O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani. Nu i-a venit să creadă când a fost informat de bancă

O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani. Nu i-a venit să creadă când a fost informat de bancă.

S-au întâlnit pentru prima data în urmă cu 47 de ani, iar între ei s-a format o legătură specială, ce a durat toată viața. Profesoara de școală primară, Maria Pettirossi, l-a întâlnit pentru prima dată pe Andrea Arrighetti la Institutul Fratti din Sesto Fiorentino (Florența), care astăzi nu mai există. Era anul 1976, iar el îi era elev.

O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani

De-a lungul anilor, între cei doi s-a dezvoltat o puternică legătură de prietenie, care a durat aproape o jumătate de secol. Atât de specială, încât profesoara, înainte de a muri, a decis să lase moștenirea sa elevului său preferat. După cum a relatat La Nazione, Andrea Arrighetti, acum în vârstă de 54 de ani, a povestit această frumoasă poveste de afecțiune și generozitate.

“A fost întotdeauna o relație bună. Am uitat totul despre profesori”, spune fostul elev.

“Pe ea nu, o vedeam un pic ca pe o a doua mamă. Eram un copil destul de tulburat pe atunci, i-am dat bătăi de cap. Poate de aceea m-a luat la inimă. Dar nu credeam că îmi va lăsa moștenire”. El continuă: “Părinții mei aveau un magazin de mercerie, de Crăciun îi dădeam profesoarei Maria clasica agendă cu calendar. Vara, îi trimiteam câte o carte poștală din stațiunea de vacanță, iar aceste mici gânduri au continuat și după terminarea școlii primare”, a povestit el, potrivit Știri Diaspora.

Cei doi au păstrat legătura și după ce școala s-a încheiat și chiar mulți ani mai târziu, când profesoara s-a pensionat și s-a mutat între Sarzana și Trebiano d”Arcola (La Spezia), orașul ei natal.

“Sunt pasionat de ciclism, iar părinții mei aveau o casă în Marina di Massa, așa că, atunci când puteam, făceam mereu un ocol pentru a merge să o salut”, a explicat Arrighetti, “iar relația s-a consolidat de-a lungul anilor. Când m-am căsătorit, în urmă cu douăzeci de ani, am invitat-o la nuntă, dar nu a putut participa, iar când s-au născut copiii mei mi-a trimis o telegramă cu urări”.

De-a lungul anilor, Maria Pettirossi i-a repetat mereu fostului său elev că “atunci când va muri va avea un gând pentru mine, bineînțeles că eu credeam că glumește, era foarte bătrână… dar când a auzit că m-am mutat, mi-a cerut informații detaliate. Atunci am avut îndoiala că ea vorbea serios”, a continuat fostul elev.

“Chiar și angajatul băncii a fost uimit”

Profesoara s-a stins din viață la 92 de ani, în luna noiembrie a anului 2022, din cauza complicații cauzate de Covid.

“Ultima dată o întâlnisem în aprilie. Și după o legătură de aproape 50 de ani, nu puteam să lipsesc de la înmormântare. Cu acea ocazie, îngrijitoarea mi-a spus că vom ține legătura în curând. Mi-am dat seama că profesoara nu glumise”.

Recent, bărbatul a fost contactat de o bancă din Sarzana: “M-au sunat cu vestea moștenirii, o sumă mare, Maria avea o poliță de asigurare de viață și mi-a făcut-o mie. Chiar și angajatul băncii a fost uimit”, a adăugat bărbatul, încă neîncrezător: “Așa că m-am urcat în mașină în direcția Liguria, spre cimitirul unde se odihnește. Pentru a-i mulțumi”.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Google Maps introduce o nouă funcție bazată pe inteligența artificală
Articolul anterior
Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris, realizate cu fragmente de metal din Turnul Eiffel. Cum arată acestea
Articolul următor