O fetiță de 11 ani, violată de un pensionar la Strășeni. Individul s-a ascuns doi ani în Rusia

Un pensionar din raionul Strășeni a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce acum trei ani a violat o fetiță de doar 11 ani. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Strășeni, sediul Central, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs la mojlocul lunii iulie 2020, când bărbatul se afla la domiciliu într-un sat din Strășeni. La un moment dat acesta a văzut în stradă victima, care la acel moment avea doar 11 ani, și a invitat-o acasă.

Când minora a intrat în ogradă, acesta a servit-o cu bere și i-a propus o țigară, la care copilul a acceptat. Ulterior, inculpatul a dezbrăcat copilul și a violat-o.

După săvârștirea infracțiunii, individul a plecat în Federația Rusă, unde a fost reținut în decembrie 2022 și, ulterior, extrădat în R.Moldova în iunie 2023.

Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina.

Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în decurs de 15 zile.

Un singur candidat pentru funcția de Procuror General

Astăzi se încheie termenul de depunere a dosarelor de participare la concursul pentru selectarea procurorului general al R. Moldova. Până acum, un singur candidat a depus solicitarea de participare. E vorba de Octavian Iachimovschi, care a confirmat informația pentru agora.md.

Octavian Iachimovschi a depus dosarul de participare la concursul de selectare a șefului Procuraturii Generale. S-a întâmplat în dimineața zilei de marți, 14 mai. La această oră, acesta este singurul candidat pentru funcția de procuror general al țării.

AGORA a contactat și Consiliul Superior al Procurorilor. Șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugeniu Roșca, a confirmat că în concurs este înregistrat un singur dosar.

Lista finală a candidaților urmează să fie anunțată la 15 mai, după ora 17:00. Potrivit lui Roșca, în cazul în care va fi un singur candidat înregistrat la concurs, atunci termenii de depunere a dosarelor ar urma să fie prelungiți.

CSP a anulat rezultatele concursului privind desemnarea procurorului general al R. Moldova. Decizia a fost luată la 28 februarie.

Amintim că, la concursul eșuat pentru șefia Procuraturii Generale, CSP a hotărât să-l desemneze câștigător pe Octavian Iachimovschi, conform mediei generale.

Ulterior, s-au constatat diferențe mari în punctajele acordate candidaților de membra CSP Olesea Vîrlan. În cele din urmă, Vîrlan și-a dat demisia.

De ce a fost descalificată Olanda înaintea finalei Eurovision 2024. Ce a făcut artistul care reprezenta țara

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent citat de digi24.ro.

Joost Klein a fost descalificat de la Eurovision 2024 cu câteva ore înaintea de finala de sâmbătă seară, după ce poliția a primit o plângere de comportament necorespunzător la adresa artistului, făcută de o femeie din echipa de producție. Organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), a lansat un comunicat de presă în care anunța că „atât timp cât au loc cercetările, ar fi nepotrivit ca Joost Klein să continue să participe la concurs”. AVROTROS, operatorul care se ocupă de participarea Olandei la concursul Eurovision, a comunicat că a propus EBU „mai multe soluții” la incident. Incidentul s-a produs în timpul semifinalelor de joi, 9 mai, iar compania olandeză de televiziune a explicat ce s-a întâmplat. Potrivit AVROTROS, Joost Klein „a spus de mai multe ori că nu dorește să fie filmat”, iar apoi „a făcut o mișcare amenințătoare înspre camera de filmat”. AVROTROS adaugă că „Joost nu a atins-o pe operatoarea camerei de filmat”. EBU a confirmat că „în mod contrar față de anumite relatări sau speculații de pe rețelele de socializare, în incident nu a fost implicat alt artist sau membru al vreunei delegații”. După ce Joost Klein a fost descalificat, AVROTROS a anunțat că „a găsit pedeapsa foarte aspră și disproporționată”, spunând „Susținem bunele maniere – să nu fim înțeleși greșit – însă, după părerea noastră, descalificarea este o pedeapsă disproporționată față de acest incident”. Explicând decizia luată, EBU a revenit și a anunțat că „menține o politică de toleranță zero față de comportamentul nepotrivit în cadrul evenimentului și intenționează să ofere un mediu sigur pentru toți angajații implicați în concurs”. „În acest context, comportamentul lui Joost Klein la adresa unui membru al echipei reprezintă o încălcarea a regulilor Eurovision”.

Evenimente dedicate Zilei Internaționale a Familiei, în Capitală

Primăria Municipiului Chișinău informează că de Ziua Internațională a Familiei, marcată anual pe 15 mai, în capitală vor avea loc un șir de evenimente consacrate rolului familiei în societate.

În organizarea activităților cu și pentru familii sunt antrenate toate subdiviziunile municipale.

În total vor avea loc peste 100 de evenimente referitoare la rolul familiei în schimbările climatice: mese rotunde, seminare, activități cultural-artistice și sportive etc., care vor fi desfășurate în perioada: 15-30 mai, a. c.

În context, informăm că Direcția generală asistență medicală și socială, împreună cu preturile de sector, cu asociațiile medicilor de familie din sectoare, vor desfășura, de asemenea evenimente cu privire la promovarea sănătății în diverse politici de profil.

Partenerul acestor evenimente este Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, prin intermediul Proiectului „Viața Sănătoasă”.

Genericul Zilei Internaționale a Familiei din acest an este „Familiile și schimbările climatice”.

O badantă moldoveancă în Italia, dată cu forța afară din casă de alți moldoveni
Articolul anterior
Se ieftinește căldura în Chișinău și Bălți
Articolul următor