Numire istorică la Casa Albă. Travestitul non binar care se va ocupa de deșeurile nucleare americane

Numire istorică în administraţia americană. Pentru prima dată din Casa Albă a numit într-o funcţie federală o persoană non-binară. Deşi noul angajat are recomandări excelente, numirea a creat polemică pe reţelele de socializare.

„Sunt o persoană mândră că e bisexuallă, non binară, care a fost la MIT şi a studiat inginerie nucleară. Şi am reuşit chiar să le fiu consilier, atât preşedintelui Obama cât şi preşedintelui Trump în domeniul fizicii nucleare. Lupt alături de colegii mei pentru membrii comunităţii LGBT în tribunale, pe holurile Congresului în Capitoliile din toată ţara”, spune Sam Brinton.

Activist LGBT şi absolvent al renumitului Institutul de tehnologie MIT cu dublă specializare în inginerie nucleară şi mecanică, Sam Brinton are un CV impecabil. În ultimii ani s-a remarcat în cercurile înalte ale politicii americane datorită performanţelor sale.

Până la 34 de ani a lucrat ca şi consilier pe probleme LGBT în administraţia Obama, dar şi în Congress în cadrul Comisiei pentru energie nucleară iar zilele trecute a fost numit șef al Departamentul Energiei și Serviciului de Depozitare a Combustibililor și Deșeurilor.

Prima persoană non binară din administraţia Biden nu este, însă, privită cu ochi buni de toată lumea. Ce deranjează pe internauţi este viaţa privată a tânărului. 

„Sunt o persoană non binară care păşeşte pe holurile Congresului. Dacă vorbim despre libertatea de care mă bucur, este cea de a auzi sunetul tocurilor pantofilor mei stiletto pe holurile Congresului, dar ştiu, în acelaşi timp, că merit ca oricare altul din camera aia să fiu acolo”, spune Brinton.

Travestit şi una dintre cele mai puternice voci împotriva terapiei de conversie, o experienţă pe care a trăit-o pe viu în copilărie, Sam Brinton nu s-a ruşinat niciodată cu orientarea sa. Sau cu gusturile picante în materie de relaţii intime.

În 2017, le-ar fi povestit colegilor că obişnuieşte să îşi aşeze partenerul pe post de masă, în faţa lui, să ia cina de pe el în timp ce se uită la televizor. Povestea a captat, rapid, atenţia presei, iar criticile au început să curgă pentru Brinton. 

„Când aveam 11 ani, tatăl meu a descoperit că sunt atras de bărbaţi. În secunda 2 m-am trezit la urgenţe, la spital, tata era atât de supărat că m-a lovit până am leşinat”, a povestit noul oficial american.

Sam Brinton a anunţat numirea lui la nivel înalt în Departamentul de Energie al SUA pe pagina personală de Instagram. Casa Albă nu a confirmat, încă, informaţia.

sursa

Atenţionare de călătorie pentru Italia! Vineri vor fi greve pe mai multe aeroporturi

Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Itaalia că, pentru vineri, a fost anunţată o grevă naţională a operatorilor aeroportuari, care va afecta mai multe aeroporturi, existând riscul unor perturbări ale zborurilor programate pentru călătoriile către şi dinspre Peninsulă, scrie digi24.ro.

Cetăţenii români, inclusiv moldovenii care dețin cetățenia româneească, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Italia: +39 06 835 233 44; +39 06 835 233 52; +39 06 835 233 58; +39 06 835 233 56; +39 06 835 233 69; +39 06 835 233 71; +39 06 835 233 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, romînii și moldovenii cu cetățenie română care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de urgenţă, în funcţie de regiune:

* Consulatul General al României la Milano: +39 366.108.1444

* Consulatul General al României la Bologna: +39 324.803.5171

* Consulatul General al României la Torino: +39 338. 756 .8134

* Consulatul General al României la Trieste: +39 340.882.1688

* Consulatul General al României la Bari: +39 334.604.2299

* Consulatul României la Catania: +39 320.965.3137

* Consulatul General al României la Roma: +39 345.147.3935

MAE recomandă consultarea paginilor web: http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi, http://roma.mae.ro/, http://cgroma.mae.ro/ https://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Premierul Dorin Recean, în vizită la o companie producătoare de carne de iepure din Chetrosu

Premierul Dorin Recean și-a încheiat vizita la Drochia în satul Chetrosu, unde activează unul dintre cei mai mari producători de carne de iepure din Republica Moldova. Afacerea a fost lansată în anul 2009, iar până în prezent, compania a reușit să dezvolte un ciclu complet de producție – de la creșterea materiei prime drept hrană pentru iepuri, până la livrarea produselor către rețelele comerciale din țară.

Administratorii companiei susțin că în dezvoltarea afacerii au fost ghidați de principiul ocrotirii mediului înconjurător și protejarea resurselor regenerabile ale naturii, folosind pentru cultivarea cerealelor și a lucernei îngrășăminte organice rezultate din creșterea animalelor.

Compania din satul Chetrosu are în gestiune o hală de producere, frigider pentru păstrarea cărnii și terenul pentru cultivarea materiei prime, având angajați circa 20 de locuitori din regiune. De asemenea, tinerii administratori au lansat o carte de rețete pentru a promova consumul de carne de iepure, disponibilă în format electronic pe pagina iepuri.md.

„Dezvoltând afacerea acasă, tinerii contribuie la creșterea economică în comunitate, dar și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Vă îndemn ca, prin propriul exemplu, să încurajați oamenii să se implice în dezvoltarea economică a țării, pentru ca împreună să putem produce schimbarea societății”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Putin îi minte pe ruși că în Occident e ”criză alimentară” și ”se mănâncă napi în loc de roșii”

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a afirmat, joi, la un congres din Rusia al industriașilor și întreprinzătorilor, că „țările occidentale se confruntă cu o penurie de alimente și că sunt forțate să renunțe la unele alimente” din cauza sancțiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, scrie digi24.ro.

Evenimentul la care a participat dictatorul de la Moscova, Congresul Uniunii Industriașilor din Întreprinzătorilor din Rusia, este cea mai mare societate de afaceri din țară și în consiliul său de administrație sunt faimoși miliardari ruși.

„S-a ajuns până acolo încât lideri din ţările occidentale le recomandă cetăţenilor lor să consume napi în loc de salată şi roşii. Napul este un produs bun, dar până şi pentru napi vor trebui să vină tot la noi. Nivelul recoltei noastre este mult mai mare decât cel al vecinilor noştri din Europa”, a spus Putin, mințind despre o așa-zisă „criză alimentară” în Occident.

Putin a vorbit și despre impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina. „La acea vreme, analiştii străini au prezis o depresie şi un declin al sectorului de consum, au promis rafturi goale, o penurie masivă de bunuri, un eşec al sectorului serviciilor, dar viaţa a decis altfel”, a spus el.

În acest context, Vladimir Putin a afirmat că ţărilor occidentale „le va fi greu să se lipsească de îngrăşămintele ruseşti pentru a-şi creşte producţia”, declarând că în privinţa sancţiunilor occidentale situaţia seamănă, în general, cu proverbul „cine sapă groapa altuia cade chiar el în ea”.

Dictatorul rus a încercat să-i asigure pe cei mai importanţi reprezentanţi ai comunităţii locale de afaceri că investiţiile lor actuale în economie „se vor compensa triplu” în viitor, în ciuda sancţiunilor occidentale care au schilodat economia statului agresor. Potrivit lui Putin, în ciuda sancţiunilor occidentale, în ţară există „oportunităţi mari în orice domeniu de activitate şi pentru toate afacerile”, cerându-le miliardarilor ruşi „să nu se axeze doar pe obţinerea de profit, ci şi pe binele public” – să construiască drumuri, spitale şi facilităţi sociale.

Înainte de vizita lui Putin la RSPP, 15 persoane au demisionat din consiliul de administraţie al Uniunii, printre care miliardarii Araz Agalarov (proprietarul grupului Crocus), Leonid Fedun (coproprietar al Lukoil) şi Alişer Usmanov (coproprietar al MegaFon şi Metalloinvest), conform The Moscow Times, citat de Agerpres.

Kremlinul ceruse, anterior, o contribuţie „voluntară” de 300 de miliarde de ruble la buget din partea marilor oameni de afaceri care fac parte din RSPP. Aceasta ar consta într-o taxă de 5% pe profiturile excedentare, a declarat, joi, ministrul de finanţe Anton Siluanov.

Chiar dacă autorităţile ruse au evitat o prăbuşire a economiei în general pe fondul sancţiunilor, situaţia nu este nici pe departe atât de optimistă precum doreşte să o prezinte Kremlinul. Economia Rusiei se va contracta cu 3% în 2023, anunţase la sfârşitul lunii februarie agenţia internaţională de rating Moody’s în prognoza sa pe termen mediu. Sancţiunile în vigoare vor reduce în continuare potenţialul de creştere al Rusiei, aflat deja la un nivel scăzut, de 1,6%, potrivit publicaţie Forbes.

Date alarmante: La nivel mondial, un sfert dintre femei sunt agresate de soți sau parteneri de sex masculin
Articolul anterior
Mit spulberat: Consumul de ouă nu e periculos! Ce beneficii aduce acest aliment-minune
Articolul următor