Pe faţada casei din Chișinău, în care a locuit compozitorul Petre Teodorovici, va fi instalată o placă comemorativă. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Consiliului municipal Chișinău.
Dezvelirea plăcii comemorative are scopul de a eterniza memoria lui Petre Teodorovici, compozitor şi interpret de muzică uşoară, Maestru Emerit în Arte, deţinător al ordinului „Gloria Muncii”.
Astfel, plăcuţa comemorativă „Petre Teodorovici” urmează a fi instalată pe 26 aprilie pe faţada casei din strada Vasile Alecsandri, nr. 19 din municipiului Chişinău.
La evenimentul de inaugurare a plăcii comemorative vor fi prezenți membri ai familiei compozitorului, dar și interpreți care au colaborat cu acesta, precum Gheorghe Țopa și Lidia Botezatu.
Petre Teodorovici s-a născut pe 18 mai 1950, în orașul Leova, RSS Moldovenească, Uniunea Sovietică, în familia profesorului de muzică Cristofor Teodorovici. Studiile le-a făcut la Colegiul de muzică Ștefan Neaga, secția teoria muzicii (și facultativ, compoziția, cu Eugen Doga), și la Facultatea de dirijat coral a Institutului de Arte Gavriil Musicescu din Chișinău.
Încă din tinerețe Petre Teodorovici s-a afirmat ca un luptător pentru cauza națională, manifestându-se pe latura culturală.
Regretatul compozitor a scris melodii pe versurile poeţilor Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu, Ion Hadârcă. Cântecele compuse de Petre Teodorovici s-au bucurat de popularitate pe marile scene la festivaluri muzicale din Argentina, Cuba, Finlanda, Italia, România, Rusia, Slovacia.
În 1989 lui Petre Teodorovici i-a fost conferit titlul de Maestru emerit al Artei, iar în 1996 a devenit cavaler al ordinului Gloria Munci
Acesta s-a stins din viaţă pe 5 iulie 1997 la Chişinău şi a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe str. Armenească din capitală.