Număr „îngrozitor” de cazuri de tortură în Herson sub ocupația rusă

Dimensiunea torturii din Herson în timpul ocupației rusești a orașului din sudul Ucrainei este „îngrozitoare”, a declarat joi un înalt oficial ucrainean, potrivit AFP.

Foto: Un soldat ucrainean inspectează o cameră despre care autorităție spun că ar fi fost folosită de ruși pentru tortură

„Nu am văzut încă tortură la o asemenea scară, după ce am vizitat toate camerele de tortură din diferite părți ale Ucrainei”, a declarat Dmitro Lubineț, responsabil parlamentar pentru drepturile omului, la televiziunea de stat. „Amploarea fenomenului este oribilă”, a spus el.

Zeci de oameni au fost „electrocutați, bătuți cu țevi de metal, le-au fost rupte oasele” și „rușii au filmat totul”, a acuzat el. „Sunt sigur că în fiecare localitate importantă va fi descoperită o cameră de tortură. Pentru că acesta este un sistem pus la punct de Rusia”, a mai spus Lubineț.

Autoritățile ucrainene au anunțat că au descoperit mai multe camere de tortură în zone din regiunea Herson, preluată recent de la ruși după luni de ocupație.

Un locuitor din Herson a declarat pentru AFP că a fost reținut săptămâni întregi în oraș în timpul ocupației acestuia. El a declarat că a fost legat, bătut și electrocutat de către oficiali ruși și pro-ruși în timpul detenției sale.

11 centre de detenţie și 63 de cadavre

În zonele recent eliberate din regiunea Herson, anchetatorii ucraineni care investighează crime de război au găsit 11 centre de detenţie şi dovezi că în patru dintre centre s-a recurs la „tortură”, a declarat miercuri seara ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrski, potrivit CNN.

„Au fost descoperite unsprezece centre de detenţie, iar tortura a fost folosită în patru dintre centre”, a declarat Denis Monastîrski pentru televiziunea ucraineană, citează News.ro.

După ce forţele ruse s-au retras săptămâna trecută peste fluviul Nipru forţele ucrainene au recuperat o mare parte din regiunea Herson, inclusiv capitala regională.

Poliţia şi serviciile de securitate ucrainene încearcă să strângă dovezi, „înregistrând fiecare acţiune de tortură, găsind martori, precum şi exhumând cadavrele morţilor”, a spus Monatîrski.

Deşi nu a indicat locaţiile centrelor de detenţie, el a spus că au fost găsite 63 de cadavre până în prezent.

CNN precizează nu poate verifica din surse independente afirmaţiile lui Denis Monastîrski.

Rusia neagă acuzaţiile că ar fi comis crime de război şi susţine că forţele sale nu vizează civili, în pofida numeroaselor dovezi adunate din mai multe locuri de experţi internaţionali în drepturile omului, anchetatori criminalişti şi agenţii de presă internaţionale.

Aleksandr Malkevici, membru al Camerei Civice a Federaţiei Ruse, un organism consultativ în mare parte alcătuit din personalităţi pro-guvernamentale, a declarat marţi într-un interviu pentru radioul rus Sputnik că Ucraina intenţionează să acuze armata rusă că a comis crimele descoperite la Herson.

sursa

Poleiul face victime: Fracturi, luxații și traumatisme! Peste 130 de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheață

Data de 6 decembrie poate fi numită ziua incidentelor. Peste 130 de persoane au ajuns la spitalul de urgență din Chișinău în ultimele 24 de ore după ce ar fi alunecat și căzut pe gheața formată pe străzi și trotuare. Unii dintre aceștia au fost internați în spital, scrie echipa.md.

DORINA ARSENE, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „Pe parcursul ultimelor 24 de ore la IMU Chișinău au ajuns 131 de pacienți cu diverse traume din cauza timpului de afară. 32 de pacienți s-au adresat cu fracturi de gleznă, gambă sau umăr și au necesitat internare. Vârsta pacienților este de la 30 la 70 de ani. Toți pacienții au primit îngrijirile necesare, iar starea lor este de gravitate medie”.

Potrivit medicilor, ceilalți peste 100 de pacienți au investigați, după care, lăsați să meargă acasă pentru tratament ambulator. În acest context, medicii recomandă oamenilor să fie atenți pe străzi, mai ales atunci când urcă sau coboară treptele, pentru a evita căderile și traumatismele.

Amintim că în data de 6 decembrie, pe străzile din Chișinău s-a format polei, transformând șosele și trotuarele în adevărate patinoare. Ulterior, primarul capitalei a anunțat că pe parcursul nopții, toate arterele principale, secundare și accesele spre suburbii au fost prelucrate cu antiderapant.

Fiica lui Mircea Geoană a pozat în lenjerie intimă. Cum arată fata secretarului general adjunct al NATO

Ana, fiica lui Mircea Geoană, a pozat în lenjerie intimă în timp ce se afla în vacanță cu prietenii ei, într-o locație superbă în care s-au distrat pe cinste.

Fotografiile făcute de Ana sunt cu adevărat speciale. Fanii ei au fost foarte încântați și i-au trimis o mulțime de mesaje de apreciere.

„Numele Geoană pentru mine înseamnă foarte mult. Sunt fiica unor oameni care au dedicat tot ce au putut pentru a avea o carieră de succes (succesul este diferit pentru toată lumea și ia multe forme).

Personal, greutatea numelui m-a inspirat să mă dedic la fel de mult pentru a atinge ce înseamnă succesul pentru mine – deci din acest punct de vedere clar m-a ajutat. Din alte puncte de vedere, uneori, numele a adus spre mine oameni cu prejudecăți. Dar eu am trecut repede peste aceste momente pentru că numele Geoană înseamnă familia mea care contează imens pentru mine și de care sunt foarte mândră”, spunea Ana într-un interviu acum ceva timp.

Examenul practic pentru obținerea permisului la unele categorii de este sistat temporar. Motivul anunțat de ASP

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că, începând cu data de 6 decembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, desfășurarea examenului la proba practică pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la categoriile AM, A1, A2, A (motociclu/moped) este sistată temporar.

„Examinarea la proba teoretică la categoriile menționate se desfășoară în modul stabilit fără sistări. Proba practică urmează a fi susținută în decursul unui an de la susținerea probei teoretice a examenului”.

Responsabilii spun că, despre reluarea examinării practice la categoriile menționate vor reveni suplimentar.

Pentru orice informație suplimentară suntem la dispoziția Dumneavoastră prin e-mail asp@asp.gov.md, presa@asp.gov.md, pagina de Facebook a Agenției, web pagina oficială www.asp.gov.md, precum și la număr de telefon 14909 al Call-centrului.

Ilie Năstase a fost prins din nou beat la volan
Articolul anterior
Sunt tineri, frumoși și extrem de populari pe TikTok! Antonio Pican şi moldoveanca Andreea Bostănica, cel mai nou cuplu muzical
Articolul următor