Olesea Vîrlan a demisionat de la CSP, după scandalul pe concursul la şefia PG

Membra Consiliului Superior al Procurorilor, Olesea Vîrlan, a demisionat din funcție, după scandalul pe concursul la funcția de Procuror General, scrie unimedia.md.

Cererea de demisei a Olesei Vîrlan a fost aprobată astăzi, la ședința CSP.

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, i-a recomandat membrei CSP, Olesea Vîrlan, să demisioneze după ce i-a acordat 3,5 puncte actualului procuror general în concursul la șefia PG.

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a declarat că decizia de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de Procuror General a fost una „deloc ușoră”. ”A fost o soluție după judecata lui Solomon, să spunem așa”, a menționat Obadă.

 Procuratura Anticorupție va solicita convocarea Adunării Generale cu prezența fizică, după anularea concursului la funcția de Procuror General. Ei își exprimă îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia.

Consiliul Superior al Procurorilor a anulat ieri, 28 februarie, concursul pentru funcția de Procuror General.

Cum arată Andreea Marin după ce a slăbit 20 de kilograme. „Am învățat să mănânc într-un anume fel”

Fosta prezentatoare de la „Surpize, Surprize”, în vârstă de 49 de ani, își etalează silueta de adolescentă, după ce timp de un an și jumătate a reușit să slăbească nu mai puțin de 20 de kilograme! Iată cum arată acum vedeta.

Vârsta e doar un număr pentru Andreea Marin! Fosta prezentatoare a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit 20 de kilograme în ultimul an.

„Înainte purtam la haine mărimea 44-46, iar acum am ajuns la măsurile 38-40, în funcție de croiala vestimentațiilor. Am slăbit trei numere”, mărturisește Andreea Marin.

Fosta prezentatoare a apelat la ajutorul unui medic nutriționist, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acum, vedeta se mândrește cu o siluetă de adolescentă. În plus, această transformare a adus și o dinamică nouă în relația sa cu fiica sa, Violeta, în vârstă de 16 ani și jumătate. Cele două se bucură acum de o relație apropiată și bazată pe o comunicare deschisă. Ele își împărtășesc nu doar gândurile, ci și garderoba, Andreea Marin dezvăluind că este obișnuită să împrumute piese vestimentare de la fiica ei.

„Suntem fete, ne place schimbul de haine. Facem schimb de haine, dar și de impresii, ca fetele. Violetei îi vin acum hainele mele din liceu și e plăcut să vezi asta. Îmi place că am ajuns la greutatea de odinioară”, a dezvăluit Andreea Marin pentru viva.ro.

Vedeta a atras toate privirile la un eveniment monden organizat recent la un hotel. A purtat un sacou cu trei mărimi mai mari, iar pentru că nu îi venea cum trebuie și ținea mult să îl poarte, ea l-a legat la mijloc cu o curea.

„Ca să fiu sinceră, acest sacou pe care îl port acum pe mine cu această curea, îl port așa pentru că este foarte larg. Se și observă, de altfel, acest lucru”, a spus Andreea Marin.

O profesoară ar fi folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Ministerul Educației s-a autosesizat

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat cu referire la cazul în care o profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Cazul a fost raportat după ce un grup de studenți au dezvăluit informațiile. MEC informează că instituția de învățământ a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă la sfârșitul săptămânii trecute.

Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de comportament neadecvat și violență, inclusiv verbală, în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată.

Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a întâlnit la Washington cu administratoarea adjunctă a USAID

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut marți, 9 aprilie, o întâlnire cu administratoarea adjunctă a Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Isobel Coleman.

Parlicov s-a întâlnit la Washington cu administratoarea adjunctă a USAIDFoto: Ministerul Energiei

În cadrul întrevederii, părțile au discutat un șir de subiecte, inclusiv despre progresele Republicii Moldova pe domeniul energetic.

Cu această oportunitate, Victor Parlicov a mulțumit reprezentanților USAID pentru suportul continuu al Agenției, care contribuie la securizarea Republicii Moldova pe domeniul energiei electrice, dar și în ceea ce privește dezvoltarea pieței de energie electrică și sincronizarea sistemului energetic al Republicii Moldova cu ENTSO-E.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost abordat rolul pieței de energie electrică pentru atragerea investițiilor private, inclusiv, în sectorul energiei regenerabile. 

În acest sens, Victor Parlicov a comunicat despre progresele obținute în vederea organizării licitațiilor pentru construcția capacităților mari de energie regenerabilă, ceea ce va permite construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice mari.

Părțile au discutat și despre scenariile, pregătite pentru perioada după expirarea contractului de tranzit a gazelor naturale din Federația Rusă pe teritoriul Ucrainei, la fel și despre posibile consecințe asupra aprovizionării cu gaze naturale.

Victor Parlicov a reiterat că menținerea stabilității în regiune și identificarea soluțiilor pașnice pentru reintegrarea Republicii Moldova reprezintă un interes primordial pentru oficialii de la Chișinău.

La rândul său, înaltul reprezentat al USAID a dat asigurări că Republica Moldova va primi în continuare suport din partea Agenției nu doar pe segmentul securității cibernetice, ci și pe partea comunicării strategice. Ambele reprezentând o importanță majoră pentru promovarea intereselor sectorului energetic.  

Bărbatul din Drăsliceni, care și-a ucis soacra cu toporul și a înceract să-și omoare și soția, pe mâna justiției. Ce pedeapsă riscă
Articolul anterior
Plățile cu cardul social Visa de la Moldindconbank te pot duce la seminarul lui Evghenii Komarovsky
Articolul următor