Oligarhul rus Viaceslav Rovneiko, fost partener de afaceri al ginerelui lui Elțin, găsit mort în suburbiile Moscovei

Un fost partener al ginerelui lui Elțin, omul de afaceri Viaceslav Rovneiko, a fost găsit mort în suburbiile Moscovei, scrie mass-media rusă.

Oligarhul fără chip a sfârșit în suburbiile Moscovei. Miliardarul Viaceslav  Rovneiko a fost partener de afaceri al ginerelui lui Elțin

Rovneiko a devenit al optulea magnat al petrolului și gazelor și al unsprezecelea manager rus de top care a murit în circumstanțe ciudate de la începutul anului 2022.

RosZMI relatează că Rovneiko a fondat Urals Energy NV împreună cu ginerele primului președinte al Rusiei, Boris Elțin.

În plus, a fost coproprietar al unei companii belgiene de comercializare a petrolului și directorul general al Fuel Union.

Viaceslav Rovneiko, fost ofițer KGB devenit magnat al energiei și oligarh rus, a fost găsit inconștient în casa lui, care se află pe autostrada Rubliovo-Uspenski. Medicii nu l-au putut salva, fiind declarat mort. Cauza morții lui Rovneik este „în curs de anchetă” și probabil va deveni o chestiune nerezolvată ca și în cazul celorlate morți suspecte.

Rovneiko, oligarhul „fără chip” a fost spion KGB

Potrivit presei ruse, Rovneiko a lucrat pentru KGB ca spion în perioada Războiului Rece în Belgia, alături de Serghei Narîșkin, care în prezent conduce SVR, agenția de informații externe a Rusiei.

Oligarhul milionar care făcuse o obsesie din a sta într-un con de umbră și-a făcut averea în anii 1990, după căderea Uniunii Sovietice, cumpărând foste companii de stat pentru sume mici.

Rovneiko a fondat Urals Energy în 2000 împreună cu Leonid Diacenko, care la acea vreme era căsătorit cu Tatiana, fiica președintelui rus Boris Elțîn.Ads

În 2005, compania a fost evaluată la 210 milioane de lire sterline după prima zi de tranzacționare pe piața de investiții alternative (AIM) din Londra. Potrivit rapoartelor, Rovneiko avea legături de afaceri în Marea Britanie, Belgia, Luxemburg și Cipru.

De asemenea, el a fost coproprietar al companiei belgiene de comercializare a petrolului Nafta, deși în ultimii ani averea sa s-a diminuat. Fiul său Nikolai, în vârstă de 40 de ani, a studiat la Universitatea Kingston din Londra și a lucrat ulterior ca bancher de investiții în City.

După ce a lucrat la Morgan Stanley, el a creat ulterior compania 4RCap, care promovează tehnologiile de biogaz în Rusia.

Totodată, joi s-a anunțat și moartea neașteptată a lui Andrei Bralnin, fost politician în partidul lui Putin, Rusia Unită, judecat pentru luare de mită. Acesta a murit în arest.Ads

Presa rusă relatează că medicii de la ambulanță au încercat să îl resusciteze pe Bralnin, „fără succes, însă”.

În raportul constatator al decesului a fost adăugată mențiunea că nu au fost găsite semne de violență pe corpul fostului politician, dar ofițerii au declarat că vor continua să investigheze circumstanțele acestei morți.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Povestea emoționantă a unei tinere care a rămas însărcinată la patru ani de la decesul soțului
Articolul anterior
Un copil de 12 ani, prins de polițiști la volanul unei mașini. Alți doi minori se aflau în autovehicul
Articolul următor