Noile titlurile ale copiilor lui Harry şi Meghan după moartea Reginei Elisabeta

Copiii Ducelui și Ducesei de Sussex au devenit Prințul Archie și Prințesa Lilibet, după moartea Reginei. Majestatea Sa a murit pașnic la Balmoral joi, 8 septembrie, marcând sfârșitul domniei sale istorice de 70 de ani și stârnind o durere în întreaga lume.

Moartea ei, la vârsta de 96 de ani, înseamnă că strănepoții ei preiau titluri din cauza urcării pe tron a bunicului lor, Regele Charles. Conform protocoalelor stabilite de Regele George al V-lea, bunicul Reginei, copiii și nepoții unui suveran au dreptul automat la titlul de prinț sau prințesă, potrivit The Sun citat de observator.

Copiii Prințului Harry și Meghan Markle, Archie, trei ani, și Lilibet, un an, vor fi acum oficial prinț și prințesă, iar Altețe Regale, conform regulilor, stabilite în 1917. 

Meghan a vorbit anterior despre șocul ei când i s-a spus că Archie nu va primi protecție de la poliție, deoarece nu avea un titlu, în timpul interviului ei cu Oprah Winfrey. Ea a sugerat că decizia a fost luată din cauza rasei lui mixte, ceea ce nu a fost cazul. În momentul în care s-a născut Archie, el era strănepotul unui suveran, nu un nepot.

Motivul pentru care Prințul George, în vârstă de nouă ani, avea dreptul să fie prinț este pentru că este protejat în protocolul lui George al V-lea. Acest lucru se datorează faptului că a fost un strănepot al monarhului pe linia directă de succesiune la tron, fiind fiul cel mare al fiului cel mare al Prințului de Wales.

Sora Prințului George, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Louis, în vârstă de patru ani, au dreptul la titlurile lor datorită unui brevet semnat de Regina la 31 decembrie 2012. Acest lucru a dat titlul de Prinț și Prințesă și titlul de Altețe Regale, tuturor copiilor fiului mai mare al Prințului de Wales, Prințul William. 

Prințul Charles devine rege la 73 de ani

Într-o declarație sumbră, Palatul Buckingham a confirmat că Majestatea Sa Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a decedat, făcându-l pe fiul ei, Charles, rege.

„Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor fi duși la Londra mâine”, a anunțat Palatul Buckingham într- declarație, ieri, 8 septembrie.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în Regat și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume”, a declarant viitorul conducător, Charles al III-lea.

Charles este acum Rege și soția sa Camilla, Regină. La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care a ajuns pe tronul din istoria Marii Britanii. Marea Britanie va intra acum în 12 zile de doliu pentru cel mai longeviv monarh al nostru, care a domnit timp de 70 de ani. Înainte de moartea ei, Palatul Buckingham spunea că monarhul este „confortabil” la Balmoral, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Renato Usatîi revine în politica moldovenească
Articolul anterior
Cum arată Raluca Bădulescu în realitate și cât de mult a slăbit
Articolul următor