Ofițerii ruși au cerut demisia lui Vladimir Putin

Adunarea Ofițerilor din Rusia a publicat un apel deschis către compatrioți și autoritățile ruse, în care a declarat ,,inadmisibilitatea provocării războiului de dragul menținerii puterii”. Apelul a fost semnat de președintele organizației, general-colonelul Leonid Ivashov, de asemenea istoric, lector la MGIMO și Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, șef al Academiei de Probleme Geopolitice, fost șef al departamentului principal de cooperare militară internațională a Ministerului Apărării, relatează mk.ru.

„Noi, ofițerii Rusiei, cerem președintelui Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a războiului”, se arată în apel și se afirmă că, în urma unei astfel de politici, țara „se va pomeni de una singură împotriva unității forțelor Occidentului”.

De asemenea, ofițerii i-au cerut lui Putin „să creeze condiții pentru implementarea în practică a articolului 3 din Constituție”, care prevede, printre altele, imposibilitatea uzurpației puterii.

„Și să demisioneze”, este a treia cerere.

În plus, ofițerii fac apel la militarii pensionați și din rezervă, precum și la toți cetățenii Federației Ruse, „cu recomandarea de a fi vigilenți… de a se opune activ propagandei și declanșării unui război”.

Se vorbește și despre necesitatea „prevenirii unui conflict civil intern”.

În apel, autorii încearcă să înțeleagă de ce Rusia, conform spuselor lor, s-a regăsit „în centrul unei catastrofe amenințătoare”. Anterior, țara ducea războaie pentru că era nevoită, dar acum nimeni nu o amenință din exterior, subliniază autorii.

Și, în același timp, autorii enumeră amenințările interne – „zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează constant”, precum și „rata de dispariție a populației bate recordurile mondiale”.

Potrivit ofițerilor, problema constă în neprofesionalismul puterii.

„Situația escaladată în jurul Ucrainei este… mercenară pentru unele forțe interne”, scriu autorii apelului.

Ei exprimă, de asemenea, opinia că „încercările prin ultimatum și amenințări… de a impune ca ,,Federația Rusă și conducerea ei să fie iubite” sunt lipsite de sens”.

Semnatarii concluzionează, de asemenea, că autoritățile ruse își înțeleg incapacitatea de a scoate țara din „criza sistemică”, care amenință „o revoltă a poporului”.

Prin urmare, autorii cred că, cu sprijinul oligarhiei, oficialilor corupți, „atragerea presei și a forțelor de securitate”, statul încearcă să „activeze linia politică” încercând de fapt să distrugă statalitatea și să „extermine populația”, iar războiul va rezolva aceasta problemă – ,,pentru a-și păstra ceva timp puterea antinațională”, se spune în apel, „și pentru a păstra bogăția furată de la popor”.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Au apărut primele imagini cu resturi ale submersibilului Titan, scoase din adâncuri și aduse la țărm, la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Resturi ale submersibilului Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie în largul mării către epava centenară a navei Titanic, în cadrul unei expediţii turistice, au fost găsite la cinci zile după ce a fost lansată o operațiune masivă de căutare, când acesta a pierdut contactul cu nava-mamă, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Submersibilul Titan, care are o lungime de 6,7 metri şi este operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8:00 (15:00, ora României).

Contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă a SUA, a declarat că nava a suferit o „implozie catastrofală”, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord.

Imaginile au arătat cum piesele sunt descărcate de pe nava Horizon Arctic la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Un efort uriaș de căutare și salvare a fost lansat pentru a recupera nava dispărută, dar, în mod tragic, au fost recuperate resturi de pe epavă la aproximativ 490 de metri de prova Titanicului.

S-a confirmat că implozia a avut loc la 18 iunie, data dispariției submarinului, iar toți cei cinci pasageri aflați la bord au fost uciși.

Cele cinci persoane care au murit în urma „imploziei catastrofale” ale submersibilului Titan sunt Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care deținea nava, Hamish Harding, Paul-Henri Nargeolet, Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman Dawood.

În urma acestui incident îngrozitor, oficialii americani din domeniul maritim au declarat că vor publica un raport menit să îmbunătățească siguranța submersibilelor la nivel mondial.

Anchetatorii din SUA, Canada, Franța și Marea Britanie colaborează îndeaproape la investigarea accidentului din 18 iunie.

Aceștia susțin că incidentul s-a petrecut într-o „regiune neiertătoare și greu accesibilă” din Atlanticul de Nord, a declarat contraamiralul John Mauger, de la primul district al Gărzii de Coastă americane, din cadrul Gărzii de Coastă.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

TikTok introduce o nouă actualizare. Părinții vor putea alege videoclipurile la care să nu aibă acces copiii lor

TikTok a introdus o nouă opțiune prin care părinții și tutorii pot filtra videoclipurile pe care nu doresc să le vadă copiii lor, în cadrul funcționalității de împerechere familială a aplicației, scrie Sky News.

TikTok tests landscape videos in major shake-up - BBC News

Această caracteristică adăugată vine în sprijinul siguranței utilizatorilor și se alătură posibilității deja existente de a seta propriile filtre de conținut pentru a evita videoclipurile asociate anumitor cuvinte sau hashtag-uri.

Deși adolescenții vor fi notificați cu privire la filtrele inițiale selectate de părinți, aceștia au opțiunea de a nu le folosi și de a opta pentru alte setări.

TikTok a căutat un echilibru între pragmatism și transparență, oferind familiilor posibilitatea de a alege cea mai potrivită experiență pentru fiecare, având în vedere că fiecare familie este diferită, a explicat Julie de Bailliencourt, șefa globală a politicii de produs a TikTok, scrie AlephNews.

„Am vrut să ne asigurăm că avem echilibrul potrivit de pragmatism și transparență pentru a permite familiilor să aleagă cea mai bună experiență pentru propria familie, deoarece fiecare familie este diferită”, a declarat De Bailliencourt.

Această adăugire vine în contextul finalizării unei legi guvernamentale privind siguranța online, care a trecut printr-un proces de examinare în Camera Lorzilor, inclusiv un amendament care ar putea permite medicilor legiști și părinților îndurerați să acceseze datele din telefoanele copiilor decedați.

TikTok nu a făcut comentarii specifice cu privire la acest amendament, dar a subliniat că colaborează îndeaproape cu guvernul pentru elaborarea legislației.

De-a lungul timpului, TikTok a fost supusă presiunilor din cauza legăturilor sale cu China, fiind deținută de ByteDance din Beijing. În plus, la începutul acestui an, a fost interzisă utilizarea TikTok pe telefoanele guvernului britanic.

TikTok a anunțat și formarea unui consiliu global al tinerilor, format din utilizatori ai platformei, care va fi lansat în acest an. Consiliul va funcționa ca un organism consultativ similar cu consiliile de conținut și de siguranță ale TikTok, compuse din experți independenți care ajută la fundamentarea politicii de moderare a platformei.

În același timp, TikTok a afirmat că nu a existat nicio schimbare în politicile sale privind dezinformarea electorală, în contrast cu decizia rivalului YouTube de a nu mai șterge afirmațiile false legate de presupusa fraudare a alegerilor din SUA din 2020.

A rămas văduvă peste doar 10 minute după ce a spus ”Da”. O mireasă, în stare de șoc după ce mirele s-a prăbușit și a murit chiar la nuntă

O nuntă din Nebraska, SUA, s-a transformat într-o tragedie după ce mirele s-a prăbușit chiar în timpul ceremoniei și ulterior a murit la spital, scrie digi24.ro.

Johnnie Mae Dennis și Toraze Davis tocmai își rostiseră jurămintele și se pregăteau pentru o sesiune foto, când bărbatul, în vârstă de 48 de ani, s-a prăbușit inconștient. A fost dus de urgență la spital, unde medicii i-au descoperit un cheag de sânge.

Din păcate, nu au putut să-l salveze, iar Davis a murit, potrivit The Independent. „A fost cea mai fericită zi din viața lui Toraze. Zâmbea încontinuu și vedeam cât de fericit era. Pur și simplu era cea mai frumoasă zi din viața lui”, a declarat Monica Miller, o prietenă a cuplului, pentru un post de televiziune din Omaha. Tot ea a creat și pagină pe GoFundMe, un site de donații, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor de înmormântare. „Johnnie Mae și Toraze plănuiau să-și trăiască restul vieții împreună.

Din păcate, Toraze și-a dat ultima suflare la scurt timp după ce a spus „Da”… După cum știți, Johnnie Mae îi ajută întotdeauna pe alții. Este momentul nostru să o ajutăm și noi pe ea”, se spune în anunțul de pe GoFundMe. Rudele și prietenii s-au adunat în jurul miresei care este în stare de șoc după ce i s-a întâmplat. „Într-o secundă.

S-a întâmplat într-o secundă. S-a căsătorit și a rămas văduvă în doar 10 minute”, a declarat Jewel Roberson, prieten al celor doi miri. Toraze Davis, care a deținut o funcție de conducere la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități, va fi înmormântat pe 5 iulie.

O prezentatoare tv a ieșit în emisie directă împreună cu fiica sa, din cauza carantinei, și a devenit faimoasă
Articolul anterior
Olga Buzova s-a dezgolit în Africa
Articolul următor