Oamenii și-au pierdut pofta pentru o marcă de bere populară după ce au văzut filmarea cu muncitorul urinând într-un container

Restaurantele și consumatorii din Coreea de Sud nu mai vor să audă de berea chinezească Tsingtao, foarte populară în această țară, după ce au văzut videoclipul cu un muncitor al unei fabrici urinând într-un rezervor cu ingrediente, spune presa coreeană. Clipul, care a fost postat joia trecută și s-a viralizat în toată Asia și nu numai, îl arată pe un bărbat cu salopetă și cască escaladând peretele unui container pentru ca apoi să se ușureze în conținutul acestuia.

Tsingtao, al doilea cel mai mare producător de bere din China și un exportator major – berea fiind importantă chiar și în România – a anunțat că a sesizat poliția după ce a aflat despre videoclip.

„Compania noastră acordă o importanță deosebită videoclipului care a fost filmat la fabrica numărul 3, pe 19 octombrie”, a transmis producătorul de bere într-un comunicat. „În prezent, lotul de malț în cauză a fost complet sigilat. Compania continuă să-și consolideze procedurile de management și să asigure calitatea produselor”, se mai spune în acest comunicat.

Autoritățile din Pingdu, oraș din provincia Shandong în care se află fabrica numărul 3, au declarat că au demarat o anchetă cu privire la incident. Presa chineză a citat o sursă din cadrul companiei Tsingtao care spune că muncitorul și persoana care a filmat videoclipul nu sunt angajați ai fabricii și că lucrează pentru o firmă parteneră. Clipul a stârnit reacții extrem de puternice. Ziarul JoongAng Daily din Coreea de Sud scrie că multe restaurante, chiar și cele cu mâncare chinezească, au solicitat rambursări pentru transporturile cu bere Tsingtao, însă importatorul sud-coreean a respins cererile, potrivit The Guardian.

„Am întrebat dacă putem obține o rambursare pentru berea Tsingtao pe care am cumpărat-o deja, dar reprezentantul importatorului a spus că nu este posibil”, a declarat un angajat al unui restaurant chinezesc din Seul pentru JoongAng Daily. Angajatul a spus că niciun client nu mai comandă bere Tsingtao, care era până acum sortimentul preferat. Pe rețelele sociale, chinezii au sărit în apărarea fabricii de bere.

„Sugerez ca firma să-l dea pe acest om în judecată și să-l oblige să plătească despăgubiri pentru daune”, a scris un comentator pe Weibo. „Întotdeauna voi susține mărcile noastre de renume!”, a spus altul. Dar au fost și mulți care nu au arătat deloc înțelegere.

„Întotdeauna am spus că berea asta este ca un pipi de cal. Se pare că m-am înșelat”, a scris un utilizator tot pe Weibo. Scăderea vânzărilor din Coreea de Sud ar reprezenta o problemă mare pentru Tsingtao, care a fost cea mai consumată marcă de bere de import din Coreea de Sud în prima jumătate a anului 2023. China este al doilea cel mai mare exportator de bere în Coreea de Sud, după Japonia.

Cotidianul JoongAng a spus că nu toate restaurantele au fost afectate de apariția clipului și l-a citat pe proprietarul altui restaurant din Seul care a spus că vânzările de bere nu au fost afectate în weekend. Însă același ziar spune că vânzările de bere la magazine au scăzut. Astfel, vânzările de Tsingtao la unul din lanțurile cunoscute de supermarketuri au scăzut cu 26,2% față de săptămâna precedentă. Alte magazine de proximitate au înregistrat scăderi și mai mari ale vânzărilor, în timp ce alte beri de import, cum ar fi Budweiser și Stella Artois, se vând acum mult mai bine. BK, compania care importă Tsingtao în Coreea de Sud, a încercat să îi liniștească pe consumatori și să le reducă temerile că ar putea bea bere contaminată. BK a spus că Tsingtao produce în unități separate pentru piețele interne și cele extrene și că fabrica din videoclip produce bere numai pentru piața chineză.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

ATENȚIE! Ce sindrom riscă să dezvolte persoanele care petrec peste două ore pe zi în faţa unui ecran
Articolul anterior
Caz șocant în București! O femeie care s-a aruncat de la etajul 5 a căzut peste un pieton
Articolul următor