Noi probe în cazul decesului Mădălinei Manole!

Deși nu au trecut nici trei ani de la trecerea în nefiinţă a Mădălinei Manole, aceasta nu este lăsată să se odihnească în pace.

separator
Familia ei susţine că au apărut probe noi, motiv pentru care cere redeschiderea cazului.

1279207497madalina-manole-1024x914

Potrivit avocaţilor familiei Manole, probele constau în mai multe pete de sânge găsite în casa.

„Sunt probe evidente în dosar, cum ar fi planşele fotografiate cu sânge pe pereţi în hol, în baie şi spre bucătărie. Ele sunt filmate de cei de la anchetă, dar nimeni nu spune nimic despre ele”, a declarat tatăl Mădălinei Manole.

„Nu-mi dau sufletul până nu voi afla cum a murit fetiţa mea şi de ce”, a mai declarat tatăl artistei. Acesta susține că fostul ginere ar trebui să fie acuzat de crimă cu premeditare şi să ajungă după gratii, fapt pentru care a făcut o plângere împotriva ordonanţei procurorului de a începe urmărirea penală împotriva lui Petru Mircea, soţul artistei.

Decizia cu privire la continuare controversatului proces ar putea fi luată săptămâna viitoare. În cazul în care instanţa va hotărî să trimită dosarul, din nou, la Parchet, Petru Mircea ar putea fi supus unui test poligraf.

Datele de până acum arată că Mădălina Manole s-ar fi sinucis, iar soțul ei i-a găsit corpul neînsuflețit chiar în holul casei, pe 14.07.2010. Ea și-a pierdut viața chiar în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani.

Sursa

Eveniment important pentru Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Va fi lansată o lucrare valoroasă

Invitație la o lansare de carte! Lucrarea ”Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Evoluția în epoca modernă și contemporană”, vol. II, autori: Mihai URSU și Constantin Gh. CIOBANU, este un eveniment important pentru MNEIN.

Joi, 9 februarie 2023, la ora 15.00, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum al lucrării „Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Evoluția în epoca modernă și contemporană”, editura Lexon Prim, autori: Mihai URSU și Constantin Gh. CIOBANU.

Volumul prezintă, într-o abordare unitară, istoria fondării colecțiilor Muzeului, activitatea științifică și expozițională din anii 90 până la etapa actuală. Paginile dense ale lucrării valorifică numeroase informații și documente inedite din Arhiva Științifică a Muzeului și Arhiva Națională a Republicii Moldova. Lucrarea este compusă din următoarele compartimente: I. Muzeul – centru spiritual, cultural, științific al comunității, al poporului; II. Colecțiile muzeului – baza științifică pentru studierea evoluției lumii organice și culturii umane la crearea expoziției permanente Natura-Omul-Cultura; III. Expoziția pavilionară „Natura-Omul-Cultura”; IV. Condiția avansării instituției.

Reamintim că primul volum al lucrării a fost editat în 2019, fiind lansat cu prilejul aniversării a 130 ani de la înființarea Muzeului.

La eveniment sunt invitați toți prietenii muzeului care apreciază activitatea desfășurată de instituție, modul de valorificare și promovare a patrimoniului cultural, dăinuirea și perpetuarea acestei instituții – simbol al culturii naționale.

Organizatorii vă așteaptă cu drag. Adresa: mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu 82

Amelia a împlinit 13 ani! Valentin Uzun și Ana Cernicova, gânduri emoționante pentru fetița lor

Amelia Uzun, fiica muzicienilor Ana Cernicova și Valentin Uzun, a împlinit ieri 13 ani! Părinții au felicitat-o în mod public și au surprins-o cu mesaje duioase de ziua ei. Tânăra interpretă cu ,,voce melodioasă” a avut parte de emoții mari!

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare

,,Astăzi, cu 13 ani în urmă la ora 21:00, s-a născut un îngeraș foarte talentat, fiica mea cea mare – Amelia Uzun!!! La mulți ani, puișorul nostru!!! Să crești mare, desteaptă, sănătoasă, înțeleaptă!!! Îți doresc să ți se împlinească toate visele tale! Te iubim!”, a scris Valentin Uzun, pe facebook, în dreptul a câtorva poze din arhiva familiei, alături de Amelia.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, copil, persoane în picioare, copac şi în aer liber

Pe pagina sa de Instagram Ana Cernicova le-a povestit urmăritorilor că este prima zi de naștere a fiicei sale la care ea nu poate să-i fie alături, aflându-se la mii de kilometri depărtare.

„Este prima zi de naștere când nu sunt alături de fetița mea, dar am reușit să o emoționăm pe Amelia datorită prietenilor mei care au fost organizatori și complici. Vă iubesc pe toți!”, a menționat soprana.

Ana Cernicova a fost căsătorită cu Valentin Uzun. Cei doi o cresc împreună pe fiica lor, Amelia.

Mesaj dur de la un psihiatru pentru părinți: ”Dați naștere unei generații de monștri! Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați.”

David Eberhard, un psihiatru suedez de renume și tată a 6 copii, a vorbit recent despre problema stilului permisiv al părinților în educația pe care o dau copiilor, scrie stiriromania.ro.

În cartea sa “Copiii la putere”, David Eberhard a analizat principiile care stau la baza educației parentale și, în opinia sa, libertatea pe care copiii o primesc în sistemul de educție nordic este una exagerata, ceea ce duce la formarea unor generații de adulți fără empatie socială, cu șanse mari de a eșua în viață, cu tendințe sinucigașe, victime ale viciilor.

“Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați. A-i spune nu unui copil nu este același lucru cu a bate un copil”

Potrivit lui David Eberhard, permisivitatea prea mare a părinților din ziua de azi, îi transformă pe copii în niște monștri.

Deși sistemul de educație scandinav se remarcă prin rezultate excepționale din punct de vedere intelectual, psihiatrul susține că un copil prea răsfățat, căruia i s-au permis prea multe, riscă să sfârșească prin a fi dezamăgit în viață.

“Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați, iar părinții preferă să nu intervină în proces. Înainte, societatea noastră era una a adulților. Existau anumite valori și o anumită ierarhie. Copiilor li se făcea observație atunci când nu se purtau cuviincios.

Dacă un copil nu era cuminte, oricine putea să se apropie de el și să îi spună Nu e frumos cum te porți, termină. O astfel de coerență nu mai există astăzi”, a declarat psihiatrul David Eberhard pentru The Telegraph.

Oamenii, “niște bureți de vești proaste”. Leca: Se îndreaptă spre dezastru. Nu știu ce o să se aleagă de noi, nu suntem făcuți să fim speriați, oamenii trăiesc pe speranța zilei de mâine

“Părinții permisivi dau naștere unei generații de monștri. A-i spune nu unui copil nu este același lucru cu a bate un copil”, a completat psihiatrul, care a completat că părinții vor să devină cei mai buni prieteni ai copiilor, însă trebuie să existe o limită între prietenie și postura de părinte.

“Copilul nu are nevoie să îi fiți prieten, ci părinte. Copilul are nevoie de limite, de opoziție, de disciplină și rigoare”

“Copilul nu are nevoie să îi fiți prieten, ci părinte. Nu trebuie să coborâți la nivelul lui, să nu îl contraziceți, să îi faceți tot timpul pe plac, să nu mai aveți nici o putere de decizie. E total greșit. Copilul are nevoie de limite, de opoziție, de disciplină și rigoare.

Părinții nu mai decid nimic și doresc să fie la fel de cool și rebeli ca și odrasla lor. Acum societatea noastra se transformă într-o societate de adolescenți de toate vârstele”, a mai spus psihiatrul David Eberhard.

Specialistul subliniază astfel că, din dorința părinților să fie cât mai apropiați de copiii lor, renunță la pedepse sau contrângeri și ajung chiar să nu-i mai contrazică sau să le impună limite.

Eberhard avertizează că problemele sociale sunt în creștere și spune că “așteptările copiilor sunt prea mari și viața e prea dură pentru ei. O vedem în tulburările de anxietate și de automutilare, care au crescut în mod dramatic”.

“Nu tratați copii ca pe niște păpuși de porțelan”

Psihiatrul spune că frica nu este o metodă de luat în calcul, pentru că această practică aduce mult rău în viața copilului. Tot ceea ce contează este echilibrul în educația unui copil.

În plus, sfatul pe care el îl dă părinților este să acorde atenție copilului, dragoste și afecțiune, dar să nu uite cine este adultul.

“Eu cred că familia ar trebui să fie o instituție democratică în totalitate. Relația dintre adulți și copii este întotdeauna asimetrică. Este o relație dintre un profesor și un elev. Unul învață, celălalt ascultă. Părinții pot evalua situația mai bine, deoarece au mai multă experiență și cunoștințe, de aceea trebuie să stabilească regulile. Unii din cititorii mei au impresia eu îmi doresc să întorc educația militară și pedeapsa corporală.

Dar eu niciodată nu am spus asta. Și niciodată nu mi-am lovit copiii. Sunt sigur, că toți copii trebuie educați astfel încât să corespundă valorilor și normelor societății în care trăiesc. Părinții din Occident, acum se tem de toate și se gândesc că și cea mai mică critică poate trauma copiii. Părinții nu mai consideră că este necesar să-i spună fiicei sale să nu mănânce prea multă ciocolată în perioada de pubertate, pentru că se va îngrășa. Și asta numai pentru că se tem ca fata va ajunge în altă extremă și se va îmbolnăvi de anorexie.

Dar eu vă asigur că putem cere unele lucruri de la copiii noștri, ei vor rezista. Nu tratați copii ca pe niște păpuși de porțelan. Pentru a crește niște personalități puternice, trebuie să învățăm copii de la vârstă fragedă să facă față problemelor”, a mai spus el.

Hidratează-te corect pentru a slăbi eficient!
Articolul anterior
Un model a ajuns în cimitir din dragoste…
Articolul următor