O femeie care a dispărut din senin, găsită a doua zi în burta unui piton

O femeie în vârstă de 45 de ani și mamă a patru copii, a fost găsită devorată de un piton uriaș după ce localnicii au scos corpul ei din reptilă, în Indonezia.

reticulated-python-full-stomach (1)
Pitonul care a înghițit femeia. Sursă: Viral Press

Farida, numele femeii, așa cum este relatat de Fox News, dispăruse în cursul nopții de joi, 6 iunie 2024, iar trupul neînsuflțeit a fost descoperit vineri de soțul ei și locuitorii din satul Kalempang, provincia South Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial local, citat de AFP și rotalianul.com.

Căutările pentru mama celor patru copii au început după ce aceasta nu s-a întors acasă joi noaptea, a spus Suardi Rosi, șeful satului, pentru sursa citată.

Soțul ei, Noni, a găsit obiectele personale ale soției, ceea ce i-a stârnit suspiciuni. Locuitorii satului au început să caute în zonă și au observat curând un piton cu un abdomen voluminos.

„Au fost de acord să taie stomacul pitonului. Imediat ce au făcut asta, capul Faridei a fost vizibil”, a declarat Suardi.

Femeia dispărută a fost găsită îmbrăcată complet în interiorul șarpelui masiv, despre care s-a raportat că avea cel puțin 4,8 metri lungime.

Soțul Faridei, și-a exprimat regretul că a lăsat-o pe soția sa să iasă singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a spus el, conform ViralPress.

„Îmi pare rău pentru suferința prin care a trecut. Îmi pare rău pentru familia noastră”, a adăugat el.

Astfel de incidente sunt extrem de rare, dar nu imposibile în Indonezia. Anul trecut, locuitorii din districtul Tinanggea, provincia Southeast Sulawesi, au ucis un piton monstru de aproape 8 metri, care a fost găsit strangulând și mâncând un fermier local, mai precizează AFP.

În 2018, o femeie de 54 de ani a fost găsită moartă în interiorul unui șarpe de 7 metri în orașul Muna, provincia Southeast Sulawesi.

În anul anterior, un fermier din West Sulawesi a dispărut și a fost găsit ulterior fiind devorat de un piton de 4 metri într-o plantație de ulei de palmier.

Pitonul reticulat este considerat cel mai lung șarpe din lume și este indigen în Indonezia, Filipine, India și Borneo.

Cel mai lung piton reticulat descoperit vreodată avea 9,7 metri lungime și cântărea 350 de kilograme, conform Reptiles Magazine.

Dieta sa naturală constă în principal din rozătoare, dar șerpii mai mari au fost observați hrănindu-se și cu porci, civete, urși și chiar primate.

Legislația federală interzice importul pitonilor reticulați în Statele Unite, cu excepția cazurilor în care se obține un permis pentru scopuri zoologice, educaționale, medicale și științifice.

Unii entuziaști de reptile îi pot crește ca animale de companie, dar aceștia necesită mult spațiu din cauza dimensiunii lor și ar trebui îngrijiți doar de persoane dedicate și bine pregătite, conform Reptile Supply.

Cetățenii, atenționați să fie extrem de prudenți! Echipele de intervenție din Capitală, în teren

Ploi torențiale foarte puternice sunt prognozate de meteorologi timp de câteva zile. În țara vecină în unele localități din cauza intemperiilor sunt și decese. Ploile abundente au început în această dimineață și la Chișinău, iar echipele de intervenție sunt în teren de serviciu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În această după-amiază, se așteaptă condiții meteorologice extreme anunță meteorologii.

Atenționăm cetățenii să fie extrem de prudenți. Pentru siguranța cetățenilor, anumite străzi din capitală ar putea fi închise, iar circulația unor unități de transport vor fi redirecționate sau suspendate temporar.

Avertizarea, care prevede ploi torențiale, izolat puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, este valabilă pentru întreg teritoriul țării.

Astfel, facem apel către toți cetățenii municipiului, să fie atenți când se află în afara locuinței, iar părinții să-și supravegheze copiii minori, pentru a preveni eventualele pericole provocate de fenomenele naturii. Totodată, cetățenii sunt îndemnați sa nu părăsească locuințele pe perioada căderii precipitațiilor dacă nu au necesitate extremă.

De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. Este de menționat că serviciile municipale de profil sunt pregătite și vor interveni în teren după caz. În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.”, se arată în anunțul muncipalității.

ATENȚIE! Un nou val de ploi puternice în Capitală, în următoarele ore

Conform datelor radar, în următoarele ore, orașul Chișinău va fi afectat de un nou episod de ploi puternice, care pot fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Informațiile au fost furnizate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Primăria Chișinău se informează direct de la meteorologi pentru a informa cetățenii. Rugăm toți cetățenii să manifeste prudență maximă!

4 morți în România după ploile puternice! Inundații istorice în Moldova: oamenii s-au adăpostit pe acoperișuri

Ciclonul Boris a făcut primele victime în România. O viitură de proporții a lovit județul Galați. 4 oameni au murit, iar alți 90 au fost evacuați din casă. Au fost trimise 7 bărci pentru a salva oameni refugiați pe case. Apa a depășit un 1,7 metri înălțime. În acest moment România este lovită de ciclonul Boris. Sunt așteptate ploi torențiale, temperaturi în scădere cu peste 10 grade Celsius și chiar zăpadă la munte. 4 morți în urma inundațiilor, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 11.07 Bilanțul inundațiilor devastatoare din Galați și Vaslui a ajuns la 4 morți, anunță autoritățile. O altă persoană este dată dispărută. „Este un bilanț tragic”, a spus la Digi24 ministrul Mediului, Mircea Fechet. Ministrul a spus că este în drum spre zonele afectate de inundații din Galați. Acolo vor merge și premierul Marcel Ciolacu și șeful DSU, Raed Arafat

Cod roșu de inundații

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați), Prut – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Elan (județele Galați și Vaslui)”, se arată în avertizare.

ACTUALIZARE 09.05 Cinci avertizări de cod roșu de ploi au fost emise într-o singură noapte pentru județul Galați, cel mai grav afectat de ciclonul Boris. S-au acumulat cantități de apă de până la 150 litri pe metru pătrat, adică de trei ori mai mult decât media lunii septembrie, a spus la Digi24, Elena Mateescu, director general ANM.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în zona de est a județului Galați, în special la granița dintre județele Galați și Vaslui. Două persoane au murit în județul Galați, în urma unei viituri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galați. Una dintre victime este un bărbat în vârstă, imobilizat la pat, a cărui casă a fost inundată. Dan Cristian Ionașcu, purtător de cuvânt al ISU Galați, a spus că 60 de oameni au fost evacuați. Numeroase persoane au rămas blocate în case. Sunt afectați circa 500 de oameni din patru localități.   Ionașcu a făcut apel la localnici să se adăpostească la mansarde sau pe acoperișuri, deoarece în unele locuri apa ajunge la 1,7 metri. El a mai spus că sunt oameni care sună la 112 pentru a anunța că nu reușesc să ia legătura cu părinții lor din localitățile afectate. Oficialul ISU a adăugat că intervin și pompieri din mai multe județe, cu bărcile, pentru a-i evacua pe oameni. Imaginile surprinse de localnici arată că mai multe străzi au fost inundate. Apa a intrat în curțile oamenilor, iar echipele de la ISU Galați au fost nevoiți să intervină pe parcursul ultimelor ore pentru a-i ajuta pe oameni să se adăpostească. Afectate de ploile din cursul nopții au fost și marile orașe din zona Moldovei. În Bacău, imaginile filmate de localnici arată mșini rămase blocate pe bulevardele din oraș, inundate de cantitățile mari de ploaie căzute într-un interval scurt de timp. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față. De altfel, meteorologii au emis în cursul nopții mai multe avertizări nowcasting de cod roșu de ploi. Oamenii au primit și mesaje RO-Alert prin care au fost sfătuiți să rămână în case și să se protejeze. Vremea rea a făcut deja probleme și în Pitești, unde aseară a fost rupere de nori. O ploaie torențială a inundat mai multe străzi din oraș, iar vîntul puternic a doborât copaci. Cel puțin o mașină a fost avariată, iar locuitorii au primit mesaje RO-Alert să se adăpostească. Alerta s-a dat puțin după ora 21, iar furtuna a durat mai bine de o oră. Străzile și bulevardele din mai multe cartiere s-au inundat, deoarece canalizarea nu a mai făcut față.

Buchet de flori, vândut în Moldova la prețul de 100.000 lei. Reacțiile internauților
Articolul anterior
Turcia va fi lovită de temperaturi record în lunile iulie-august, avertizează un meteorolog local
Articolul următor