”Noi i-am găsit”. Ce spun fiica și ginerele cuplului decedat la Căușeni, în mașina blocată sub nămeți

Se întorceau acasă, la Sângera, de la o înmormântare din raionul Căușeni, locul lor de baștină, dar au murit în drum, în propria mașină rămasă blocată sub nămeți.

Sunt noi detalii despre moartea cumplită a cuplului care și-a găsit sfârșitul așteptând serviciile specializate ca să-i scoată din nămeții de la marginea satului Coșcalia, transmite Știri.md

Ginerele și fiica cuplului au oferit detalii despre părinții săi jurnaliștilor Tv6. Cei doi au spus că părinții ar fi putut rămâne în viață, dacă serviciile de urgență reacționau la timp.

Rudele îndurerate ale celor doi concubini decedați se pregătesc de funeralii.

„- Ningea și au căzut în șanț, zăpadă, n-au putut ieși, au sunat, nimeni nu au venit să-i ajute. Au sunat la Urgență. Ei au spus că o să meargă în ajutor, dar nu s-a mai dus nimeni.
– Pompierii la ce oră au venit?
– La 8:30. Noi deja eram acolo. Noi deja eram la fața locului. Noi i-am găsit. Nu se vedea mașina deloc. Era toată năruită. Am săpat și când am ajuns la ușă, am văzut că ei sunt fără răsuflare”.

Copii cuplului mai spun că ar fi sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor, dar în zadar. Potrivit lor, dacă se intervenea la timp, poate că părinții lor erau în viață și astăzi.

„Tare greu era acolo. Vreo doi metri, doi metri și ceva de zăpadă. Dacă se intervenea la timp, poate erau în viață oamenii”.

Iar mașina în care cei doi concubini și-au dat ultima suflare încă zace împotmolită în nămeți.

Mașina în care și-au găsit sfârșitul cei doi era abandonată în zăpadă, deși au trecut două zile de la nenorocire. Automobilul este încuiat, dar prin geam se văd câteva pungi cu brânză sărată, o sticlă cu apă, o pernuță, iar în față – un pantof pentru bărbați. Afară este un alt pantof și câteva lopeți lăsate de cei care au deszăpezit automobilul.

Tatiana, fiica bărbatului decedat: „Nu știu precis la ce oră a sunat soțul, și au zis că ei o să ia măsuri, după asta sora tatălui a sunat, și,la fel, au spus că o să ia măsuri și n-au luat. Abia a doua zi au venit. Ei au stat toată noaptea în mașină. De la medicina legală ne-au spus că au murit intoxicați cu gaze”.

Cauzele exacte ale decesului urmează a fi stabilite în urma anchetei deschise în acest caz.

Amintim că un bărbat și o femeie de 64 și, respectiv, 63 de ani, au fost găsiți fără suflare pe 27 noiembrie, în mașina blocată printre nămeți, lângă satul Coșcalia, raionul Căușeni.

Întrebați dacă tragedia ar putea fi o consecință a nepasării celor care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea oamenilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență na spus că pe parcursul derulării anchetei nu pot face declarații.

Amintim că două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți în apropiere de satul Coșcalia, raionul Căușeni, în dimineața zilei de 27 noiembrie.

Începe licitația de vânzare a Portului Giurgiulești din Republica Moldova. Guvernul României, interesat să-l cumpere

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), proprietara Portului Giurgiulești din Republica Moldova, principalul port maritim-fluvial al țării vecine, lansează licitația internațională cu scopul de a identifica potențiali investitori strategici și financiari care pot sprijini în continuare dezvoltarea cu succes și pe termen lung a acestui activ strategic pentru Republica Moldova, scrie profit.ro.

În vara trecută, Guvernul României a aprobat prin Memorandum constituirea unei echipe care să inițieze negocieri cu BERD pentru cumpărarea de către statul român, prin intermediul Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, a acțiunilor Danube Logistics SRL, operatorul Portului Giurgiulești, controlat integral de BERD.

În toamna lui 2024 a fost transmis că BERD negociază cu mai mulți potențiali investitori, din România, Turcia, Olanda, Danemarca și Bulgaria.

″Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), proprietarul Portului Internațional Liber Giurgiulești, principalul port maritim-fluvial al Republicii Moldova, a lansat un proces structurat de fuziuni și achiziții (M&A) printr-o procedură de licitație internațională, cu scopul de a identifica potențiali investitori strategici și financiari care pot sprijini în continuare dezvoltarea cu succes și pe termen lung a acestui activ strategic pentru Republica Moldova.

Procesul de fuziuni și achiziții este în curs de desfășurare și se realizează în deplină coordonare cu Guvernul Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește viitorul cadru comercial și juridic al portului, menit să faciliteze investițiile interne în concordanță cu cele mai bune practici și standarde internaționale din acest domeniu″, spune acum BERD.

Conform instituției, de la achiziționarea Portului Internațional Liber Giurgiulești în 2021, BERD a sporit eficiența, volumul de producție și profitabilitatea acestuia. BERD și-a declarat în mod constant intenția de a atrage investitori cu renume pentru a sprijini în continuare portul și pentru a-l transforma într-un centru competitiv pentru comerțul regional și internațional. BERD este consiliată î

Portul este situat pe o scurtă porțiune de faleză la Dunăre din Republica Moldova și se învecinează atât cu România, cât și cu Ucraina. În calitate de principal port al Republicii Moldova, acesta gestionează peste 70% din comerțul de import și export realizat pe cale navigabilă în această țară, asigurând lanțurile de aprovizionare ale Moldovei pentru multiple tipuri de mărfuri, aducând beneficii semnificative economiei moldovenești și jucând un rol esențial în creșterea sa viitoare. Rolul său strategic a crescut în regiune, iar portul este bine poziționat pentru a servi la reconstrucția viitoare a Ucrainei. ″BERD susține construcția și operarea Portului Internațional Liber Giurgiulești din 1995.

De-a lungul istoriei sale, portul s-a confruntat cu diverse dificultăți financiare și operaționale în procesul de dezvoltare ca entitate deplin funcțională. În 2013, BERD a acordat un nou împrumut și a devenit principalul beneficiar economic al operaționalizării portului. În 2021, BERD a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics, devenind singurul proprietar final al Danube Logistics SRL, operatorul Portului″, mai spune BERD.

Accident de groază la Peresecina: Sunt victime

Două persoane au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Totul s-a întâmplat luni, 14 aprilie, în satul Peresecina, raionul Orhei, scrie realitatea.md.

„Conducătorul unui automobil de model Toyota Auris, aflat staționat pe partea dreaptă a carosabilului, a inițiat manevra de întoarcere spre stânga, fără a se asigura corespunzător, traversând marcajul rutier 1.3. În urma acestei manevre, autoturismul a fost tamponat lateral de un Volkswagen Crafter, care se deplasa regulamentar pe banda a doua, în direcția municipiului Orhei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Orhei, Elena Băetrău.

În urma impactului, șoferul de 30 din Toyota Auris și un pasager din Volkswagen Crafter, au suferit leziuni ușoare, fiind transportați ulterior la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Bărbații nu se aflau în stare de ebrietate.

Act de vandalism în centrul Capitalei: Flori rupre din Scuarul Catedralei și călcate în picioare

Mai multe lalele au fost rupte și călcate în picioare în rondurile cu flori din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Persoane necunoscute și rău intenționate au distrus spațiile cu flori din Scuarul Catedralei, unde muncitorii din cadrul ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au plantat lalele, pentru a bucura ochii chișinăuienilor.

Primăria Chișinău condamnă acțiunea de vandalism și atenționează că distrugerea intenționată a rondurilor cu flori este pedepsită contravențional. Perimetrul Scuarului Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” este monitorizat video. Imaginile vor fi analizate, iar persoanele care se fac vinovate vor fi pedepsite.”, anunță municipalitatea.

Manifest tacit și ”trist” într-o școală din țară. Profesorii vor să fie auziți
Articolul anterior
Detalii de la Gala de Decernare Notorium Trademark Awards, ediția a VIII-a
Articolul următor
Close menu