NATO afirmă că rebeliunea Wagner arată marea greșeală a lui Putin de a invada Ucraina

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg afirmă că evenimentele de peste weekend sunt o problemă internă a Rusiei și încă o demonstrație a marii greșeli strategice făcute de președintele Putin prin anexarea ilegală a Crimeei și cu războiul împotriva Ucrainei.

NATO chief Stoltenberg to visit Türkiye for talks on Nordic bids | Daily  Sabah

El a spus că pe măsură ce Rusia își continuă asaltul, este și mai important ca aliații să continue sprijinul pentru Ucraina.

”Dacă Rusia crede că ne poate intimida să nu sprijinim Ucraina, va eșua. Suntem alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, le-a declarat Stoltenberg jurnliștilor în capitala Lituaniei, Vilnius.

Secretarul general al Alianței a mai spus că NATO monitorizează situația din Belarus și a condamnat încă o dată anunțul Moscovei de a desfășura acolo arme nucleare.

”Nu vedem niciun indiciu că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare, dar NATO rămâne vigilentă”, a asigurat el.

Stoltenberg a fost la Vilnius la un test al reacției rapide a unității de luptă NATO din Lituania, conduse de germani, în eventualitatea unui conflict cu Rusia. El a descris exercițiile ca pe un mesaj clar că NATO este gata să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat.

Inginerii din Moldova au creat o „bicicletă” care produce energie
Articolul anterior
Se ieftinește căldura. Tariful la energia termică livrată de „Termoelectrica” ar urma să scadă cu peste 700 de lei
Articolul următor