O scriitoare rusă, autoare a unor romane cunoscute, și-a dat bluza jos într-un avion, apoi l-a mușcat pe un stewart. Ar putea interveni Duma de stat

Angelika Moskvitina, scriitoare rusă, autoare a unor romane de succes, a făcut un scandal uriaș într-un avion al companiei Aeroflot. Rusoaica disperată după o țigară voia să fumeze în avion și a provocat un scandal imens. Femeia și-a dat bluza jos și l-a mușcat pe un membru al echipajului, care a încercat să o acopere.

Zborul Aeroflot de la Stavropol la Moscova a fost afectat de o serie de turbulențe, iar femeia, identificată drept Angelika Moskvitina, în vârstă de 49 de ani, a simțit nevoia imperioasă de a fuma. Din primele date ale anchetei, s-a închis inițial în toaleta avionului, la înălțimea de 10.000 de metri, și a început să fumeze, arată publicația Daily Star, conform tvr.ro.

După ce a fost descoperită și i s-a cerut să stingă țigara „a încercat să pătrundă în cabina de pilotaj și a cerut să i se permită să fumeze”, arată sursa citată.

Martorii cred că femeia era sub influența alcoolului, iar în urma unui șir de replici cu pasagerii și membrii echipajului, și-a dat jos bluza, dezvelindu-și ostentativ sânii în fața celorlalți călători, printre care se aflau și copii.

Pe filmulețul scandalului, se aude dialogul cu membrii echipajului : „Doamnă, luați loc și îmbrăcați-vă. Unde vă sunt hainele? Înțelegeți că încălcați regulile de comportament din avion? Sunt copii aici. Respectați-i măcar pe ei”.

„Eu respect copiii. Mai mult, iubesc copiii.. (…) Înțeleg că voi merge la spitalul de nebuni sau într-o închisoare. Dar eu vreau să merg în cabina de pilotaj” a spus pasagera recalcitrantă.

Femeia s-a săturat apoi de insistențele echipajului și ale celorlalți pasageri de a se îmbrăca și a răbufnit: „Plecați de aici, puteți să mă omorâți, dar eu tot fumez”.

Un stewart a încercat să o acopere cu forța, iar situația a degenerat, rusoaica mușcându-l. Într-un final, a fost imobilizată cu șoricei de plastic.

Un medic, care se afla întâmplător la bord, a monitorizat-o până la aterizarea avionului.

Avionul a aterizat în cele din urmă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, iar compania Aeroflot a emis o poziție oficială, solicitând autorităților reglementări aspre pentru persoanele care provoacă scandal în avioane.

„A ignorat avertismentele repetate ale echipajului și a încercat să pătrundă în cabina de pilotaj. Din cauza comportamentului agresiv al pasagerei, comandantul aeronavei a decis să folosească un mijloc de constrângere asupra ei. Aeroflot subliniază că acest caz dovedește încă o dată necesitatea urgentă la nivel legislativ de a înăspri pedepsele pentru scandalagii din spațiul aerian, inclusiv prin crearea unei liste negre de pasageri agresivi, la nivelul tuturor companiile aeriene.”

Chișinăuienii vizitează strada 31 August 1989 pentru a face poze cu caldarâmul istoric al Capitalei

O bogăție istorică a ieșit la suprafață în urma demarării lucrărilor la strada 31 August 1989 din centrul municipiului Chișinău. Un caldarâm vechi de peste 100 de ani ne transpune în misterul senzațional al vremurilor istorice, cu o deosebită admirație pentru trecut. Autorităților le-a venit ideea să păstreze o porțiune din această comoară pe care au pășit înaintașii noștri. Între timp, chișinăuienii încântați merg la fața locului pentru a face poze și a surprinde o fărâmă din istoricul prețios.

Ar putea fi o imagine cu stradă
foto: Eugen Urușciuc

În timp ce unii locuitori ai Capitalei susțin intenția de păstrare a pavajului, alții sunt de părere că acesta nu trebuie păstrat deoarece ar crea incomodități pentru lumea modernă a urbei.

,,Zic: ia dă să ating și eu caldarâmul istoric al Chișinăului 🙂”, a menționat pe facebook Eugen Urușciuc, autorul imaginii de mai sus. Alți internauți au comentat:

,,Foarte frumos 👏

,,Ar fi ideal să fie transformată în alee pietonală”

,,Cât e de frumos”

,,Eu cred ca îs unicul care nu înțelege de ce îi așa de multă agitație cu caldarâmul acesta. Orașul trebuie să fie în primul rând comod pentru oameni și în al doilea rând frumos.

,,Acest pavaj are o mulțime de dezavantaje: el nu este nici comod și nici nu ii tare frumos. Pe el este foarte dificil de deplasat cu cărucioare cu copii, cu biciclete/trotinete, chiar și pentru pietoni îi incomod. Unicul lui plus este faptul că-i foarte vechi, dar pentru o simplă „nostalgie” să creezi atâta disconfort în centrul capitalei, un absurd”, a mai scris un tătic.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al UE

Uniunea Europeană a anunțat că va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și aprovizionării cu energie a țării în fața acțiunilor destabilizatoare ale actorilor externi. De asemenea, va acorda sprijin în procesul de aderare la UE. În acest context, Consiliul European a invitat Comisia Europeană să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune, transmite IPN.

„Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră”, menționează Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciază sprijinul UE în acest sens.

Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +20 grade celsius

Temperaturi record în luna martie. Meteorologii anunță pentru astăzi, 24 martie, temperaturi de +20 grade celsius.

Prognoza-meteo-marți-7-aprilie-2020.-În-ce-zone-din-țară-se-vor-înregistra-cele-mai-ridicate-temperaturi.-Anunțul-meteorologilor-2  | Unica.md

Temperatura maxima a zilei se va încadra între +15..+20ºC. Temperaturile minime ale nopții următoare se vor situa între +1..+6°C.

Precipitațiile continuă să lipsească. Vântul va sufla slab spre moderat.

,,Dorin Recean m-a invitat la el acasă, dar eu l-am refuzat”. Marina Tauber a făcut destăinuri picante în fața protestatarilor
Articolul anterior
Igor Grosu a cerut deputaților să vină cu înăsprirea pedepselor pentru șoferii care depășesc limita de viteză
Articolul următor