O minoră de 13 ani racola bărbați pentru sex, după care îi șantaja

Făcea cunoștință cu bărbați pe internet și îi amăgea de bani. Este vorba despre o minoră de 13 ani din Bender, care acum, se află sub supravegherea milițienilor, scrie echipa.md, cu referire la sursa locală.

separator
Schema originală de a-și face bani de buzunar a fost denunțată de un bărbat de 49 de ani, care s-a lăsat prins în plasele minorei.

Venind la el acasă, fata a spus că are nevoie de un duș. Când s-a întors în cameră, aceasta a declarat că nu are încă 18 ani. Fata a amenințat bărbatul și a cerut 400 de ruble transnistrene.

După incident, bărbatul s-a adresat la milițienii din regiune. La scurt timp, minora a fost identificată. Fata și-ar fi recunoscut vina și a declarat că nu este prima dată când recurge la acest gest.

,,Eu, împreună cu prietenele mele, amăgeam de bani bărbați pe internet. Ne înțelegeam să ne vedem în schimbul banilor, veneam la fața locului, îmi spuneam vârsta și amenințam că mă voi adresa la miliție.  Am avut unul, pur și simplu, mi-a transmis bani și gata. Pe urmă nici nu am mai comunicat pe internet, nici nu ne-am întâlnit. Ne-am înțeles să ne vedem, el m-a întrebat dacă să-mi transmită banii pe cont sau să mi-i dea direct? Eu i-am spus, pe cont, credeam că glumește, dar el chiar mi-a transmis 500 de ruble”, a spus fata.

Ultima ei aventură cu bărbatul de 49 de ani ar fi speriat-o pe fată, aceasta și-a șters paginile de pe rețelele de socializare și nu s-a mai implicat în nicio astfel de schemă, însă, prea târziu. Copila a fost identificată de milițieni, iar cei care vor fi trași la răspundere, vor fi părinții minorei.

Suspecta a mai declarat că și prietenele ei făceau bani de buzunar, după aceeași schemă. Acum, milițienii din regiune caută toate minorele implicate în schema de estorcare de bani.

Patru call centre din Capitală, implicate într-o uriașă escrocherie a suplimentelor alimentare. Șase persoane au fost reținute

O schemă de promovare frauduloasă a suplimentelor alimentare neautorizate, de proveniență dubioasă, inclusiv expirate, dintre care unele aduse din Odesa, a fost anihilată de oamenii legii.

Urmare a investigațiilor desfășurate cu suportul agenției europene Europol, au fost reținute șase persoane (trei bărbați și trei femei), inclusiv administratori, cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani și au fost desfășurate 28 de percheziții cu sprijinul omologilor din România și al mascaților din cadrul BPDS  „Fulger”  în patru centre de apel din Chișinău, unde activează peste 80 de persoane.

Totodată, oamenii legii au stabilit că o parte din operatorii telefonici sunt în Rusia, fapt care indică asupra unei rețele transfrontaliere bine organizate, cu ramificații în mai multe state. Astfel, sub coordonarea unor cetățeni străini operatorii telefonici se prezentau fals ca reprezentanți ai companiilor farmaceutice atunci când contactau persoane din Europa, ca să le convingă să cumpere aceste suplimente neatestate sau produse similare (inclusiv de slăbire), prin folosirea unor tehnici de manipulare.

În acest scop, aceștia speculau în principal cu posibilitatea tratării anumitor boli (diabet zaharat, cancer, psoriazis) și convingeau clienții să renunțe la tratamentele prescrise de medici, pentru ca să le înlocuiască cu suplimente fantomă”, se arată în comunicatul emis de Poliția Națională.

Înșelătoria avea la bază și anumite pagini de internet, precum și publicitate care promovau aceste produse. Polițiștii mai menționează că odată ce clienții cădeau în plasă și le cumpărau produsele, acestea erau livrate prin companii de curierat.

Astfel, în urma perchezițiilor, din oficiile din Chișinău, polițiștii au  ridicat telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, acte contabile, contracte, copii ale diferitor acte, inclusiv acte de identitate, servere, registrator video, blocuri de sistem, calculatoare, laptopuri, stick-uri, harduri etc.

De asemenea, la domiciliul suspecților au fost depistate și ridicate acte, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri USB, înscrisuri de ciornă, carnete cu notițe relevante activității  infracționale, aproape 200000 de lei, peste 15.000  de dolari, 2.000 hrivne, liste cu comenzile livrate,  cutii cu suplimente naturiste contrafăcute, pachete și sigile destinate ambalării comenzilor, sac de tuburi goale destinate ambalării.

„În continuare, se întreprind acțiuni pentru  identificarea tuturor persoanelor implicate în schema infracțională, rolurile fiecăruia, efectuarea altor percheziții domiciliare cu ulterioara reținere a șefilor de echipe,  dar și citarea operatorilor pentru audieri în calitate de bănuiți. De asemenea,  urmează să fie stabilite  toate persoanelor care au fost înșelate de aceste grupuri criminale și stabilirea prejudiciului cauzat”, mai comunică Poliția.

Autoritatea vamală din SUA contrazice estimările lui Trump: ”Noile tarife au generat doar 500 de milioane de dolari, nu 2 miliarde pe zi”

Autoritatea Vamală şi de Protecţie a Frontierelor din SUA (CBP) pare să contrazică afirmaţiile preşedintelui Donald Trump privind veniturile zilnice obţinute din noile sale tarife comerciale, transmite CNBC.

Într-un comunicat transmis luni către CNBC, CBP a precizat: ”Din 5 aprilie, CBP a colectat peste 500 de milioane de dolari în cadrul noilor tarife reciproce, contribuind la un total de peste 21 de miliarde de dolari din 15 acţiuni comerciale prezidenţiale implementate din 20 ianuarie 2025 până în prezent.”

Actualizarea vine în contextul unei defecţiuni tehnice de 10 ore în sistemul financiar, care a împiedicat importatorii americani să introducă un cod ce ar fi exclus de la taxare mărfurile aflate deja în tranzit pe apă.

”Chiar şi în timpul întreruperii, fluxul mediu de încasări zilnice de 250 de milioane de dolari al CBP a continuat fără întreruperi”, a precizat agenţia.

Preşedintele Trump a declarat în repetate rânduri că Statele Unite încasează 2 miliarde de dolari pe zi din tarife, incluzând veniturile obţinute în urma aşa-numitelor tarife ”reciproce”.

Însă cele mai recente date publicate luni de Departamentul Trezoreriei arată că încasările zilnice din rubrica ”Taxe vamale şi accize” au fost de 305 milioane de dolari. Toate tarifele sunt colectate de CBP la punctul de intrare în SUA.

În aprilie, administraţia Trump a impus tarife mari pentru zeci de ţări, dar la scurt timp a redus temporar majoritatea taxelor vamale la un nivel universal de 10%, cu excepţia Chinei, pentru care tarifele au fost crescute semnificativ.

Administraţia a menţinut tarifele specifice sectorului auto şi se pregăteşte să anunţe noi politici comerciale pentru industria farmaceutică.

Noi dezvăluiri de la Dragalin. Scrisoarea este adresată fostului judecător de la Curtea Supremă de Justiție,Tamara Chișca-Doneva

În spațiul public a apărut o nouă scrisoare semnată de fosta șefă a Procuraturii Anticorupție (PA),Veronica Dragalin. De această dată scrisoarea este adresată fostului judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ),Tamara Chișca-Doneva. În corespondență Dragalin oferă detalii despre dosarul penal în care este vizat magistratul. 

Dragalin scrie: ”în septembrie 2022, în perioada când cauza penală se afla la faza de urmărire penală, am fost abordată de Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, despre acest caz. Dumnealui a insistat că este foarte important ca Dvs. să fiți suspendată în continuare din funcția de judecător la CSJ pentru că altfel există un risc major că vor fi emise decizii ilegale de CSJ, menționând că clasarea dosarului ar însemna reîntoarcerea Dvs. în funcția de judecător CSJ. Țin minte acest moment pentru că a fost prima dată când m-am confruntat cu o situație complicată în funcția de Procuror-șef.”

Dragalin mai scrie că nu a calificat atunci această discuție drept amestec în urmărirea penală pentru că nu a conținut o amenințare sau altă formă de presiune.

Fosta judecătoare CSJ Tamara Chișca-Doneva este vizată într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Aceasta a plecat din sistem în august 2023, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),care i-a acceptat cererea de demisie. În martie 2022, CSM a dat undă verde perchezițiilor la domiciliul şi în biroul vicepreşedintei CSJ. Tamara Chișca-Doneva era suspectată că, în 2014-2021, deținând funcția de judecător, a obținut o mărire substanțială a patrimoniului său și a membrilor familiei sale.

Fostul ministrul al Justiției, Sergiu Litvinenco, nu a comentat deocamdată scrisoarea publicată de Dragalin. Miercuri, 16 aprilie, Litvinenco a comentat însă alte acuzații care i-au fost aduse de Veronica Dragalin.

Acoperișul unui bloc de locuit, cuprins de flăcări în sectorul Botanica. Fumul gros este vizibil de la distanță
Articolul anterior
Un tren a luat foc, din nou, în Moldova. Momente de panică pentru pasageri
Articolul următor
Close menu