Oficialii ruși fug în masă din țară

Oficiali ai guvernului rus și ai primăriei Moscovei fug de ,,mobilizarea parțială” refugiindu-se în străinătate. Ei aleg toate direcțiile și pleacă în orice țară care este gata să îi accepte, transmite www.focus.ua.

русские беженцы, частичная мобилизация, мобилизация в россии, верхний ларс, российские дезертиры, война в украине, кого мобилизуют в рф

Acest lucru este raportat de publicația „Настоящее время”. Redactorul șef al Verstka, Lola Tagaeva, a vorbit într-un interviu despre fugari.

Potrivit acesteia, se știe despre fuga angajaților Ministerului Educației, Ministerului Dezvoltării Digitale, Băncii Centrale. În unele departamente ale Primăriei Moscovei, 20-30% din personal sunt dați dispăruți. Funcționarii pleacă în vacanță și pur și simplu nu se mai întorc la locurile de muncă.

Tagaeva notează că nu pleacă oficialii de rang înalt, ci funcționarii publici, oamenii care lucrează în primării și instituțiile care au legătură cu statul. De multe ori nu își coordonează plecarea cu superiorii lor, pur și simplu pleacă în vacanță, sau pretind că lucrează de la distanță. Dar nu se arată niciodată la muncă.

„Cea mai simțită consecință este că munca în cadrul acestor organizații se oprește. Se pierd documente importante, a fost suspendată munca concentrată pe o anumită persoană”.

Potrivit acesteia, în primul rând pleacă bărbați asociați cu sfera IT care sunt siguri că își vor găsi un alt post de muncă, dar și cei care au bani pentru bilete și locuințe în străinătate. În unele instituții, autoritățile își acoperă angajații plecați din Federația Rusă, iar în unele locuri încearcă să-i readucă la muncă cu amenințări.

Oficialii ruși își explică fuga simplu: nu vor să lupte, nu vor să omoare și să fie uciși.

„Spre deosebire de alți locuitorii ai Rusiei, angajații departamentului au acces la o mare varietate de informații – nu doar la TV. Ei înțeleg ce se întâmplă”, notează redactorul-șef.

Potrivit acesteia, angajații structurilor de stat ruse au impresia greșită că nu sunt mobilizați, deoarece lucrează în serviciul public, dar sunt mobilizați și ei.

Anterior, Andrey Kazantsev, un fost profesor la Școala Superioară de Economie, a vorbit într-un interviu despre fluxul masiv de profesori și studenți. Potrivit lui, mulți profesori pur și simplu au renunțat la muncă, au părăsit Federația Rusă.

„Am văzut cine a plecat din Rusia în Kazahstan, Israel, Georgia, Armenia. Exod în masă”, a spus Kazantsev.

Cea mai populară destinație este Georgia și Asia Centrală.

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Sute de asistenți sociali personali din Chișinău, reangajați de Guvern

Începând cu luna mai, 507 de asistenți personali, demiși în primele luni ale anului, au fost angajați în cadrul serviciului social asistență personală instituit de curând în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, această cifră reprezintă 67% din totalul de 758 de asistenți personali, demiși la începutul anului de Primăria Chișinău.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat soluția identificată pentru a putea restabili serviciul prestat celei mai vulnerabile categorii de cetățeni din Capitală și anume persoanele cu dizabilități severe.

Reprezentanții MMPS menționează că Ministerul va continua să angajeze asistenții personali afectați până în prezent, dar și pe cei care vor fi disponibilizați ilegal în perioada următoare.

Ministerul reamintește că 1.200 asistenți personali cu care au fost încetate raporturile de muncă sau redusă norma de muncă au primit și un sprijin financiar din partea statului. Mai exact:

-în luna martie, o plată în sumă fixă de 5.000 de lei pentru toți asistenții vizați;

-în luna aprilie, au beneficiat de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția, în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

FOTO! Geamuri sparte, acoperișuri distruse și spaimă printre localnici! Acces restricționat în Naslavcea după racheta căzută peste casele oamenilor
Articolul anterior
ULTIMA ORĂ! Tavanul școlii din Mereni s-a prăbușit peste elevi. Sunt răniți
Articolul următor