Pacienții cu suspecție la Covid sunt testați chiar acasă, după ce ambulanțele au fost dotate cu teste rapide de diagnosticare

Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora. Astfel, persoanele sunt testate chiar acasă.

Testul este realizat dacă persoana care a solicitat serviciul de urgență prezintă simptome specifice virusului. Procedura poate fi realizată chiar la patul bolnavului și permite confirmarea rapidă a diagnosticului, respectiv, nu se tergiversează cu inițierea tratamentului și persoana se poate izola mai repede, evitând contaminarea celor din jur.

La prima etapă, au fost distribuite 9.000 de teste pentru serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească. „Estimativ, dacă se păstrează aceeași intensitate de utilizare a testelor, această cantitate este suficientă pentru circa șase – șapte săptămâni. În paralel, este inițiată procedura de achiziție a testelor rapide în cantitate de 700 de mii de teste, iar pe viitor, toate distribuțiile vor include și serviciul de asistență medicală urgentă”, a menționat Svetlana Nicolaescu, secretară de stat a Ministerului Sănătății.

Procedura de efectuare a testului este relativ ușoară, menționează secretara de stat: „Rezultatul se citește în 15 minute și este ușor de interpretat. Marele avantaj este că persoanei care a solicitat serviciul de urgență îi este confirmat diagnosticul în momentul solicitării ambulanței.

Anterior, la sosirea serviciului de urgență, dacă persoana nu era în stare gravă și nu prezenta indicații pentru spitalizare, echipa medicală îi recomanda să se adreseze la medicul de familie și să facă testul. Procedura de programare și cea de obținere a rezultatelor dura câteva zile, perioadă în care starea pacientului putea să se agraveze. Totodată, persoana era o sursă de infectare pentru cei din jur. Acum, însă, aceasta procedura are loc mult mai repede. Dacă există indicații, echipa de intervenție face testul pe loc și persoanele infectate se identifică deja la această etapă. Pacienții care necesită internareâ sunt transportați imediat la spital. Cei care prezintă formele ușoare și medii rămân pentru tratament la domiciliu”.

Medicul de pe ambulanță acordă pacientului primul ajutor și la necesitate, asigură transportarea acestuia către o instituție medicală. Cazurile persoanelor care rămân pentru tratament la domiciliu sunt notificate medicului de familie, care este responsabil în continuare de prescrierea schemei de tratament și monitorizarea pacientului.

sursa: www.unimedia.info

Alți factori care pot crește colesterolul înafară de dietă
Articolul anterior
Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată, în Franța
Articolul următor
Alte articole interesante