O gravidă din Telenești, ajutată de medicii de pe ambulanță să nască acasă. Cum se simte bebelușul

O femeie de 36 ani din raionul Telenești a adus pe lume un bebeluș acasă, cu ajutorul echipei AMU din cadrul SAMU Telenești.

Femeia a solicitat intervenția medicilor aseară, 19 noiembrie, acuzând dureri în săptămâna 32-34 de sarcină, transmite Știri.md.

La examinarea pacientei s-a constatat că prezenta semne de debut al nașterii premature și cu prezența pelviană a fătului. Ținând cont de complexitatea cazului și necesitatea unui management special al conduitei nașterii premature, s-a decis de a solicita ajutorul echipei de asistență medicală de urgență cu medic.

Astfel, medicii au asistat nașterea primului copil al pacientei la domiciliu, iar la ora 21:28, femeia a dus pe lume un băiețel de 2.250 de grame, cu scorul Apgar 5-7 puncte.

Ca urmare, lăuza și nou-născutul au fost transportați asistat cu monitorizarea și controlul parametrilor vitali pe parcursul transportării și transmiși personalului medical al maternității din cadrul Centrului Perinatologic al IMSP Spitalul Raional Orhei, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Percheziții la un reprezentant al Partidului ”Șansă”. Peste 192.000 de lei ridicați
Articolul anterior