O moldoveancă, acuzată în Italia că punea otravă de șoareci în mâncarea soțului

O femeie în vârstă de 46 de ani, originară din Republica Moldova, a fost arestată în Italia de poliția din Rimini, provincia cu același nume din regiunea italiană Emilia-Romagna, acuzată fiind de tentativă de omor asupra soțului ei, scrie rotalianul.com.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, autoritățile o suspectează pe femeie că a încercat să-și ucidă partenerul, un bărbat albanez în vârstă de 54 de ani, condimentându-i mâncarea cu otravă pentru șoareci.

Ancheta a început după ce medicii de la spitalul din Rimini au semnalat cazul către autorități în luna ianuarie a acestui an.

Conform medicilor, soțul femeii a fost internat cu simptome ale otrăvirii cu rodenticid (substanță folosită pentru distrugerea rozătoarelor) primul astfel de episod datând încă din luna iulie a anului trecut.

Pe parcursul examinărilor, s-a constatat că bărbatul avea în sânge Bromadiolone și Coumatetralyl, substanțe chimice cunoscute a fi prezente în otrăvurile pentru șoareci și extrem de toxice pentru oameni, datorită proprietăților lor anticoagulante.

În urma acestei descoperiri, s-a efectuat o percheziție la domiciliul cuplului. În timpul acesteia, polițiștii au găsit și confiscat o seringă ce conținea un lichid roșu și care era ascunsă într-un sertar.

Însuși bărbatul otrăvit a indicat că singura persoană care ar fi putut încerca să-i otrăvească mâncarea era soția lui.

Expertiza ulterioară a lichidului a confirmat suspiciunile autorităților: substanța din seringă era Bromadiolone, diluată cu un colorant.

După această constatare, femeia moldoveancă a fost arestată, decizia forțelor de ordine fiind apoi validată de judecătorul de instrucție. Acum, ea se află în arest la domiciliu, la casa mamei sale, și poartă un dispozitiv de monitorizare electronică.

Reprezentată de avocatul Luca Greco, de la Baroul Rimini, femeia a negat toate acuzațiile în timpul audierii.

Avocatul ei a afirmat că, deși a fost separată pentru o vreme de soțul ei, s-au împăcat oficial în urmă cu aproximativ un an.

În ciuda acuzațiilor, moldoveanca de 46 de ani insistă că nu ar fi putut otrăvi mâncarea, deoarece amândoi mâncau împreună și porțiile erau servite direct la masă.

Telefonul mobil al femeii va fi analizat în detaliu de consultanții informatici ai Parchetului, mai precizează presa italiană. Ipoteza pe care investigatorii încearcă să o verifice este dacă femeia a făcut cercetări pe internet despre otrăvuri, documentându-se despre cum să obțină substanțele active și despre metodele de administrare.

Din acest motiv, va fi important să se examineze în detaliu cronologia telefonului mobil și paginile site-urilor vizitate de femeia de 46 de ani.

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

Tragedie la Hâncești! Un bărbat a murit după un incident cu polizorul
Articolul anterior
Unul dintre cele două terenuri de joacă construite în Parcul Dendrariu este gata
Articolul următor