, susținând că acestea au fost luate în absența lor, fără notificare prealabilă.

„Am fost judecați, dar nu am fost acolo. Niciunul dintre cei prezenți în sală nu a participat la ședința de judecată, unde s-a decis soarta apartamentelor și a proprietății noastre”, a declarat unul dintre locatari în cadrul conferinței de presă.

Locatarii declară că deciziile judecătorești s-ar baza pe o acțiune controversată a companiei „Elat Neocons SRL”, care ar fi anulat retroactiv bonurile de casă, ce atestau achitarea integrală a apartamentelor. Oamenii spun că timp de trei ani au trăit fără incidente în apartamentele lor, până au fost chemați în fața instanței.

Potrivit locatarilor, noul administrator al companiei încearcă să recupereze banii printr-o procedură de expropriere, iar această anulare ar fi fost justificată prin presupuse nereguli interne ale companiei. „Este o escrocherie, o încălcare gravă a drepturilor noastre”, spun aceștia.

Locatarii susțin că dețin dovezi solide de achitare a apartamentelor, inclusiv contracte și bonuri de casă originale, dar se confruntă cu hotărâri judecătorești care par să legitimeze anularea acestor probe.

Totodată, oameni cer ca autoritățile competente, inclusiv Procuratura Generală și Serviciul Fiscal de stat, să investigheze legalitatea acestor decizii.

Microbuzul cu numere moldovenești, implicat în accidentul din România, venea din Polonia

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova (MAE) a venit cu precizări privind tragicul accident rutier care a avut loc în județul Cluj, România, cu implicarea unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova, în această dimineață, 7 aprilie.

Potrivit datelor preliminare comunicate de autoritățile din România, microbuzul, care se deplasa dinspre Polonia, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autocamion, transmite Știri.md

În urma accidentului, trei cetățeni moldoveni au decedat, iar ceilalți cinci pasageri, inclusiv un minor de trei luni, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. 

Din cele cinci persoane rănite, două nu au necesitat internare în urma evaluării medicale. 

Familia cu copilul minor (trei luni) a fost transferată pentru investigații suplimentare la Spitalul Pediatric din municipiul Cluj-Napoca.

„Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact direct cu victimele tragicului accident, precum și cu autoritățile competente din România. Totodată, misiunea diplomatică este pregătită să acorde, la solicitare, asistența consulară necesară și va interveni, după caz, în vederea acordării sprijinului disponibil. MAE va reveni cu informații actualizate pe măsură ce acestea vor deveni disponibile”, mai menționează reprezentanții MAE. 

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au murit, iar alți cinci, printre care și un copil, au fost răniți luni dimineața, 7 aprilie, într-un grav accident rutier produs în județul Cluj, România. Tragedia a avut loc în jurul orei 06:00, pe DN1C, în apropierea localității Câțcău.

PIB-ul Transnistriei a scăzut cu 5,4%. Autoritățile separatiste dau vina pe Chișinău

Produsul Intern Brut al regiunii transnistrene a scăzut cu 5,4% în termeni reali față de anul 2023. Datele au fost prezentate de așa-zisul ministru al economiei de la Tiraspol, Serghei Obolonik, în cadrul unei ședințe privind bilanțul activității economice din 2024.

Potrivit lui Obolonik, principalii factori care au dus la acest declin sunt „acțiunile de blocadă ale Moldovei”, care, susține el, au afectat grav economia regiunii, scrie infotag.md.

„Pe fundalul blocării exporturilor mai multor întreprinderi și al izolării bancare, Transnistria a fost supusă unor presiuni suplimentare din cauza noilor măsuri restrictive impuse de Chișinău – în special taxele vamale ilegale. Doar din această cauză, întreprinderile transnistrene au pierdut peste 13 milioane de dolari anul trecut”, a afirmat Obolonik.

Acesta a mai invocat și problemele legate de livrările insuficiente de gaze, care ar fi limitat funcționarea sectorului industrial. Astfel, deși volumul producției industriale a rămas la nivelul din 2023, sectoarele orientate spre export au fost puternic afectate.

Potrivit datelor prezentate:

  • Producția industriei chimice a scăzut cu 46,7%;
  • Industria electrică – cu 24,4%;
  • Industria ușoară – cu 15,4%.

În comerțul exterior, cifra totală de afaceri a scăzut cu 21,2%. Exporturile au înregistrat un declin de 1,3%, iar importurile au scăzut cu 27,4%.

Totodată, regiunea a înregistrat o inflație anuală de 5,4%, alimentată în special de creșterea prețurilor la produsele alimentare.

Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Evită-le, ca să ai un chip proaspăt
Articolul anterior
Anunț de ultimă de oră despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros
Articolul următor
Close menu