O mamă răpusă de durere cere ajutor pentru a-și salva fiul

Pe data de 30 decembrie 2018, într-un club de noapte, Gheorghe Fatculin a fost lovit de un individ în stare de ebrietate și s-a ales cu o contuzie cerebrală gravă.

separator

Gheorghe a fost operat de urgență. S-a extras o hematomă parietală epidurală pe partea stângă a creierului, dar de atunci se află în comă.

Momentan tânărul este diagnosticat cu: Hipertensiune intracraniana, Compresiunea creierului, Bresa parietal pe stanga, Coma, Convulsii, Leziune traumatica a pielii osoase a capului, Edem cerebral Traumatic, Hemoragie subarahnoida traumatica.

În Moldova nu exista centre de reabilitare pentru asemenea cazuri, la moment se duc tratative cu o clinică din Italia și una din Turcia, pentru a fi transferat spre tratament acolo. Costurile însă sunt foarte mari, numai transportea spre una din clinici ar costa în jur de 20.000 de euro, plus cheltuieli pentru tratament.

Mama tânărului este devastată de durere și cere ajutorul oamenilor de bună credință. Acesta este ultima șansă să-și revină la viață.

Donațiile online pot fi făcute AICI.

Pentru depuneri bancare sau transferuri în R.Moldova, puteți utiliza următoarele rechizite:

În MDL:
BC “Victoriabank” SA
SWIFT: VICBMD2X
Nr. Contului/IBAN: MD04VI022332400000866MDL
Beneficiar: Tatar Efrosinia

În USD:
BC “Victoriabank” SA
SWIFT: VICBMD2X
Nr. Contului/IBAN: MD20VI022332400000122USD
Beneficiar: Tatar Efrosinia

În EUR:
BC “Victoriabank” SA
SWIFT: VICBMD2X
Nr. Contului/IBAN: MD93VI022332400000430EUR
Beneficiar: Tatar Efrosinia

Donatiile fizice pot fi făcute către mama lui Gheorghe, Tatar Efrosinia +373 68 13 67 25

Oamenii legii din Moldova și România anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat la cerșetorie o femeie cu dizabilități

Ofițerii CCTP, de comun cu procurorii PCCOCS, cu sprijinul autorităților din România, anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat prin cerșetorie o femeie, din anul 2008.

Victima are vârsta de 43 de ani și este cu dizabilitate. Așa cum aceasta avea doi copii și nu avea surse de existență, bunicul a profitat de starea ei și a organizat traficarea ei în afara Moldovei, în scop de cerșetorie. Schema a fost preluată de feciorul acestuia, iar ulterior – de nepot (cu vârste de 63, 42 și 21 de ani).

Cazul a fost deconspirat prin implicarea autorităților din România, unde a fost reținut feciorul învinuit de traficarea femeii – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Procuratura DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. La rândul lor, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni, Moldova. De asemenea, la investigarea cazului a contribuit și centrul european SELEC și agenția Uniunii Europene Eurojust.

Urmare a investigațiilor, a devenit cunoscut faptul că femeia ar fi fost transportată să cerșească în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și la centre comerciale, cu pancarta inscripționată: „Oameni buni, ajutați-mă să strâng bani pentru protezarea picioarelor.”

După circa 16 ani de cerșetorie, însă, nimeni din cei trei de etnie minoritară, investigați pentru traficarea ei, nu i-au cumpărat proteze. Mai mult, pentru ca să evite investigații pentru trafic de persoane din partea poliției în statele în care era determinată să cerșească, a fost perfectat un certificat de căsătorie cu femeia-victimă cu un membru al familiei celor trei. De asemenea, urmare a perchezițiilor au fost depistate și alte pancarte cu mesaje false pentru cerșetorie scrise în limbi străine, precum și arme.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Doi tineri, prinși în timp ce furau bunuri și bani din două BMW-uri, parcate pe o stradă din Capitală

Doi tineri de 24 de ani, din raionul Călărași, au fost reținuți după ce ar fi sustras bunuri și bani din două BMW-uri, parcate pe bd. Dacia din Capitală.

În urma acțiunilor speciale de investigație și de urmărire penală, polițiștii de la Botanica au stabilit că suspecții ar fi pătruns în mașini pe timp de noapte, prin spargerea geamurilor.

Reținerea bărbaților a fost posibilă cu implicarea mascaților din BPDS “Fulger”.

Suma pagubei a fost estimată la 105 000 de lei.

O parte din bunuri au fost recuperate de către polițiști și returnate victimelor.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru #furt, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest.

Caz revoltător! Un șofer de rută a fost depistat în stare de ebrietate avansată la volan

Un șofer de rută depistat în stare de ebrietate avansată la volan.

Ieri, în jurul orei 13:00, un șofer de autobuz de pe ruta Chișinău- Cruzești a fost depistat la volan cu 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce ofițerii de patrulare au observat manevrele periculoase efectuate în trafic de către acesta.

Bărbatul de 62 de ani a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, iar pasagerii au ajuns la destinație cu un alt șofer.

Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Ciocana și a fost inițiată procedura de documentare.

”Reamintim că asemenea încălcare de către un conducător de autobuz este un pericol enorm pentru pasageri și ceilalți participanți în trafic.”, anunță Poliția.

O balerină moldoveancă, stabilită în Germania, a devenit eroina unui proiect fotografic inedit
Articolul anterior
Cristina Gheiceanu, despre sarcină: ,,Mi s-a spus la un control că am risc de naștere prematură. A fost cea mai grea zi din viața mea”
Articolul următor