Pacienții cu Covid-19 nu vor mai fi internaţi în spitalele ,,Gheorghe Paladi” şi ,,Sfânta Treime”

Pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 nu vor mai fi internaţi în spitalele „Gheorghe Paladi” şi „Sfânta Treime” din Capitală.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății în condiţiile în care, în ultimele săptămâni, se înregistrează o diminuare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, transmite Știri.md . 

Totuşi, autorităţile susţin că, după sărbători, există riscul ca situaţia epidemiologică să se înrăutăţească. În prezent, în spitalele municipale, sunt 752 de locuri pentru bolnavii de COVID-19. 474 dintre ele sunt libere.

„Total internaţi, în spitalele municipale, erau 278 de pacienţi confirmaţi, dintre care 28 sunt în stare foarte gravă, 131 de pacienţi în stare gravă. Totuşi, impactul multiplelor sărbători din luna mai va fi conturat doar peste 7-12 zile”, a declarat Tatiana Bucearschi, şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Sănătate.

Recent, secretarul de stat al MSMPS Igor Curov a declarat că spre sfârșitul lunii mai am putea avea o potențială creștere a numărului de infectări din cauza relaxării moldovenilor în perioada sărbătorilor.

Între timp, în Chişinău, continuă procesul de imunizare împotriva COVID-19. Până acum, 48.166 de persoane au primit prima doză, iar 5 802 au făcut rapelul. Chiar şi aşa, edilul Capitalei a dat de înţeles că vaccinarea se desfăşoară cu paşi lenţi.

„Este păcat să păstrăm serul în frigidere, când sunt mulţi dintre cei care îşi doresc să se vaccineze. Voi dispune ca centrele şi punctele de vaccinare să activeze sâmbăta şi duminica, iar populaţia să fie bine informată pe toate platformele de comunicare existente”, spune Ion Ceban.

În municipiul Chişinău sunt 63 de centre de vaccinare unde zilnic se pot imuniza 3.500 de persoane. În caz de necesitate, autorităţile susţin că numărul acestor puncte ar putea fi majorat.

sursa: www.publika.md

Începând de astăzi, a fost lansată oficial a treia etapă de vaccinare în Republica Moldova
Articolul anterior
Avertismentul OMS: Pandemia Covid-19 riscă să crească obezitatea în rândul copiilor
Articolul următor
Alte articole interesante