O copilă de numai 13 ani din Soroca a murit de COVID-19

O adolescentă de 13 ani din raionul Soroca a murit din cauza coronavirusului.

O fată de numai 13 ani din raionul Soroca a decedat de COVID-19. Inițial se infectase mama ei, care era nevaccinată, apoi s-a îmbolnăvit și fiica, scrie mamaplus.md.

„Patologiile cronice congenitale pe care le-a avut adolescenta, nu erau pricina decesului, cauza este legată de insuficiența respiratorie dezvoltată ca urmare a COVID-ului pe fonul patologiilor concomitente pe care le-a avut până acum”, susține Valeriu Bordian, vice-directorul Spitalului raional Soroca.

Copila a acuzat primele simptome în data de 24 august și chiar dacă avea febră, s-a tratat acasă. În data de 30 august fata a fost internată în spital în stare foarte gravă, spun medicii.

”Mama s-a îmbolnăvit cu vreo săptămână înaintea fetei și a primit tratament ambulator acasă. Fata de 13 ani a căpătat o încărcătura virală foarte mare. Conform ordinului Ministerului Sănătății, copii se transferă la un nivel mai ridicat, la nivel republican. Am solicitat aviația sanitară, dar copilul era în stare critică și nu era posibil de transferat”, a mai adăugat Valeriu Bordian.

Amintim că la Spitalul raional Soroca a fost redeschisă secția COVID-19, raionul fiind din luna august sub Cod Roșu de alertă epidemiologică. 

Primul ministru gay din SUA şi partenerul său au devenit părinţii unor gemeni
Articolul anterior
Zeci de şoferi au fost prinși beți la volan în doar două zile
Articolul următor