O fetiță de 5 ani a murit înţepată de scorpion pe o insulă din Grecia

O fetiță de cinci ani a murit după ce ar fi fost înțepată de un scorpion pe o insulă nelocuită situată în apropierea frontierei dintre Grecia și Turcia. Maria, numită așa de presa britanică, făcea parte dintr-un grup de 39 de migranți, printre care se numărau 22 de bărbaț, 9 femei și opt copii.

Oamenii susțin că au fost blocați pe insula aflată în ”teritoriul nimănui” după ce atât Grecia, cât și Turcia au refuzat să îi primească.

Baida, o femeie de 27 de ani din grupul de migranți, a povestit că aceștia au ajuns pe insula situată pe râul Evros în data de 14 iulie.

Ei au rămas fără apă, alimente și medicamente în timp ce autoritățile din cele două țări se certau în legătură cu cine este responsabil să-i preia pe migranți.

Grecii și turcii ar fi jucat „ping-pong” cu migranții

Deși aceștia se aflau pe partea greacă a râului, grecii i-au împins în teritoriul turc în data de 26 iulie, susține Baida.

Turcii, la rândul lor, i-au luat pe membrii grupului și i-au abandonat pe o a doua insulă în data de 1 august.

Ulterior, după o înfruntare armată între turci și greci, primii i-au transportat pe migranți în data de 7 august pe insula unde aceștia ajunseseră inițial.

Este vorba de o insulă infestată cu insecte, șerpi și scorpioni, spune femeia, conform Daily Mail.

Sursa citată menționează că femeia a trimis autorităților grecești apeluri disperate pentru salvarea membrilor grupului. Lucrătorii umanitari spun, la rândul lor, că grecii i-au împiedicat să-i ajute pe migranți.

Autoritățile de la Atena susțin însă că o confuzie în legătură cu locul în care se aflau migranții i-ar fi oprit să-i salveze pe aceștia din urmă mai devreme.

Membrii grupului au fost recuperați, în cele din urmă, la începutul acestei săptămâni.

După ce au fost jonglați ca la circ, migranții au fost preluați de greci

Migranții au fost salvați luni, după ce autoritățile elene și-au asumat răspunderea pentru siguranța lor.

Potrivit Ministerului grec pentru Migrație, membrii grupului erau „într-o stare foarte bună”, dar o femeie însărcinată a fost transportată la spital, ca măsură de precauție.

Baida, femeia citată de Daily Mail, spune însă o altă poveste.

Ea susține că doi bărbați tineri din grup s-au înecat în timp ce încercau să scape de pe insula infestată cu șerpi și scorpioni.

S-ar fi întâmplat – povestește femeia – înainte ca Maria, fetița de cinci ani, să fie înțepată de un scorpion și să moară, săptămâna trecută.

Apel către autorități: „Aici e iadul pe pământ și s-ar putea să murim până dimineața”. Sora Mariei, Aiya, ar fi fost, la rândul ei, înțepată, fiind în stare critică.

„Ce o să se întâmple? Poate că vom muri cu toții, dimineața. Insula e plină de șerpi, scorpioni și insecte. Vă rugăm să ne ajutați. Vă jur că aicie iadul pe pământ și nu e nimeni care să ne ajute”, rememorează Baida apelul către autoritățile din Grecia.

Acestea nu au confirmat însă relatarea femeii și nu au menționat că vreun copil din grup ar fi fost dus la spital, la Terapie Intensivă.

Ministrul grec pentru Migrație, Notis Mitarachi, a precizat că salvatorii se vor întoarce pe insulă pentru a recupera trupul fetiței moarte.

sursa

Doi câini au fost ajutați de un polițist să traverseze strada în siguranță, chiar în Centrul Capitalei

Un moment plin de sensibilitate a avut loc în inima Chișinăului, când un polițist a demonstrat empatie și responsabilitate într-un mod cu totul neașteptat. Acesta a oprit traficul rutier pentru a permite unor câini să traverseze strada în siguranță.

Totul a avut loc pe bulevardul Grigore Vieru din municipiul Chișinău. Patrupedele păreau hotărâte să urmeze regulile de circulație, moment în care polițistul nu a ezitat să le ofere ajutorul. Gestul său a fost surprins de un șofer, care a rămas impresionat, transmite Știri.md.

„Dorim să întâlnim doar astfel de polițiști”, a scris șoferul pe rețelele sociale.

Această întâmplare subliniază importanța empatiei față de toți locuitorii orașului, indiferent de specie, și arată că responsabilitatea și respectul nu sunt valori limitate doar în rândul oamenilor.

Camioane încărcate cu porci la frontieră! Autoritățile spun că importul animalelor este legal

Mai multe camioane încărcate cu porci, surprinse la un punct de trecere a frontierei, au stârnit discuții în spațiul public. Imaginile video, devenite virale, arată convoiul de vehicule care așteaptă intrarea în Republica Moldova, scrie noi.md.

În acest context, ministra Agriculturii a venit cu precizări, declarînd că „importul animalelor vii este permis de legislația în vigoare”, iar situația nu este una ieșită din comun. „De fapt, legislația permite importul animalelor vii. Nu este restricționat. Importul animalilor a fost mereu. El nu a fost cumva restricționat și se zice că nu a fost și astăzi a apărut”, a explicat ministra în cadrul emisiunii Rezoomat.

Potrivit ei, transporturile vizează ferme care își suplinesc stocurile, iar porcii pot fi importați fie pentru îngrășare și reproducere, fie pentru abatorizare, în funcție de necesități.

„Noi putem vorbi și despre porci pentru creștere și îngrășare, dar și pentru reproducere. Nu în ultimul rînd, probabil că urmează contractele care trebuiau onorate”, a adăugat ea. Oficiala a subliniat că importul nu este o practică nouă, iar unele loturi de animale pot fi aduse în baza contractelor comerciale în derulare, semnate anterior.

„Fermele își suplinesc stocurile. Sunt animale de diverse vîrste. Probabil, suplinesc și abatorizează.” Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul în care au fost prezentate imagini video cu camioane pline cu porci, aflate la granița Republicii Moldova.

Guvernul ar putea oferi compensații agricultorilor afectați de înghețuri

Guvernul ar putea veni cu măsuri de compensare pentru agricultorii afectați de înghețurile din ultima perioadă. Anunțul a fost făcut de ministra agriculturii și industriei alimentare, Ludmila Catalbuga, în cadrul unei emisiun de la RLIVE, scrie IPN.md.

„Cu natura nu ne punem”, a declarat ministra, subliniind că autoritățile au început deja evaluarea pagubelor produse de temperaturile scăzute, prin intermediul direcțiilor agricole teritoriale.

„Definitivăm rezultatele ca să venim cu soluții. Vom iniția procedura de efectuare a actelor de constatare în teritoriu, ulterior vom veni cu o decizie finală cum vom proceda la nivelul Guvernului”, a mai spus Ludmila Catlabuga.

Ministra a evidențiat și eforturile agricultorilor de a-și proteja culturile în fața fenomenelor meteo extreme. În acest context, ea a menționat o inițiativă inedită implementată în premieră în acest an – instalarea unei mori de vânt anti-îngheț într-o livadă din Drochia.

„Este prematur să anunțăm o cifră a culturilor compromise. Dar din discuțiile cu agricultorii știm că ei implementează în livezi metode de prevenire. Într-o livadă ce cireși din Drochia, de exemplu, a fost instalată o moară de vânt care minimizează presiunea gerului. Se iau diverse măsuri pentru a minimiza riscul, dar el există”, a spus ministra Ludmila Catlabuga.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de îngheț până pe data de 13 aprilie. Cel mai frig va fi pe 11 aprilie, în timpul nopții se așteaptă înghețuri de până la -5 grade.

De ce să eviți acest tip de măsline: sunt încărcate de aditivi, iar gustul și culoarea sunt intensificate artificial
Articolul anterior
Povestea unei copile de 11 ani din Bărăgan care aspiră să devină campioană a lumii la greco-romane. Ilinca se antrenează la ferma familiei
Articolul următor
Close menu