Opt curse de zbor au fost anulate, anunță Air Moldova

Din cauza defecțiunii tehnice a aeronavei ER-AXL în urma incidentului din Tel Aviv, compania Air Moldova este nevoită să anunțe anularea zborurilor:

  • 9U893 / 9U 894 KIV-MXP-KIV din 29.07.22
  • 9U479 /9U 480 KIV-BLQ-KIV din 29.07.22
  • 9U 548 TLV-KIV din 29.07.22
  • 9U295 / 9U296 KIV-LIS-KIV din 29.07.22
  • 9U283 / 9U 284 KIV-BVA-KIV din 30.07.22
  • 9U831 / 9U 832 KIV-DUB-KIV din 30.07.22
  • 9U 863/9U 864 KIV-FRA-KIV din 31.07.22
  • 9U745 /9U 746 KIV-IST-KIV din 01.08.22

Stimați pasageri, ne exprimăm scuzele și regretul din cauza situații excepționale în care ne aflăm cu toții.

Din păcate daunele produse aeronavei rețin aceasta la sol în Tel Aviv pentru câteva zile.

Nu există posibilitatea operațională de efectua zborurile menționate mai sus, cu o altă aeronavă.

Pasagerii zborurilor anulate pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului. În cazul în care biletul a fost procurat online, vă rugăm să ne expediați solicitarea de rambursare la adresa booking@airmoldova.md sau helpdesk@airmoldova.md, anunță administrația companiei

1.500 de copii din Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântec, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet

Vocile a 1.500 de copii au răsunat astăzi, în unison, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la Marele Cor al Copiilor. La eveniment au participat copii din toată țara, de diferite etnii, iar evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Copiilor.

1.500 de copii din R. Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântecImagine simbol

Potrivit reprezentantei de țară la UNICEF Moldova, Maha Damaj, corul a reunit vocile copiilor de diferite etnii: români, bulgari, romi, găgăuzi, precum și voci ale copiilor refugiați din Ucraina, transmite Radiomoldova.md.

„Fiecare copil are posibilitatea de a participa și a de a fi celebrat. Corul este o sărbătoare a drepturilor universale pentru fiecare copil. În vreme ce marcăm în acest an 35 de ani a Convenției cu privire la Drepturile Omului, să ne amintim că, indiferent cine sunt, de unde provin sau de provocările cu care se pot confrunta, toți copiii sunt egali în drepturi și demnitate”, a declarat Maha Damaj.

Copiii din circa 30 de coruri din republică, ghidați de 20 de dirijori, au fost acompaniați de Moldovan Youth Orchestra, dirijor Andriano Marian.

„Am susținut cu inima deschisă, alături de UNICEF, acest proiect, celebrând în mod solidar Ziua Internațională a Copiilor. Iar această mare de oameni frumoși, circa 30 de coruri și 20 de dirijori, copii de diferite etnii din toată țara noastră și copii refugiați din Ucraina, ne-a amintit că avem un izvor nesecat de talente”, a precizat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Prim-ministrul Dorin Recean, prezent la eveniment, a specificat că tânăra generație ne demonstrează potențialul nelimitat.

„Copiii ne-au reamintit cât de frumoși și talentați sunt oamenii Moldovei. Marele Cor al Copiilor ne demonstrează potențialul nelimitat al tinerei generații. Să fim alături de ei, să le ascultăm vocile și să îi susținem în drumul lor către succes. Guvernul va continua să investească în educație, cultură și arte, pentru că doar astfel vom putea construi o societate în care fiecare copil își poate îndeplini visurile”, a menționat Dorin Recean.

Concertul „Marele Cor al Copiilor” a fost organizat de UNICEF și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Moldovan National Youth Orchestra.

Scumpirea biletelor de avion vândute de Wizz Air și Ryanair, analizată de experți în domeniul concurenței

Consiliul Concurenței din România analizează motivul pentru care a crescut atât de mult preţul biletelor la companiile aeriene Wizz Air, Ryanair şi nu numai, a declarat, sâmbătă, preşedintele instituției, Bogdan Chiriţoiu.

Avion Wizz Air la sol

Consiliul Concurenţei analizează totodată și impactul ieşirii Blue Air de pe piaţă şi al reducerii activităţii TAROM.

„Vedem efecte în piaţă. Deci, faptul că din cei patru mari actori de pe piaţa de aviaţie din România Blue Air-ul a ieşit, iar TAROM îşi reduce activitatea, deci din patru avem vreo doi-jumate, cred că se simte în piaţă. Se simte în creşterea preţului biletelor. În acelaşi timp, supravieţuirea TAROM ne ajută să nu crească şi mai mult, dacă mergem pe logica asta. Altfel, dacă ne uităm în Europa, vedem o restrângere a numărului de companii. SAS-ul scandinav a fost vândut, TAP-ul portughez e de vânzare, deci vedem că numărul de actori pe piaţă se reduce în Europa. Deci, ne uităm la impactul în piaţă al ieşirii Blue Air şi al reducerii activităţii TAROM, da? Vrem să vedem cât de mult şi de ce au crescut preţul biletelor la Wizzair, Ryanair ş.a.m.d. Inclusiv la TAROM sunt preţuri mari pe unele rute. Ne uităm în momentul de faţă la evoluţia preţului biletelor post-pandemie”, a afirmat Chiriţoiu, la Sinaia, conform Adevarul.

Consiliul Concurenţei a declanşat o analiză care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România, potrivit informaţiilor oferite de autoritatea de concurenţă.

În cadrul studiului, instituţia va analiza structura pieţei serviciilor de transport aerian de călători din România, precum şi mecanismele de funcţionare ale acesteia, în contextul în care companiile aeriene au majorat considerabil preţurile biletelor de avion.

Analiza a fost declanşată în contextul creşterilor mari ale preţurilor biletelor de avion practicate de companiile aeriene, odată cu ieşirea Blue Air de pe piaţă şi a renunţării TAROM la operarea unor curse aeriene.

Astfel, vor fi analizate cererea şi oferta de pe piaţă, nivelul de transparenţă a modului de stabilire a preţurilor biletelor practicate de companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora şi vor fi identificate eventuale disfuncţionalităţi ale pieţei.

La finalul analizei, Consiliul Concurenţei va formula propuneri şi recomandări în scopul eliminării posibilităţii de inducere în eroare a consumatorilor, iar în măsura în care vor fi descoperite încălcări ale legii, vor fi iniţiate procedurile necesare pentru sancţionarea acestora, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Patrupezii Poliției de Frontieră, pe podium la un concurs desfășurat în Letonia

Poliția de Frontieră anunță despre prestația bună a echipei canine care a obținut locul III în cadrul unei competiții chinologice, desfășurată recent în Letonia. Evenimentul a reunit 20 de echipe canine din trei țări: Letonia, Lituania și Republica Moldova.

Competiția a inclus trei probe exigente, menite să testeze abilitățile și pregătirea echipelor canine în detectarea explozivilor, detectarea drogurilor, precum și căutare pe urme. Echipa Poliției de Frontieră a demonstrat profesionalism și eficiență, dar cel mai important competiția a pus în valoare cooperarea între structurile specializate și schimbul de bune practici între chinologi.

Felicităm toți participanții și echipele canine care au reprezentat Poliția de Frontieră și Republica Moldova. Rezultatele reflectă dedicarea și efortul depus de echipele participante în asigurarea unui nivel ridicat de securitate și profesionalism. 

Menționăm că, Poliția de Frontieră va continua să investească în formarea și pregătirea echipelor canine pentru a asigura securitatea granițelor și siguranța cetățenilor.

Moment emoționant la Parlament: Copiii ucraineni au cântat pentru deputați
Articolul anterior
Situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani. Au apărut insule întregi pe Dunăre: fluviul a scăzut chiar şi cu 7 centimetri într-o singură zi
Articolul următor