O femeie a început să plângă după ce o actriță de la Hollywood i-a donat 20.000 euro pentru factura la energie

Actrița britanică Kate Winslet a intervenit pentru a ajuta o fată cu dizabilități, după ce familia sa, care o îngrijește, nu mai putea plăti factura uriașă de energie electrică, provocată de aparatul de oxigen.

Noticias sobre kate winslet

Câștigătoarea premiului Oscar (pentru rolul din filmul The Reader, 2008) a donat 17.000 de lire sterline – adică aproximativ 19.500 de euro – în cadrul unei campanii care s-a derulat prin platforma GoFundMe, pe care familia a lansat-o după ce a fost avertizată că factura lor de energie electrică – care era deja mare, 6.500 de lire sterline pe an – urma să se tripleze.

Carolynne Hunter, mama a patru copii, a declarat că fiica ei Freya, în vârstă de 12 ani, are paralizie cerebrală severă și probleme cronice de respirație, astfel că este dependentă de aparatul de oxigen, care o ajută să respire.

„Freya are cel mai frumos zâmbet”, a scris Carolynne Hunter în GoFundMe, potrivit news.com.au.

Familia locuiește în orașul scoțian Tillicoultry, iar o prognoză recentă a estimat că prețurile energiei din Marea Britanie ar putea crește cu 73 % pentru consumatorii medii.

„Nu am cum să reduc consumul de energie în casa noastră”, a scris mama în vârstă de 49 de ani. „Fiica mea mai mare și cu mine făcut până acum economie la sânge la energie, pentru a o menține pe Freya în siguranță și confortabilă, asigurându-ne că toate nevoile ei medicale sunt îndeplinite.”

Hunter a mai spus că asistentele medicale vin frecvent pentru a monitoriza frecvența cardiacă și nivelul de oxigen al Freyei și că trebuie frecvent să-i asculte căile respiratorii.

Pentru a încerca să gestioneze costurile, femeia a oprit căldura în toată casa, în afară de camera lui Freya.

„Încă înghețăm și nici măcar nu am ajuns la temperaturile cu minus”, spune femeia. „Am cerut personalului de îngrijire să nu pornească încălzirea decât dacă este necesar.”

Mama, care lucrează cu normă întreagă, pe lângă timpul pe care-l petrece cu îngrijirea Freyei, spune că deja se luptă cu plata facturilor la energie, însă acestea tot cresc.

„În martie, plăteam 225 de lire sterline pe lună. M-am chinuit să plătesc. Din aprilie, am avut 400 de lire sterline pe lună la energie. Începând cu 20 octombrie, trebuie să achit 505 lire sterline”, a mai spus doamna Hunter.

Ea a declarat pentru BBC Scotland că „a izbucnit în plâns” la vestea că starul din filmul Titanic, acum în vârstă de 47 de ani, a făcut această donație uriașă.

„Când am auzit de bani, am izbucnit în lacrimi – nu credeam că este real. Încă mă gândesc la asta, este real?” – a mai spus femeia.

sursa

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Șampon retras de pe rafturi pentru că avea substanțe cancerigene. Pericol pentru populație
Articolul anterior
Mii de oameni au ieșit în stradă în Albania, în semn de protest față de nivelul scăzut de trai
Articolul următor