O femeie în vârstă de 45 de ani și mamă a patru copii, a fost găsită devorată de un piton uriaș după ce localnicii au scos corpul ei din reptilă, în Indonezia.
Farida, numele femeii, așa cum este relatat de Fox News, dispăruse în cursul nopții de joi, 6 iunie 2024, iar trupul neînsuflțeit a fost descoperit vineri de soțul ei și locuitorii din satul Kalempang, provincia South Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial local, citat de AFP și rotalianul.com.
Căutările pentru mama celor patru copii au început după ce aceasta nu s-a întors acasă joi noaptea, a spus Suardi Rosi, șeful satului, pentru sursa citată.
Soțul ei, Noni, a găsit obiectele personale ale soției, ceea ce i-a stârnit suspiciuni. Locuitorii satului au început să caute în zonă și au observat curând un piton cu un abdomen voluminos.
„Au fost de acord să taie stomacul pitonului. Imediat ce au făcut asta, capul Faridei a fost vizibil”, a declarat Suardi.
Femeia dispărută a fost găsită îmbrăcată complet în interiorul șarpelui masiv, despre care s-a raportat că avea cel puțin 4,8 metri lungime.
Soțul Faridei, și-a exprimat regretul că a lăsat-o pe soția sa să iasă singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a spus el, conform ViralPress.
„Îmi pare rău pentru suferința prin care a trecut. Îmi pare rău pentru familia noastră”, a adăugat el.
Astfel de incidente sunt extrem de rare, dar nu imposibile în Indonezia. Anul trecut, locuitorii din districtul Tinanggea, provincia Southeast Sulawesi, au ucis un piton monstru de aproape 8 metri, care a fost găsit strangulând și mâncând un fermier local, mai precizează AFP.
În 2018, o femeie de 54 de ani a fost găsită moartă în interiorul unui șarpe de 7 metri în orașul Muna, provincia Southeast Sulawesi.
În anul anterior, un fermier din West Sulawesi a dispărut și a fost găsit ulterior fiind devorat de un piton de 4 metri într-o plantație de ulei de palmier.
Pitonul reticulat este considerat cel mai lung șarpe din lume și este indigen în Indonezia, Filipine, India și Borneo.
Cel mai lung piton reticulat descoperit vreodată avea 9,7 metri lungime și cântărea 350 de kilograme, conform Reptiles Magazine.
Dieta sa naturală constă în principal din rozătoare, dar șerpii mai mari au fost observați hrănindu-se și cu porci, civete, urși și chiar primate.
Legislația federală interzice importul pitonilor reticulați în Statele Unite, cu excepția cazurilor în care se obține un permis pentru scopuri zoologice, educaționale, medicale și științifice.
Unii entuziaști de reptile îi pot crește ca animale de companie, dar aceștia necesită mult spațiu din cauza dimensiunii lor și ar trebui îngrijiți doar de persoane dedicate și bine pregătite, conform Reptile Supply.