O pensionară din capitală a rămas fără 400 de mii de lei. Cum a fost înșelată de escroci

O bătrână din capitală a rămas fără 400 de mii de lei. Experiența tristă, prin care i-a fost dat să treacă la vârsta de 76 de ani, a fost relatată de fiica ei. Cazul este clasic și cunoscut multor moldoveni: o persoană se dă drept fiica victimei și comunică, plângând, că a provocat un accident.

Pe fir intră o pretinsă anchetatoare care cere bani de la bătrână pentru a nu porni un proces penal. Pensionara, auzind de tragedia produsă de fiica ei, a scos safeul cu bani, fără să știe câți exact sunt și i-a dat unui bărbat, care s-a prezentat drept șoferul anchetatoarei. Abia după ce familia s-a prins că totul a fost o înșelătorie, a anunțat poliția. Cea adevărată, desigur. Datorită unor camere de supraveghere, patru suspecți au fost prinși. Banii însă nu au fost întorși, deocamdată, și nici nu există vreo siguranță că vor reveni în posesia victimei, transmite tv8.md.

„S-a întâmplat pe 25 martie, după ora 5 seara. Mama a fost telefonată de o persoană care părea să plângă. Ea (mama) a înțeles că sunt eu, că mi s-a întâmplat ceva, un accident, de care sunt vinovată eu. A venit poliția, am fost luată la spitalul nr.3, cu mâinile în cătușe. O fată. Apoi, a fost sunată de o femeie care s-a dat drept anchetator care a spus că victima este de acord să se ajungă la o înțelegere, dar cere bani – 200 de mii. Mi-a zis că dată sunt de acord, atunci să fiu gata să plătesc. Mama s-a stresat foarte tare. În februarie, și-a pierdut fiul. Când i s-a spus că mi s-a întâmplat pretinsa nenorocire, fiind convinsă că eram eu la telefon, le-a spus că le va plăti, doar că banii erau în safeu, iar codul nu îl cunoștea. I-au cerut să caute cheile, să scrie pe o foaie, în adresa unui colonel, că roagă să nu fie deschisă cauză penală”.

Mama acestei femei este printre cele mai recente victime ale escrocheriilor, cunoscute în spațiul public „ruda implicată în accident”. Bătrâna a fost ținută de vorbă la telefon pe durata unei ore și jumătate. După un șir de discuții, femeia a luat safeul, l-a pus într-o pungă și a ieșit afară pentru a-l transmite unui bărbat, care pretindea a fi șoferul anchetatoarei. A dat toți banii care erau acolo. Citește articolul întreg pe tv8.md.

Doi părinți din Ocnița au vrut să-și lase copiii fără banii de la colindat pentru a achita facturile. Fiind beat tatăl și-a rănit fiul cu un cuțit

Un copil a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost rănit cu un cuțit de către tatăl său care ar fi vrut să-l lase fără banii adunați din colindat. Cazula avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 8 ianuarie, în jurul orei 15:25, în orașul Ocnița, scrie pulsmedia.md.

Astfel, doi părinți ar fi insistat ca copiii acestora, un băiat de 16 ani și o fată de 13 ani, să le dea banii adunați din colindat, pentru a contribui la achitarea facturillor pentru serviciile comunale.

Băiatul ar fi refuzat să le dea banii, iar tatăl acestuia, un individ în vârstă de 47 de ani l-a amenințat și l-a dat afară din casă. Adolescentul ar fi luate telefonul și a vrut să sesizeze poliția despre acest caz, însă tatăl său înarmat cu un cuțit s-a năpustit asupra acestuia și l-a rănit cu cuțitul la mână în timp ce încerca să-l deposedeze de telefon.

La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, care a stabilit că minorul are o plagă nepenetrantă la mână și i s-a acordat ajutorul medical.

Medicii au alertat poliția despre acest caz. Ambii părinți au fost testați cu apartaul Drager, iar rezultatele au arătat că cei doi părinți erau în stare de ebrietate, unul avea concentrație de 1,18 mg/l, iar altul 1,27 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Totodată, păe numele bărbatului a fost aplicat un ordin de restricție, iar cei doi copii au fost luați din familie și duși la rude.

Caz șocant! O echipă de pe ambulanță a fost agresată de o pacientă beată, după ce a fost trezită din somn

În timpul misiunii de serviciu, cu o echipă de asistență medicală urgentă s-a produs un incident neplăcut la data de 8 ianuarie. Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat un apel la ora 16:17 pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei doamne de 35 ani, pe motivul ,,traumă la cap”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Echipa SAMU Botanica a intervenit la domiciliu, unde a fost întâmpinată și condusă în apartament de prietenul femeii, care a solicitat ambulanța, spunând că aceasta fiind în stare de ebrietate a căzut de la propria înălțime și s-a lovit la cap. Pacienta dormea în pat și a fost trezită de prietenul său, neîntemeiat aceasta a devenit agresivă.

La tentativa echipei AMU de a examina, pacienta a lovit cu piciorul asistenta medicală și a împins infirmierul, sărind la bătaie, imediat echipa AMU a solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

În acest sens, colaboratorii IMSP CNAMUP condamnă orice act de violență și vin cu un îndemn către cetățeni să fie mai buni și mai receptivi față de cei, care-și supun viețile unui risc enorm și intervin prompt la fiecare urgență medicală! Astfel de comportamente agresive pun în pericol nu doar sănătatea și siguranța echipelor AMU, dar și calitatea serviciilor medicale prespitalicești oferite comunității!

Mai mulți angajați de la CFM nu și-au primit salariile de jumătate de an

Criza financiară continuă la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei”. Mai mulți feroviari nu și-au primit salariile de jumătate de an. Angajații stației Ghidighici au primit abia în decembrie leafa pentru iulie. Oamenii spun că sunt disperați și cred că singura soluție este un proces în instanță. De cealaltă parte, directorul interimar al întreprinderii, Serghei Tomșa, a refuzat să comenteze.

Zinaida Sturza activează la stația Ghidighici de aproape patru decenii. Ea coordonează operațiunile ce țin de mersul trenurilor și manevrarea acestora. Pentru a ajunge la serviciu, face naveta zilnic. Vine de la Sipoteni, raionul Călărași, la peste 50 de kilometri distanță.

„Eu de la Călărași mă trezesc la ora 04:00 dimineața, mă îmbrac și vin cu trenul, ajung la 07:00 la lucru și seara mă duc cu trenul. E obositor, pierdem ore pe drum”, a menționat Zinaida Sturza, transmite Moldova1.

Moldova 1 i-a telefonat directorului interimar al CFM, Serghei Tomșa, pentru a afla când vor fi achitate restanțele salariale. Acesta a spus că nu oferă niciun comentariu pe motiv că este zi de odihnă.

Situația la Calea Ferată a Moldovei a început să se agraveze după luna august 2022, când a scăzut tranzitul din Ucraina, odată cu redeschiderea portului de la Odesa. Tot de atunci, feroviarii au început să-și primească salariile cu întârziere de câteva luni. Pierderile estimative ale întreprinderii au constituit peste 180 de milioane de lei.

Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire! Tradiții și obiceiuri
Articolul anterior
Expoziție la Președinție dedicată evenimentelor din 7 aprilie 2009
Articolul următor