O femeie însărcinată a descoperit că este alergică la popriul copil: „Aveam mâncărimi şi dureri insuportabile”

O femeie a descoperit că o boală autoimună rară o face alergică la propriul copil, după ce în timpul sarcinii întreg corpul i s-a umplut de pete şi vezicule dureroase. Proaspăta mămică a vorbit despre experienţa traumatizantă şi recunoaşte că se teme să mai nască din nou.

Fiona Hooker, în vârstă de 32 de ani, din Basingstoke, Hampshire, a observat pentru prima dată apariţia unor zone roşiatice la 31 de săptămâni de sarcină. Avea mâncărimi în zona buricului şi simţea constant „înţepături de urzică”, lucru care a adevenit din ce în ce mai deranjant şi dureros. După ce petele au devenit „plăgi roşii de o mâncărime insuportabilă” pe piele în timpul sarcinii, aşa cum declară chiar ea, afecţiunea a explodat în vezicule incredibil de dureroase odată cu naşterea fiului ei, Barney. Femeia mărturiseşte că de-abia îşi putea ţine copilul în braţe.

Mama a avut o reacţie alergică la o genă din ADN-ul fiului ei

Medicii au diagnosticat-o cu afecțiunea rară autoimună pemfigoid gestational, având practic o reacție alergică la o genă din ADN-ul fiului ei care a determinat sistemul imunitar să-i atace pielea, relatează Daily Mail. Barney este al doilea copil al Fionei, însă în timpul primei sarcini femeia nu a avut nicio problemă. Profesorul de hipnonaștere a împărtășit fotografii șocante cu diferite zone ale trupului ei atacat de erupţii cutanate şi vezicule, în încercarea de a crește gradul de conștientizare cu privire la această afecțiune rară, care afectează una din 50.000 de femei.

Primele semne au apărut în a şaptea lună de sarcină

Mama a simţit prima dată că ceva nu este în regulă în aprilie 2021, când era însărcinată în şapte luni cu băieţelul ei. Medicul de familie i-a prescris o cremă cu steroizi şi a sfătuit-o să meargă la dermatolog.

În următoarele două luni, când tânăra de 32 de ani a ajuns în faza finală a sarcinii, a mers de mai multe ori la dermatolog cu mâncărimi și dureri „insuportabile”. Şi de această dată i-au fost prescrise creme cu steroizi, de această dată mai puternice, dar şi steroizi orali. După ce l-a născut pe fiul ei Barney, care aniversează șapte luni pe 13 iunie, pielea ei a „explodat” în vezicule care i-au acoperit stomacul, coapsele, brațele și pieptul. Un test de sânge pentru a verifica nivelurile de anticorpi ale Fionei după naștere a confirmat suspiciunile medicilor și a fost diagnosticată cu pemfigoid gestational pe 18 iunie.

Dermatologul de la Spitalul Basingstoke și North Hampshire i-a dat ulterior o doză mai puternică de steroizi orali, într-o încercare disperată de a controla starea chinuitoare. Ea spune că medicii bănuiesc că reacția a fost declanșată de o genă din ADN-ul fiului ei, deoarece ea nu a suferit de această afecțiune în prima ei sarcină, când a adus-o pe lume pe Phoebe, în vârstă de trei ani.

Medicii spun că s-ar putea confrunta cu alergia pentru tot restul vieţii

Femeia şi-a petrecut şase luni încercând să testeze diferitele puter ale steroizilor orali, până când, în final, medicii i-au spus că poate opri tratamentul. Vestea îmbucurătoare a venit chiar înainte de Crăciun. Fiona spune că plăcile cu mâncărime, veziculele și cicatricile de la reacția extremă au dispărut în sfârșit, deși încă trebuie să folosească ocazional creme cu steroizi. În plus, a fost atenţionată că sunt şanse să se confrunte cu mici astfel de erupţii ocazionale pentru tot restul vieţii. Știind că persoanele care suferă de această afecțiune sunt susceptibile să o dezvolte din nou în sarcini ulterioare, profesoara de hipnonaștere și soțul ei Warren Hooker, în vârstă de 35 de ani, au decis să nu mai aibă copii.

Mămica speră acum să crească gradul de conștientizare cu privire la o astfel de afecţiune rară care poate apărea în timpul sarcinii, admiţând că nici ea nu auzise de aşa ceva până când nu şi-a căutat pur şi simplu online simptomele şi a găsit singură un diagnostic.

100.000 de dolari, aduși prin contrabandă într-un autocar care venea din Odesa

$100.000 de contrabandă, într-un autocar din Odesa și o persoană reținută.

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorii PCCOCS anunță o captură de peste 100.000 dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina.

În valută națională suma cifrează aproape 2.000.000 lei. Aceștia erau ascunși în una din treptele autocarului. Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal.

În ceea ce-l privește pe șoferul cu vârsta de peste 50 de ani, care le-a comunicat funcționarilor din postul vamal Palanca că nu are nimic de declarat, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărirea penală continuă, inclusiv în vederea stabilirii provenienței și destinației acestor bani, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, urmează să fie investigată participarea altor persoane în tentativa de contrabandă.

Armata lui Putin face prăpăd în Ucraina! Atacuri neînvcetate în orașul Odesa

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume, scrie stirileprotv.ro.

Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România.

În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au ucis cel puţin trei persoane, au anunțat, miercuri dimineața, autorităţile locale, potrivit AFP.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor”, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper. „Există daune la infrastructura civilă”, a adăugat acesta, fără a oferi alte informaţii.

Un atac cu rachete efectuat de forţele ruse, luni, la Odesa, a ucis cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Odesa, punct strategic pe harta Ucrainei

Supranumit „perla de la malul mării”, Odesa este unul dintre centrele industriale importante ale Ucrainei. Dacă orașul va cădea în mâinile forțelor ruse, Kievul ar pierde un punct strategic pe hartă. Odesa îi oferă Ucrainei o cale de acces la canalul fluvial de circulație Rin-Main-Dunăre-Marea Neagră, cu gura de vărsare în apropierea orașului Constanța.

În acest context, portul Odesa este vital pentru exporturile ucrainene. 

 

Instrumente muzicale nedeclarate, depistate într-o mașină care venea din România

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Ford Tourneo”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă 34 ani.

În cadrul controlului vamal, șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, în compartimentul marfar, cât și în habitaclul autoturismului au fost depistate 4 viori presupuse a fi cu valoare culturală și 13 huse, nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Reamintim că, instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate Serviciului Vamal în momentul trecerii frontierei de stat. Nedeclararea bunurilor reprezintă o încălcare a legislației vamale.

Două fabrici din nordul țării își scumpesc produsele lactate
Articolul anterior
Zeci de decese suspecte la un azil de bătrâni din Grecia. Șapte persoane arestate
Articolul următor