Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru astăzi, 26 ianuarie, dar și pentru sâmbătă. Așadar, ne așteaptă din nou ninsori, viscol și lapoviță.
Ziua, dar și la noapte se aşteaptă precipitaţii sub formă de ploaie, dar şi lapoviţă.
Temperaturile vor oscila între 0 şi 5 grade Celsius. Noaptea vor fi 0 grade.
În unele regiuni ale ţării va fi ceață slabă, iar pe drumuri se va forma polei.
În Capitală, maximele vor ajunge la 3 grade, iar noaptea se vor înregistra 2 grade.
Pentru sâmbătă, meteorologii anunță ninsori.
De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai
Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său plăcut și proprietățile sale nutritive. V-ați întrebat vreodată de ce este laptele alb?
Culoarea albă a laptelui se datorează compoziției sale complexe, care include apă, grăsimi, proteine, calciu și alte substanțe nutritive. Principalul factor responsabil pentru această culoare este cazeina, o proteină care reprezintă aproximativ 80% din totalul proteinelor din lapte. Particulele de cazeină formează micelii, structuri microscopice care difuzează și reflectă lumina în mod uniform, creând impresia de alb, scrie digi-world.tv.
În plus, grăsimile din lapte contribuie la aspectul său omogen. Grăsimea din lapte se află sub formă de globule microscopice, care, la rândul lor, dispersează lumina. Această dispersie nedirecționată a razelor luminoase este ceea ce face ca laptele să pară alb.
Un alt aspect interesant este că, deși apa pură este incoloră, atunci când conține particule suspendate (așa cum este cazul laptelui), lumina este reflectată în toate direcțiile, rezultând o culoare albă opacă. Acest fenomen este similar cu cel care face ca norii să fie albi, deoarece particulele de apă din nori împrăștie lumina soarelui.
Dacă laptele este degresat, își poate schimba ușor culoarea, devenind mai translucid. Acest lucru se întâmplă deoarece eliminarea grăsimii reduce dispersia luminii. De asemenea, în cazul laptelui provenit de la alte animale decât vacile, cum ar fi caprele, nuanța sa poate varia ușor datorită diferențelor în compoziția grăsimilor și proteinelor.
Laptele este alb datorită dispersiei uniforme a luminii de către miceliile de cazeină și globulele de grăsime. Acest fenomen optic simplu stă la baza aspectului pe care îl cunoaștem cu toții.
Spălare de bani enormă prin ONG-uri, în SUA, descoperită de Musk
Elon Musk a cerut marți arestarea liderilor unor „ONG-uri alse” care primesc fonduri federale — spunând că aceștia reprezintă o formă de „partid unic”, conectată politic, care este implicată în „spălarea banilor” și risipirea banilor contribuabililor, scrie evz.ro.
Apelul șefului Departamentului pentru Eficiența Guvernamentală pentru acțiunile legale vine în timp ce el conduce eforturile de a reduce cheltuielile federale anuale cu 1 trilion de dolari pentru a înjumătăți deficitul.
„În ceea ce privește organizațiile non-guvernamentale, aceste tipuri de ONG-uri false, cred că trebuie să aibă loc o serie de arestări,” a spus Musk într-un interviu la „The Five” de la Fox News.
„Acestea sunt organizații de caritate false [conduse] în principal de democrați… uneori există puțin din Republicani acolo, pentru că uneori le aruncă Republicanii un os ca să spună: „Hei, taci din gură despre asta. Așa că acolo începe să apară ideea de unipartid”, a spus Musk.
Rețea de ONG-uri false pentru a spăla fonduri federale
Elon Musk a declarat marți că vrea ca autoritățile să aresteze liderii „falselor ONG-uri” care au luat fonduri federale.
„Dar este copleșitor în favoarea democraților, iar aceștia dau aceste miliarde de dolari ONG-urilor conduse de democrați, care apoi trec printr-o întreagă rețea de ONG-uri suplimentare — este un uriaș sistem de spălare a banilor. Chiar în acest moment, cred că cuvântul ONG și spălarea de bani sunt aproape sinonime”, afirmă Musk.
Termenul „unipartid” este folosit frecvent de susținătorii președintelui Trump pentru a descrie politicienii din ambele partide majore care au o gândire similară în privința operațiunilor guvernamentale, cheltuielilor și politicii externe — în general în opoziție cu agenda populistă a lui Trump.
Musk nu are puterea de a ordona anchete penale, dar influența sa imensă ar putea ridica ideea în rândul numiților lui Trump de la Departamentul de Justiție și în birourile procurorilor din SUA.
Musk a acordat interviul în timp ce îi îndemna pe telespectatori să voteze într-o cursă judiciară din Wisconsin. Știri FOX
„Roțile justiției se învârt încet, dar sigur,” a spus Musk. „Am un simț maniacal al urgenței.”
CEO-ul Tesla și SpaceX și proprietarul X, care conduce DOGE ca angajat guvernamental neplătit, nu a menționat niciun ONG specific sau operator presupus corupt.
Republicanii au evidențiat recent un grant de 2 miliarde de dolari pentru mediu acordat anul trecut de administrația Biden unui consorțiu de organizații legate de fosta candidată democratică la guvernatorul Georgiei, Stacey Abrams, care a consiliat în efortul de a obține fondurile.
Musk nu a numit niciun ONG sau lider anume pe care crede că ar trebui să fie arestați
Abrams susține că nu a beneficiat financiar în mod personal, inclusiv pentru că banii nu au fost distribuiți și ea a părăsit locul de muncă de la una dintre organizațiile partenere.
Administratorul Agenției pentru Protecția Mediului, Lee Zeldin, a tweet-uit săptămâna trecută că „[t] DOJ/FBI investighează” acel premiu.
Musk a mai spus la „The Five” că crede că autoritățile vor aresta o persoană „sperăm săptămâna aceasta” pentru că ar fi furat 400.000 de numere de asigurare socială.
Facebook va avea un flux dedicat exclusiv prietenilor
Meta anunţă că va lansa o secţiune numită Friends în aplicaţia Facebook, unde vor fi afişate exclusiv postări ale prietenilor.
Preocupată de ameninţarea venită din partea TikTok, Meta s-a concentrat în ultimii ani pe „descoperirea conţinutului”, aducând în feed-urile utilizatorilor săi de Facebook şi Instagram conţinut din întreaga reţea.
Acum, recunoscând frustrarea utilizatorilor nemulţumiţi că ratează postări importante ale prietenilor din această cauză, Meta vine cu un compromis, transmite News.ro.
Fără să schimbe modul în care funcţionează fluxul principal, Facebook va grupa tot conţinutul creat de prieteni într-o secţiune specială, numită Friends.
Noua secţiune nu trebuie confundată cu fluxul care există deja în Facebook şi care afişează doar postări ale prietenilor, dar în ordine invers cronologică.
Secţiunea Friends va funcţiona aşa cum funcţiona Facebook la începuturi, organizând postările prietenilor, inclusiv Reels şi Stories, cu ajutorul algoritmului.
Meta spune că aceasta va fi doar una dintr-un şir mai lung de funcţii care vor readuce farmecul original al reţelei sociale.