Nicoleta Nucă și-a făcut debutul în lumea filmului. În ce producție va apărea cântăreața originară din Moldova

Nicoleta Nucă este una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, dar și la noi. De curând, cântăreața a debutat și în lumea filmului. Cu o carieră de succes pe plan muzical, vedeta a fost extrem de încântată să primească un rol secundat într-un film. În ce producție va apărea și cum a fost pentru ea, această experiență.

Nicoleta Nucă este o femeie împlină pe plan persoanl, dar și proferional. În urmă cu un an, vedeta a fost cerută de soție, iar acum se pregătește să meargă la altar la brațul iubitului său alături de care trăiește o frumoasă poveste de dragoste. Și pe plan profesional, artistei îi merg lucrurile foarte bine. Are o carieră de succes în lumea muzicală iar de curând a debutat și ca actriță.

Nicoleta Nucă și-a făcut debutul în lumea filmului

Nicoleta Nucă, de la cântăreață, la actriță. În cadrul unei emisiuni tv, artista a vorbit despre provocarea pe care a acceptat-o și anume aceea de a juca pentru prima oară, într-o producție, în rol secundar.

„A fost prima dată, sper că nu și ultima. (…) Îmi place foarte mult, am și făcut actorie acum câțiva ani, și uitasem, acum am putut să pun în practică ce am învățat. E un rol secundar, filmul e în engleză, cu câteva replici în italiană. Dintre actrițele mai faimoase de acolo e Claudia Gerini. E o profesionistă și m-am bucurat mult să lucrez cu ea, este și o femeie extraordinară.”, a spus Nicoleta Nucă.

Filmările producției, care este una italo-americane, au avut loc în Sicilia iar Nicoleta interpretează rolul unei românce care își dorește să reușească în lumea muzicală. Filmul va apărea în cinematografe în luna iunie a anului 2023.

Nicoleta Nucă, despre criticile din mediul online

În cadrul aceleiași emisiuni, Nicoleta Nucă a vorbit și despre cum o afectează criticile din mediul online. Vedeta a mărturisit că, la început, orice comentariu negativ pe care îl primea îl punea la suflet și se consuma. Cu trecerea anilor însă, a înțeles că nu poți face tuturor pe plac, așa că a ales să nu mai ia în seamă vorbele rele și să facă lucrurile pe care ea consideră că trebuie să le facă pentru a fi fericită.

„Dacă este vorba de un atac personal, nu le accept, în sensul că răspund, nu o pun la suflet, dar răspund, pentru că nu mi se pare în regulă că oamenii cred că au dreptul să vină la tine acasă și să te atace, să te jignească. Când contestă orice alegere pe care o faci: că te îmbraci într-un fel, că îți tunzi părul sau că te machiezi într-un fel, e treaba mea până la urmă. Eu mă simt bine așa, eu mă simt frumoasă așa. De ce crezi tu că ai dreptul să vii să-mi spui că sunt așa și pe dincolo, să mă jignești.”, a spus artista.

De asemenea, aceasta a mai ținut să puncteze și faptul că, deși perfecțiunea nu există, presiunea că trebuie să fii perfect, există.

sursa: www.spynews.ro

În cinci ani, Republica Moldova ar urma să aibă un stadion național

În cinci ani, Republica Moldova ar urma să aibă un stadion național. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul țării, Dorin Recean, care s-a întâlnit cu jucătorii naționalei de fotbal la Centrul de Pregătire de la Vadul lui Vodă, scrie tvrmoldova.md.

DORIN RECEAN, prim-ministru, Republica Moldova: „În cinci ani, vom avea un stadion de categoria patru UEFA, cu o capacitate de 20-25 mii de spectatori. Realist vorbind, din punct de vedere tehnic, toate etapele pe care trebuie să le realizăm, în cinci ani vom avea stadionul conform standardelor UEFA.”Totuși, Dorin Recean nu a oferit alte detalii, iar pe rețelele sociale a notat că săptămâna viitoare, Dan Perciun, ministrul Educației, și Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, vor prezenta mai multe informații despre acest proiect.Acum, naționala de fotbal a Republicii Moldova își desfășoară meciurile de acasă pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, pe care Federația îl administrează din 2016. Contractul de chirie ar urma să expire peste doi ani.Arena „Zimbru”, cu o capacitate de aproximativ zece mii de spectatori, va fi gadza și următoarelor două partide ale „tricolorilor”. Pe 8 și 11 iunie, echipa pregătită de Serghei Cleșcenco va juca cu Cipru și Ucraina. Ambele dueluri sunt amicale și reprezintă o etapă de pregătire înainte de campania din Liga Națiunilor.Reprezentativa Republicii Moldova se află în ultima divizie valorică a turneului continental, alături de Malta și Andorra. Pentru a promova în eșalonul următor, „tricolorii” trebuie să ocupe fotoliul de lider sau să se claseze pe treapta secundă, dar într-un astfel de scenariu va trebui să treacă de partida de baraj cu una dintre ultimele echipe din a treia divizie.

Moldova, în statistica penitenciarelor din Europa

Republica Moldova face parte din grupul de țări cu cea mai mare rată de încarcerare la 100.000 de locuitori – 242 (conform datelor din 31 ianuarie 2023).

Cele mai multe persoane în detenție sunt în Turcia (408), Georgia (256) și Azerbaidjan (244), după care vine și Republica Moldova, citează IPN un comunicat al Consiliului Europei întocmit în baza Anuarului statisticii populației din penitenciare.

Fără a ține cont de țările cu o populație mai mică de 500.000 de locuitori, cele mai scăzute rate de încarcerare s-au înregistrat în:

  • Finlanda (52), 
  • Țările de Jos (52), 
  • Norvegia (55), 
  • Germania (69), 
  • Slovenia (68), 
  • Danemarca (71), 
  • Elveția (73), 
  • Armenia (79), 
  • Suedia (80),
  • Irlanda (85).

Republica Moldova este cap de listă în statistica țărilor cu o populație mai mare de 500.000 de locuitori, unde rata încarcerării a crescut cel mai mult: +52,1% față de anul trecut. Moldova e urmată de:

  • Macedonia de Nord (+25,5%), 
  • Cipru (+24,8%), 
  • Turcia (+15%), 
  • Azerbaidjan (+12,5%), 
  • Irlanda (+11,7%), 
  • Muntenegru (+11,3%), 
  • Armenia (+10,6%), 
  • Croația (+10,4%), 
  • Ungaria (+8,7%), 
  • Irlanda de Nord (Marea Britanie) (+8,3%),
  • Georgia (+8,2%), 
  • Bulgaria (+8,1%), 
  • Austria (+6,8%), 
  • Italia (+5,7%),
  • Suedia (5,1%).

Doar administrațiile penitenciare din Lituania, Estonia și Grecia au raportat o scădere a ratelor de încarcerare (-8,9%), (-8,8%) și, respectiv, (-5,2%).

Cât privește vârsta medie a deținuților, Moldova face parte din țările cu deținuți relativ tineri (35 de ani), alături de Bulgaria (33), Suedia (34), Danemarca (35), Macedonia de Nord (35) și Franța (35). 

Numai 1,5% dintre aceștia sunt cetățeni ai altor state, în timp ce per total, în Europa, la 31 ianuarie 2023, 27% din populația penitenciarelor era străină.

Companiile japoneze, invitate să investească în Moldova

Valorificarea oportunităților economice și investiționale, ultimele evoluții din regiune și consolidarea relațiilor apropiate cu Japonia au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu viceministrul pentru Afaceri Internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor din Japonia, Masato Kanda, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 5-6 iunie.

Șeful Executivului a apreciat susținerea consecventă pe care Japonia o acordă țării noastre de-a lungul anilor, ceea ce ajută Republica Moldova să realizeze obiectivele de creștere a calității vieții oamenilor. În acest sens, premierul a accentuat cooperarea în domeniul agricol, cel al sănătății, dar și alte sectoare cheie pentru modernizarea țării. În același timp, premierul Dorin Recean s-a referit la importanța valorificării potențialului de cooperare economică dintre cele două state, reiterând interesul țării noastre pentru atragerea de noi investiții nipone în sectorul IT și industria creativă, industria auto, energia regenerabilă, producerea și prelucrarea produselor agricole, medicină și electronică. „Guvernul construiește infrastructura și condițiile necesare pentru antreprenorii care vin să investească în Republica Moldova. Suntem o țară sigură pentru dezvoltarea unor afaceri prospere, oferim acces la piața Uniunii Europene și muncim pentru a face activitatea de afaceri cât mai simplă și profitabilă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. Oficialii s-au mai referit la cooperarea în domeniul turismului și la succesele înregistrate în domeniul comercial. În anul 2023, volumul comerțului bilateral moldo-nipon a crescut, iar exporturile de produse moldovenești pe piața japoneză s-au majorat cu 27%. Printre mărfurile exportate se regăsesc articolele textile, vinurile, iar din cele importate fac parte autoturismele pentru transportul persoanelor, echipamentul agricol și medical. 

Potrivit premierului Dorin Recean, participarea Republicii Moldova la Expo Osaka 2025 va impulsiona promovarea produselor „Made in Moldova” pe piața japoneză și va face mai cunoscute oportunitățile de afaceri din Moldova pentru mediul de afaceri nipon.

Arme și muniții deținute ilegal, depistate de polițiști în gospodăria unui bărbat din nordul țării
Articolul anterior
Două trenuri s-au ciocnit în Spania. Cel puțin 70 de oameni sunt răniți
Articolul următor