O profesoară de 23 de ani, criticată după ce a adoptat două adolescente: „E cea mai bună decizie din viața mea”

Drew și Tasia Taylor sunt un tânăr cuplu căsătorit. Deși au doar 20 și puțin de ani, au decis să adopte două adolescente, dar după ce au făcut publică această mișcare, mulți internauți i-au criticat, spunându-le că sunt prea tineri pentru a fi părinți.

Tasia, care lucrează ca profesoară, nu s-a gândit nicio clipă la vârsta ei atunci când a luat hotărârea de a da o șansă la o viață mai bună pentru două fete adolescente. 

Căsătoriți de doi ani și jumătate, Tasia și Drew le-au adoptat pe Tamiray (15 ani) și Rory (13 ani), în decembrie anul trecut. Tânăra mamă spune că aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat vreodată, iar ideea că va crește fetele până acestea vor împlini 18 ani și vor merge la facultate o face fericită.

Clipul vizionat de peste 11 milioane de ori a adunat o mulțime de comentarii, oamenii împărțindu-se în două tabere, transmite peroz.ro.

„Nu știu de ce creierul meu nu poate procesa asta. Sunteți atât de tineri. E ciudat să vă văd cu adolescente”; „Sigur aveți mai mulți bani decât mulți dintre noi, altfel nu știu cum să puteți permite să creșteți două adolescente”, au fost câteva dintre comentariile celor care nu le-au apreciat felul în care Drew și Tasia au ales să-și construiască o familie.

„Am avut un job încă de la 16 ani și am muncit pe tot parcursul facultății. Am lucrat din răsputeri să ajungem aici și avem mai multe diplome de licență”, a replicat Tasia. De asemenea, „i-a tras de urechi” pe urmăritori pentru cuvintele neplăcute, spunându-le că au rănit-o și că ceea ce fac ei se numește cyberbullying.

„E un gest atât de frumos, mai ales că adolescenții tind a fi ignorați în sistemul de adopții”; „E o mișcare genială și atât de utilă în această lume”; „Sună atât de distractiv pentru ambele părți”; „Acești copii sunt norocoși să vă aibă” – au fost comentarii din partea internauților care au luat apărarea tinerilor și i-au felicitat pentru gestul făcut.

Tânăr din Strășeni, prins transportând ilegal lemne la Leova

La data de 26 noiembrie curent, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră „Leova” de comun cu Inspectoratul de Poliție Leova, au efectuat razii în zona de frontieră, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma acestei conlucrări, în orașul Leova a fost stopat un mijloc de transport de model Ford Transit, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 22 de ani, locuitor al orașului Strășeni.

În urma verificărilor de rigoare, în interiorul microbuzului au fost depistate produse lemnoase, în cantitate de 3 metri cubi, lemn tare, fără acte de proveniență.

Mijlocul de transport și încărcătura au fost indisponibilizate, conform legislației în vigoare, iar cazul a fost sesizat Inspectoratului pentru Protecția Mediului Leova.

Cazul este cercetat în continuare, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

ATENȚIE! Zeci de cazuri de escrocherie cu presupusa implicare a ,,Poștei Moldovei”

Inspectoratul General al Poliției informează că în primele 10 luni ale anului curent, oamenii legii au înregistrat 86 de cazuri de escrocherie, săvârșită prin folosirea abuzivă a identității Întreprinderii de Stat ,,Poșta Moldovei”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Astfel, Poliția avertizează populația să fie extrem de precaută în raport cu mesajele primite care solicită modificarea în regim de urgență a datelor personale, bancare sau furnizarea altor informații confidențiale, sub pretextul unui pachet nelivrat.

Pentru a nu deveni victima infractorilor cibernetici, țineți cont de următoarele reguli:

  • Poșta Moldovei nu transmite mesaje prin care să ceară date bancare, parole sau alte informații confidențiale.
  • Orice solicitare de acest tip, primită prin SMS sau alte canale de comunicare este frauduloasă și nu provine de la această instituție.
  • Clienții sunt încurajați să verifice cu atenție sursa mesajelor și să nu furnizeze niciun fel de date personale prin astfel de canale.

Totodată, pentru a vă asigura securitatea cibernetică în mediul virtual, respectați următoarele recomandări:

  • Fiți atenți la mesajele suspecte;
  • Nu accesați linkurile și nu descărcați fișierele din mesaje dubioase;
  • Verificați sursa mesajelor doar pe pagina oficială a expeditorului sau contactați organizația legitimă;
  • Nu expediați informații sensibile prin SMS.

Cum procedați dacă ați primit un mesaj suspect?

  • Blocați numărul de telefon de la care ați primit mesajul;
  • Imediat informați banca, dacă ați introdus datele bancare;
  • Monitorizați conturile bancare;
  • Schimbați parolele conturilor.

În cazul în care aveți îndoieli sau doriți să verificați informația, contactați Serviciul Suport Clienți al Poștei Moldovei la numărul unic de telefon 1310, telefonul fix 022-27-00-44 sau lăsați un mesaj pe adresa electronică: informatii@posta.md.

Vă încurajăm să fiți vigilenți și să raportați Poliției orice tentativă de escrocherie prin apel la 112.

Un preot din Anenii Noi a fost oprit de la oficierea slujbelor, după acuzații de abuz în familie

Preotul Ghenadie Valuță, cleric la biserica „Sf. Dimitrie” din orașul Anenii Noi, a fost oprit de la săvârșirea slujbelor religioase, începând cu 25 noiembrie. Suspendarea a fost anunțată printr-un decret al comisiei disciplinare a Mitropoliei, pe motiv că preotul a fost găsit vinovat de comportament neadecvat și agresiuni fizice asupra membrilor familiei sale, transmite IPN.

Mitropolia îi cere lui Valuță să se pocăiască și să se împace cu familia. Între timp, nu are dreptul să poarte cruce de preot, să oficieze slujbe religioase și să ofere binecuvântare.

„Ca urmare a ședinței comune cu clerul Protopopiatului bisericilor din raionul Anenii Noi și Comisia Disciplinară a Mitropoliei, care constată vinovăția exprimată prin agresiune fizică asupra membrilor familiei, comportament manipulator, demagogie și atitudine neadecvată unui slujitor bisericesc, vă informăm că sunteți oprit de la săvârșirea celor sfinte, fără dreptul de a oferi binecuvântare și de a purta cruce preoțească, până la împăcarea cu toți membrii familiei și aducerea unei pocăințe depline, în scris, în fața ierarhului, începând cu data de 25 noiembrie”, se arată în mesajul emis de Mitropolie și adresat lui Ghenadie Valuță.

În replică, Ghenadie Valuță a declarat că a cerut anterior să fie mutat în altă localitate, dar s-a ales cu sistarea activității sale religioase. În plus, preotul consideră că deține și poate prezenta dovezi privind nevinovăția sa.

„Eu am înaintat anterior și chiar acum proaspăt niște cereri pentru a primi carte de eliberare spre a pleca în altă parte, dar în loc de eliberare am primit oprire, cu nădejde că așa se spunea că eliberarea este analizată, nu este respinsă. Eu nu pot să judec Mitropolitul, nu avem drept să îi judecăm, dar am avut suficiente argumente de lux, ca să demonstrez nevinovăția apărută din senin și orchestrată, nu au fost luate în seamă, cât am spus și probe de la poliție, și din judecată, și diferite dovezi privind nevinovăția”, a declarat Ghenadie Valuță.Ghenadie Valuță a fost înlocuit de protoiereul Eugen Margarint la biserica din Anenii Noi.

Se împlinesc 46 de ani de la cutremurul devastator din 1977
Articolul anterior
Episoadele de astm sunt asociate cu expunerea la aerul poluat din marele orașe
Articolul următor