O adolescentă de 13 ani, bătută cu cruzime de trei colege în faţa unei şcoli din Franţa, sub privirile nepăsătoare ale trecătorilor

La nouă zile după ce a fost bătută crunt de trei fete mai mari, o adolescentă de 13 ani din Franţa povesteşte ororile prin care a trecut. A fost lovită cu bestialitate în faţa şcolii, în plină zi, sub privirile nepăsătoare ale oamenilor.

Totul s-a întâmplat în faţa şcolii Jean Moulin din Albertville, o localitate franceză unde adolescenta învaţă. La un moment dat, brusc, în miezul zilei, doi colegi s-au năpustit cu brutalitate asupra fetei şi au început să o lovească.

Întreaga scenă a fost filmată, iar videoclipul care conţine imagini cu un puternic impact emoţional a devenit viral pe reţelele de socializare, scrie Midi Libre. „Un băiat a filmat întreaga scenă, ceea ce le-a făcut să mă lovească şi mai tare, pentru că au vrut să îşi impresioneze prietenele”, a povestit victima.

Tânăra a povestit, de asemenea, că mai mulţi adulţi care treceau în momentul respectiv prin zonă au asistat la întreaga scenă, dar fără a interveni pentru a o salva.

„M-au luat de păr și m-au aruncat la pământ . M-au lovit în picioare, în spate, în burtă… Încercam să-mi protejez capul. M-au lovit. M-au lovit peste tot. Fără milă”, continuă victima, precizând că atacatoarele erau „mulțumiți de ceea ce făceau”.

Adolescenta a povestit că atacatoarele erau mai înalte decât ea. Aveau 15 sau 16 ani şi spune că la un moment dat, a auzit-o pe una dintre fete spnând că, are de gând „să o termine.

Victima a spus că-și cunoaște atacatorii. „Cunoscând aceste fete, știam că pot merge foarte departe. Așa că da, îmi era foarte frică să nu mă omoare . Așteptam să înceteze. Un prieten a ajuns la timp şi fetele au plecat, lăsându-mă la pământ”.

sursa

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

Ninge puternic aproape de Moldova. Drumarii au intervenit de urgență
Articolul anterior
Kate Middleton, apariție spectaculoasă la un eveniment caritabil. A optat pentru o nouă coafură și a purtat o rochie reciclată
Articolul următor