O femeie din sudul Moldovei are în gospodărie peste 40 de specii de animale și păsări: șerpi, struți, maimuțe, păuni, ponei și alte viețuitoare

O familie de satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, crește șerpi, struți, maimuțe, păuni și multe alte animale exotice chiar în curtea casei.

ȚIN ȘERPI, MAIMUȚE, STRUȚI ȘI ALTE ZECI DE ANIMALE EXOTICE ACASĂ - YouTube

Totul a început întâmplător, într-o zi când Valeria Gribineț a decis să cumpere carne de păun, pentru că a auzit că este destul de gustoasă, povestește femeia pentru LIFE MOLDOVA.

Însă, în timpul căutărilor, i-a apărut interesul față de aceste păsări uluitoare, așa încât pofta i s-a potolit odată cu procurarea primilor păuni, pe care i-a adăpostit în curtea casei.

Valeria povestește că a cheltuit pentru primii păuni câte 500 de euro, aproape ultimii bani din buzunar.

Astfel, soții Gribineț au început să procure tot felul de păsări, reptile și mamifere exotice.

Deseori, soții merg să vadă animalul pus în vânzare și dacă le place îl cumpără, chiar dacă dau ultimii bani din casă.

Totodată, familia și-a vândut apartamentul de la Chișinău și s-a stabilit în satul de baștină, Sadaclia, raionul Basarabeasca.

Micuța grădină zoologică a fost numită ZOO MIRA. În primul rând, pentru că fiica celor doi soți se numește Mira, iar în al doilea rând, din spaniolă, numele său semnifică „a arăta ceva”, povestește Valeria.

Grădina numără peste 40 de specii de animale și păsări: maimuțe, struți, ponei, porci spinoși, suricate, șerpi, păuni etc. 

La moment au două maimuțe, una mai prietenoasă, iar alta mai puțin socială, un pic agresivă.

Valeria tinde să educe animalele, pentru a putea intra ușor în contact cu oamenii.

Scopul deschiderii clubului zoo este de a-i face pe copii mai interesați de natură, și nu o afacere profitabilă. 

Oricine dorește să admire viețuitoarele fermei le poate vizita gratuit.

Ce fel de animale are familia Gribineț și ce lucruri interesante povestește despre fiecare în parte, aflați în videoul ce urmează:

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Prințesa Eugenie, însărcinată pentru a doua oară! Când va veni pe lume noul membru al Familiei Regale
Articolul anterior
Vladimir Zelenski la 45 de ani
Articolul următor