Numire istorică la Casa Albă. Travestitul non binar care se va ocupa de deșeurile nucleare americane

Numire istorică în administraţia americană. Pentru prima dată din Casa Albă a numit într-o funcţie federală o persoană non-binară. Deşi noul angajat are recomandări excelente, numirea a creat polemică pe reţelele de socializare.

„Sunt o persoană mândră că e bisexuallă, non binară, care a fost la MIT şi a studiat inginerie nucleară. Şi am reuşit chiar să le fiu consilier, atât preşedintelui Obama cât şi preşedintelui Trump în domeniul fizicii nucleare. Lupt alături de colegii mei pentru membrii comunităţii LGBT în tribunale, pe holurile Congresului în Capitoliile din toată ţara”, spune Sam Brinton.

Activist LGBT şi absolvent al renumitului Institutul de tehnologie MIT cu dublă specializare în inginerie nucleară şi mecanică, Sam Brinton are un CV impecabil. În ultimii ani s-a remarcat în cercurile înalte ale politicii americane datorită performanţelor sale.

Până la 34 de ani a lucrat ca şi consilier pe probleme LGBT în administraţia Obama, dar şi în Congress în cadrul Comisiei pentru energie nucleară iar zilele trecute a fost numit șef al Departamentul Energiei și Serviciului de Depozitare a Combustibililor și Deșeurilor.

Prima persoană non binară din administraţia Biden nu este, însă, privită cu ochi buni de toată lumea. Ce deranjează pe internauţi este viaţa privată a tânărului. 

„Sunt o persoană non binară care păşeşte pe holurile Congresului. Dacă vorbim despre libertatea de care mă bucur, este cea de a auzi sunetul tocurilor pantofilor mei stiletto pe holurile Congresului, dar ştiu, în acelaşi timp, că merit ca oricare altul din camera aia să fiu acolo”, spune Brinton.

Travestit şi una dintre cele mai puternice voci împotriva terapiei de conversie, o experienţă pe care a trăit-o pe viu în copilărie, Sam Brinton nu s-a ruşinat niciodată cu orientarea sa. Sau cu gusturile picante în materie de relaţii intime.

În 2017, le-ar fi povestit colegilor că obişnuieşte să îşi aşeze partenerul pe post de masă, în faţa lui, să ia cina de pe el în timp ce se uită la televizor. Povestea a captat, rapid, atenţia presei, iar criticile au început să curgă pentru Brinton. 

„Când aveam 11 ani, tatăl meu a descoperit că sunt atras de bărbaţi. În secunda 2 m-am trezit la urgenţe, la spital, tata era atât de supărat că m-a lovit până am leşinat”, a povestit noul oficial american.

Sam Brinton a anunţat numirea lui la nivel înalt în Departamentul de Energie al SUA pe pagina personală de Instagram. Casa Albă nu a confirmat, încă, informaţia.

sursa

Atenție! Chestionarul de recensământ NU cere de la cetățeni informații privind datele bancare

Atenție! Au fost raportate cazuri din partea populației precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ.

Informăm că datele de la recensământ sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față.

În chestionarul de recensământ NU sunt întrebări privind datele bancare.

În cadrul recensământului, oferiți răspunsuri doar persoanelor angajate de Biroul Național de Statistică. Recenzorul este obligat să prezinte legitimația și să poarte vestimentație cu logo-ul recensământului.

Puteți verifica identitatea recenzorului la Linia verde (apel gratuit) 0800 800 24.

sursa: facebook/Lorena Bogza, jurnalistă Protv.md

O conațională a încercat să ajungă în Italia cu mii de euro, fără a-i declara cum cere legea

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în coordonare cu fucționarii vamali au reușit să anihileze un caz de transportare ilegală a mijloacelor financiare. O cetățeancă a R. Moldova intenționa să ajungă în Italia cu 26 000 euro, fără a-i declara cum cere legea.

Persoana s-a prezentat ieri, 12 aprilie 2024, printre pasagerii cursei „Chișinău-Milan Bergamo”.

În cadrul controlului de securitate au fost observate bancnotele în geanta de mână, ulterior la extinderea verificărilor, echipa comună a descoperit cei 26 mii euro.

Mijloacele financiare au fost ridicate, iar cazul este transmis pentru cercetare Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

10.000 de voluntari vor participa duminică la Ziua Internațională a Faptelor Bune

Ziua Internațională a Faptelor Bune, dedicată ajutorului, solidarității și implicării sociale, va avea loc duminică, 14 aprilie. La ediția din acest an, peste 9.900 de voluntari și voluntare, care vor participa la 255 de acțiuni de voluntariat în întreaga țară.

Centrul Republican al Voluntarilor RVC este reprezentantul oficial al evenimentului în Moldova, începând cu 2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, pe 14 aprilie, între orele 10.00 și 16.00, în toată Moldova vor avea activități menite să aducă bucurie și sprijin comunităților. Este vorba despre o excursie la spital alături de copii, denumită generic: „Bucură-te alături de ei”. 

Voluntarii vor vizita un cămin de copii unde vor avea un program și surprize speciale pentru aceștia. Vor vizita și adăposturile pentru animale pentru a ajuta animalele fără stăpân.

De asemenea, voluntarii vor desfășura acțiuni de salubrizare, vor face curățenie în parcuri, vor realiza o pictură murală pe peretele unei stații de autobuz. Totodată vor furniza alimente pentru persoanele nevoiașe și vor desfășura acțiuni de voluntariat în căminele pentru vârstnici.

Programul pentru 14 aprilie în Chișinău va începe cu înregistrarea participanților, la ora 10.30, pe strada pietonală Eugen Doga. La 11.30 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, iar de la 12.00 se vor desfășura acțiuni de voluntariat în întreg municipiul.

Potrivit organizatorilor, în intervalul orelor 10.00 și 16.00 pe strada pietonală vor avea loc ateliere creative pentru copii de la JCC KEDEM și se va desfășura campania „Fă-ți testul pentru HIV/SIDA” de la Inițiativa Pozitivă. 

De asemenea, va fi instalat un punct de recoltare a sângelui de la Centrul de Transfuzie Sanguină, va avea loc o acțiune demonstrativă privind primul ajutor de la Crucea Roșie a Moldovei, dar și alte evenimente și campanii.

Potrivit Centrului Republican al Voluntarilor, Ziua Internațională a Faptelor Bune reprezintă o oportunitate de a face ceva bun pentru societate și pentru oamenii înconjurători. Centrul a invitat toți doritorii să se alăture mișcării voluntarilor.

Ziua Internațională a Faptelor Bune este o inițiativă globală care încurajează milioane de oameni din întreaga lume să facă lucruri bune pentru alții și pentru comunitatea lor. Este sărbătorită în fiecare an și reprezintă un apel la acțiuni pozitive în diverse domenii ale vieții.

Date alarmante: La nivel mondial, un sfert dintre femei sunt agresate de soți sau parteneri de sex masculin
Articolul anterior
Mit spulberat: Consumul de ouă nu e periculos! Ce beneficii aduce acest aliment-minune
Articolul următor