O femeie bolnavă de Covid a părăsit spitalul, dispărând fără urmă. Se cere ajutor

Directorul spitalului raional Râșcani, Nicolae Ursu, afirmă că a ost iniţiată o anchetă, după ce o pacientă de 71 de ani bolnavă de Covid-19 a dispărut fără urmă.

Iar angajații care erau pe tură – două asistente medicale și două infermiere – au fost suspendate din funcţie, transmite publika.md.

Ursu a declarat că secția COVID nu are regim închis, iar clădirea este separată de blocul central. Directorul spitalului susţine că instituția nu este pușcărie şi că fiecare pacient e responsabil de propria viaţă.

Femeia dispărută e originară din satul Păscăuți, nu are copii și locuiește singură. Oamenii legii au stat de vorbă cu vecinii acesteia, care au declarat că nu au mai văzut-o din 31 octombrie. 

În ziua dispariţiei, femeia, care are un metru 60 înălţime, era îmbrăcată într-o blană de culoare cafenie, pantaloni negri și purta șlapi.

Dacă ați văzut-o sau aveți informații despre ea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112. Un alt număr de telefon la care puteţi telefona este cel al nepoatei sale, 068484917.

Pacienta a dispărut fără urmă din spitalul raional Râșcani, unde a fost internată în 31 octombrie. Rudele femeii spun că au fost anunţate despre dispariţia pacientei abia în 4 noiembrie, deși imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului arată că ea ar fi plecat cu o zi înainte.

Rudele au alertat poliţia şi speră că bătrâna va fi găsită vie și nevătămată. Ei acuză cadrele medicale de lipsă de profesionalism.

„Din cauza personalului medical de la spitalul din Râșcani am pierdut două zile când o puteam căuta. A trecut o săptămână și noi nu știm unde este și dacă este în viață din cauza iresponsabilităţii angajaților medicali față de pacienți. Mi s-a spus că medicii stau două ore în zona COVID și restul se odihnesc. Eu înțeleg, dar să nu observi o noapte întreagă că pacientul lipsește…”, a menţionat Irina Osipova, nepoata pacientei dispărute.

Un moldovean care nu a declarat peste 100.000 euro la aeroport, riscă închisoare
Articolul anterior
Republica Moldova rămâne în zona roșie Covid pentru România
Articolul următor
Alte articole interesante