O femeie din SUA, salvată în timp ce camionul său atârna de pe un pod

Pompierii din Louisville au salvat vineri o femeie care se afla la volanul unui camion, după ce aceasta a intrat cu autovehiculul în structura Podului Clark Memorial. Operațiunea de salvare a fost una dramatică din cauza pericolului ca femeia să cadă, cu tot cu autotrenul la volanul căruia a rămas blocată după coliziune, în râul Ohio, transmite CBS.

O femeie din SUA, salvată în timp ce camionul său atârna de pe un pod

Accidentul cu mai multe vehicule a avut loc la scurt timp după prânz, a raportat WLKY, afiliat CBS. Departamentul de poliție din Louisville a declarat că în accident au fost implicate două vehicule de pasageri, o camionetă și o remorcă comercială cu semi-tractor. Doi pacienți dintr-unul dintre vehiculele implicate în această coliziune au fost transportați la spital cu răni grave care le puneau viața în pericol, a declarat poliția, transmite digi24.ro. 

Ambele părți ale podului au fost închise, pentru ca pompierii și medicii să îi poată salva pe oameni. Pompierii au folosit o scară și au montat un sistem de scripeți pentru a o prinde în siguranță cu frânghia pe șoferița care se ruga să fie salvată. 

Șeful pompierilor din Louisville, Brian O’Neill, a spus că la fața locului se aflau aproximativ 30 de pompieri, împreună cu salvatorii de la serviciul de urgență, iar primii care au ajuns la locul accidentului au putut să comunice cu șoferița și să o liniștească.

Odată ce frânghiile au fost montate, pompierul Bryce Carden, care a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a antrenat pentru aceste salvări „de peste 100 de ori”, a fost coborât peste marginea podului spre cabina autotrenului care atârna pe pod, adăugând că „a avut încredere în băieții din partea de sus”. El a spus că știa ce mișcări trebuie să facă și că s-a simțit bine să-și pună antrenamentul „la treabă”. 

Carden a spus când a ajuns la șoferiță, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, că „ea se ruga, se ruga mult și m-am rugat cu ea – așa că a fost bine”. El a spus că ea continua să-i mulțumească lui Dumnezeu, pentru că salvatorul a ajuns la ea, dar Carden i-a indicat să „respire adânc” pentru că avea nevoie ca femeia să-l ajute să o prindă în hamul de salvare. 

Sistemul de scripeți i-a tras apoi pe Carden și pe șofer pe partea laterală a podului, în siguranță. Înregistrările video îi arată pe cei doi legănându-se în aer în timp ce erau scoși încet din cabină spre pod. S-au întors în siguranță pe pod la ora 12:45. Femeia era în stare stabilă, dar a fost transportată la spitalul local, a spus O’Neill. 

„Aceștia au fost niște eroi serioși astăzi”, a spus el.

Într-un briefing de presă sâmbătă, primarul Louisville, Craig Greenberg, a spus că o investigație preliminară a poliției a dezvăluit că accidentul a avut loc atunci când un vehicul care circula spre sud pe pod s-a izbit de un alt vehicul care era blocat pe banda din dreapta.

„După impact, șoferul acelui vehicul și-a pierdut controlul și a traversat pe banda spre nord, unde acel vehicul a lovit autotrenul, care se deplasa spre nord”, a explicat Greenberg. 

Impactul a făcut ca mașina femeii să treacă prin balustradă. Șoferul vehiculului care a lovit-o rămâne internat cu răni grave, a spus Greenberg. 

Nu există camere pe pod, așa că nu există niciun video care să arate momentul exact al coliziunii, a mai dezvăluit Greenberg. 

Podul s-a redeschis până sâmbătă seara, a spus Greenberg, iar accidentul nu a afectat integritatea structurală a podului.

În spitalele din Turcia meniul bolnavilor este ca la restaurant. Internauții au rămas uimiți

Într-un spital de stat din Turcia, meniul bolnavilor este ca la restaurant. Pacienții primesc ciorbă, felul doi, gustare și desert. Toate împachetate individual. Această atenție acordată detaliilor și calității serviciilor oferite pacienților este un gest important care contribuie la confortul și recuperarea acestora în timpul șederii lor în spital.

O româncă a filmat meniul într-un astfel de spital, și a postat videoclipul pe TikTok, scrie realitatea.net. Reacțiile comentatorilor au fost variate.

„La noi in Romania mananca trei pacienti din ce este acolo”, „La cât costă o zi de spitalizare mi se pare normal”, „Eu is spitalul din U.K imi faceam singura meniul pe o tabletă (spital de stat). Nu se compară cu Romania nici 1%, trist!”, ,,In Elvetia este la fel. În spital ai 3-4 meniuri la alegere. Dar,si platesc o asigurare medicala de 500 franci pe luna“. Video, mai jos!

Tinerii de la Ansamblul ,,Hecenii”, invitați speciali la sediul Ansamblului „Joc”. Coregraful Dionisie Cobilaș, premiat pentru promovarea dansului popular

Dansatorii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, care au ridicat sala în picioare la concursul „Românii au talent”, au fost invitații de onoare ai Ansamblului „JOC” din Chișinău. Tinerii au fost felicitați pentru succesul de la „Românii au talent”, unde au scris istorie fiind promovați prin Golden Buzz direct în semifinala concursului.

De asemenea, coregraful de la „Hecenii”, Dionisie Cobilaș, a fost premiat pentru faptul că promovează dansul popular.

,,Hecenii la Baletul Național JOC! Tinerii extraordinari, laureați cu „Golden Buzz” din partea Andra la Romanii au talent „, au fost astăzi invitați speciali la sediul instituției noastre. Aici, ei au fost felicitați pentru performanțele lor remarcabile și au primit întregul nostru suport pentru semifinala concursului. Această vizită le-a oferit ocazia să exploreze și să experimenteze esența JOC: au vizitat muzeul unde istoria trupei este prezentată în amănunt, au admirat diversitatea costumelor din costumeria noastră și au asistat la repetiția generală pentru spectacolul din 17 aprilie, ce va avea loc în Iași.

Artiștii noștri i-au întâmpinat pe tineri cu căldură, și împreună am creat momente memorabile, pe care le puteți vedea în videoclipul de mai jos. Le urăm succes lui Dionisie Cobilas și tuturor tinerilor pasionați și iubitori de dans în semifinala „Românii au Talent” noi le ținem pumnii strânși pentru câștigarea marelui premiu! Hai HECENII!”, se arată în postarea publicată pe pagina de facebook a Ansamblului Joc.

Vezi video mai jos!

„Chipul uman de pe Marte”. NASA a publicat o fotografie spectaculoasă de pe Planeta Roșie

NASA a publicat o imagine inedită de pe Marte, suprinsă de roverul Mars Perseverance. În fotografie se poate observa o rocă, care seamănă cu un chip uman, transmite Digi24.ro

În imaginea publicată de NASA este surprins un peisaj marțian, însă un detaliu i-ar putea fascina pe oameni, o rocă care seamănă cu un chip uman.

„Un alt exemplu de pareidolie. Perseverance ne-a trimis această imagine capturată în Neretva Vallis”, au spus cei de la NASA.

Potrivit oamenilor de știință, este vorba despre pareidolie, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită și constă în perceperea unor stimuli externi (imagini sau sunete) ca fiind semnificativi și interpretați precum obiecte familiare, cunoscute.

Cu alte cuvinte oamenii au tendința de a observa fețe când văd anumite peisaje sau chiar obiecte. De-a lungul timpului, NASA a mai făcut publice astfel de imagini, care s-au viralizat pe internet și au stârnit controverse în rândul pasionaților de astronomie.

Olaf Scholz i-a făcut cadou Papei Francisc balonul oficial al EURO 2024
Articolul anterior
Un teren de joacă modern, construit pentru copiii din satul Valea Perjei
Articolul următor