Noi detalii în cazul fetiței din Moldova care parcă a intrat în pământ, în SUA. Părinții copilei și-au predat pașapoartele

Misterul dispariţiei micuţei Mădălina Cojocari este departe de a fi elucidat. Părinţii copilei de 11 ani, dispărută de mai bine de o lună din Cornelius, Carolina de Nord, ar fi trebuit să se prezinte, miercuri, în faţa instanţei, unde ar fi trebuit să fie audiaţi.

Dispariţia minorei din Moldova: Părinţii, obligaţi să predea paşapoartele

Judecătorul a anunţat că nu va mai fi nicio audiere pentru garanţie, dar că ambii părinţi şi-au predat paşapoartele, informează WCNC, transmite Observatornews.ro.

Pe 23 noiembrie, Mădălina Cojocari a fost văzută pentru ultima dată în viaţă de către mama sa, chiar înainte de culcare. Cu doar două zile înainte de dispariţia sa, sunt şi ultimele imagini cu ea. Copila fusese surprinsă de camerele de supraveghere ale autobuzului şcolar, când se întorcea acasă.

Mădălina parcă a intrat în pământ

De atunci nimeni nu mai ştie nimic de Mădălina. Parcă a intrat în pământ. Ce este şi mai şocant este faptul că părinţii i-au anunţat dispariţia abia după trei săptămâni. Autorităţile cred că părinţii nu spun tot adevărul. „Este clar că părinţii copilului nu ne spun tot ce ştiu”, a declarat şefa poliţiei din oraşul Cornelius. Ea a adăugat că anchetatorii au discutat cu sute de persoane, atât din localitate cât şi de pe tot globul, şi au verificat sute de indicii dar nu au reuşit să găsească fetiţa.

Mătuşa Mădălinei a povestit pentru Observator că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani, iar poliţiştii suspectează că părinţii copilei ascund informaţii.

Mătuşa Mădălinei a refăcut filmul tragicei dispariţii. Mama copilei ar fi încercat singură să o găsească în cele trei săptămâni în care nu a anunţat poliţia de dispariţia ei. „Mi-a spus că s-a trezit de dimineață cu o stare de greață, de vomă, de amețeli, de durere foarte mare de cap și primul lucru care l-a făcut a mers în camera fetei să vadă unde e fata și dacă ea se simte bine și când a mers în cameră a văzut că acolo nu e nimeni. A căutat-o ea non stop, zi și noapte, cum a putut, de una singură. Ea avea toată nădejdea și șansele să o găsească ea prin cartiere, prin toată zona unde ei locuiesc”.

În ultima convorbire, Diana Cojocari i-ar fi spus că îl bănuieşte pe soţul ei vinovat de dispariţia copilei, dar se teme de el. „Cam cu o zi înainte să fie închisă, pe 13-14 decembrie. Mi-a spus că nu e fata și că îi pare foarte rău de cele întâmplate și că dorința ei cea mare să revină fata ei și să o vadă și nu știu, să fie totul bine. Presupune că el, dar cu o mare frică îmi spunea toate momentele astea cu o frică față de el, nu știu, și probabil din înțelesele mele când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune, nu voia să îl învinuiască pe el cumva. I-am spus zic Diana dacă e vorba de copilul tău nu poți să stai tu să o cauți, că America e mare, acționează, du-te, fă ceva”, a mai spus mătuşa Mădălinei.

Între timp poliţiştii au scotocit casă cu casă oraşul Cornelius unde trăia fetiţa. Cazul a starnit interes şi emoţie pe reţelele sociale unde nenumăraţi americani îşi exprimă speranţa că Mădălina va fi, până la urmă, găsită în viaţă.

Peisaje apocaliptice în Brazilia după inundațiile record

Peisaje apocaliptice în sudul Braziliei. Sute de localități se confruntă cu inundații fără precedent în ultimii zeci de ani. Catastrofa a provocat moartea a cel puțin 78 de oameni. Trei mii de militari, pompieri și salvatori au fost mobilizați în sprijinul sinistraților, dar operațiunile sunt extrem de dificile, scrie digi24.ro.

Autoritățile descriu regiunile afectate drept „adevărate zone de război” care vor avea nevoie de un plan de reconstrucție după modelul celor post-conflict. 105 oameni sunt încă de negăsit. Datele preliminare arată că peste 100.000 de oameni au fost nevoiți să fugă din calea apelor, dar pagubele sunt imposibil de estimat în acest moment. Inundațiile au fost devastatoare și au provocat alunecări de teren, au prăbușit poduri și au distrus drumuri în statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei.

În zonă au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică și cu comunicațiile.. Peste 800.000 de oameni nu mai au apă potabilă, potrivit agenției de protecție civilă, care a citat cifre de la compania de apă Corsan. Pe rețele sociale au apărut imagini cu operațiuni dramatice de salvare și cu locuitorii din orașul Canoas aflați până la umeri în apa plină de noroi și formând  un lanț uman pentru a trage bărcile care transportau oamenii salvați.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a vizitat pentru a doua oară Rio Grande do Sul duminică, însoțit de ministrul Apărării José Múcio, ministrul de Finanțe Fernando Haddad și ministrul Mediului Marina Silva, printre alții. Liderul de stânga și echipa sa au cercetat străzile inundate din Porto Alegre cu un elicopter.

„Trebuie să încetăm să fim luați prin surprindere de dezastre. Trebuie să le prevenim și să intervenim”, a spus Lula. În timpul liturghiei de duminică de la Vatican, Papa Francisc a spus că se roagă pentru populația statului. „Fie ca Domnul să primească morții și să le mângâie familiile și pe cei care au fost nevoiți să-și părăsească casele”, a spus el. Ploile abundente au fost al patrulea astfel de dezastru ecologic în stat într-un an, după inundațiile din iulie, septembrie și noiembrie 2023, care au ucis 75 de persoane.

Străzile municipiului Chișinău au fost aproape pustii de Paște

Ne-am obișnuit să vedem străzile capitalei înghesuite de mașini, iar în ore de vârf, ambuteiaje de minute în șir. Situația e total opusă în ziua de Paște. Azi, arterele Chișinăului sunt aproape pustii. Iată cum am surprins orașul în imagini, scrie agora.md.

În mare parte, străzile din Chișinău sunt la 5 mai aproape pustii. Iar în regiunile în care fluxul de mașini este activ, se circulă cu ușurință.

Rar, prin parcurile capitalei, pot fi observați oameni ieșiți la plimbări. Însă imaginile de duminică duc mai curând la gândul că mulți dintre locuitorii Chișinăului au ales să sărbătorească în afara orașului.

Iată cum arată arterele capitalei.

O biserică de lemn a ars în totalitate după slujba din noaptea de Înviere. Cauza incendiului, o lumânare rămasă aprinsă

O biserică de lemn dintr-un sat din Alba a ars în întregime după slujba din noaptea de Paşti, cauza probabilă a incendiului fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, scrie zdg.md.

„În cursul dimineţii am fost informaţi, printr-un apel prin SNUAU 112, de către îngrijitorul bisericii din satul Ghioncani, comuna Întregalde, de faptul că biserica ar fi ars în totalitate”, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crişan, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de stingere cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Câmpeni pentru stingerea ultimelor focare rămase aprinse.Acesta a precizat, pentru AGERPRES, că în biserică a fost oficiată slujbă în noaptea de Înviere.„Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată”, a precizat Alex Crişan.Nu au fost înregistrate victime. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au anunţat că în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.Biserica a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Rusia a lansat în timpul nopţii 16 drone kamikaze asupra Ucrainei
Articolul anterior
Platforma de Sprijin pentru Moldova, desfășurată în Franța în luna noiembrie, a adus peste 420 de milioane de euro la buget
Articolul următor