Panică la bordul unui avion după ce pasagerii au primit un mesaj în care erau anunțați că este o bombă la bord

A fost panică într-un avion care trebuia să decoleze de pe aeroportul Stansted din Londra, după ce pasagerilor li s-a trimis un mesaj prin AirDrop cum că se află o bombă la bord, scrie Mirror.co.uk.

Zboruri anulate pe timp de pandemie. Cum poate fi cerută rambursarea  costurilor pentru biletele de avion la cursele din cadrul UE – Ziarul de  Gardă

Pasagerii care aveau dispozitive Apple ar fi primit un mesaj care spunea: „Am o bombă”, în timp ce zborul operat de compania easyJet se pregătea să plece spre Amsterdam miercuri seară.

Poliția a luat apoi cu asalt aeronava Airbus A319 și singura pistă a aeroportului a fost închisă, iar mai multe zboruri au fost întârziate.

Trei persoane au fost arestate sub suspiciunea că au trimis mesajul de amenințare.

Poliția din Essex a spus că aeronava a fost mutată într-o zonă securizată în timp ce se desfășurau investigații și nu a fost găsită nicio bombă.

Martorii au spus că un bărbat a fost pus la podea de către ofițeri și încătușat, în timp ce alți doi – despre care se crede că erau împreună cu el – au fost de asemenea reținuți.

sursa

Ce alimente de post sunt interzise în Săptămâna Mare

Există câteva alimente de post interzise în Săptămâna Mare, potrivit clericilor. Este vorba, în special, despre alimente care sunt simboluri ale patimilor lui Iisus.

În drumul Său către Golgota, dealul pe care a fost răstignit, Iisus a fost bătut de către iudeii păgâni cu urzici. După ce a fost răstignit, Mântuitorul a cerut, la un moment dat apă, dar soldații, ca să-și bată joc de El, i-au dat oțet. Și pe rănile sângerânde de la mâini și de la picioare, pe unde pătrunseseră cuiele, soldații i-au aruncat oțet.

Acesta este motivul pentru care, în Săptămâna Mare, nu se consumă deloc urzici și oțet, acestea fiind simboluri are chinului lui Iisus Hristos.

Credincioșilor li se recomandă de către preoți ca, dacă nu s-au abținut deloc de la alimente de origine animală deloc de la începutul Postului, măcar în Săptămâna Patimilor să o facă. Lucru destul de lesne, de altfel, ținând cont de varietatea produselor care nu conțin ingrediente provenite de la animale și pe care le găsim din belșug pe rafturile supermarketurilor.

Cum țineau strămoșii noștri postul

Spre deosebire de vremurile actuale, în vremurile de demult înaintașii noștri consumau alimente uscate, fructe și legume în postul Paștelui și nici măcar ulei nu consumau. Cele 40 de zile erau prilej de purificare de păcate.

”În niciun caz nu era îngăduită consumarea alimentelor de proveniență animală: carne, lapte, brânză, ouă. Mai mult decât atât, viețuitorilor din mănăstiri li se recomanda să ajuneze, adică să nu consume niciun fel de mâncare până la ceasul al IX-lea din zi (aproximativ ora 15.00), cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, în care se putea consuma mâncare uscată.

Astăzi, deși varietatea alimentelor ne facilitează postul, oamenii poartă tot mai des amprenta timpurilor moderne și nu mai găsesc liniștea și emoţiile generate de apropierea marelui praznic al Paștilor. Ar trebui ca fiecare dintre noi să ne luam timp pentru a privi înapoi, spre înaintașii noștri, care s-au născut și au (supra)viețuit în jurul Bisericii”, spune părintele profesor Nicolae Necula, potrivit Doxologia.

Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta şi a câinilor ei, înălțată în Anglia

Un nou monument se înalţă în Oakham, Anglia, aducând un omagiu Reginei Elisabeta a II-a şi câinilor săi din rasa corgi, potrivit Smithsonian Mag. Realizată de sculptorul londonez Hywel Pratley, această statuie de bronz înaltă de aproximativ 2 metri surprinde esenţa afecţiunii reginei pentru animalele ei de companie.

Dezvelit în ziua care ar fi fost cea de-a 98-a aniversare a sa, monumentul serveşte drept un tribut durabil pentru domnia Reginei Elisabeta a II-a, care a durat peste 70 de ani până la trecerea ei în nefiinţă în 2022, la vârsta de 96 de ani.

Amplasată în afara bibliotecii din Oakham, statuia o înfăţişează pe Elisabeta purtând coroana şi stând în mod măreţ în haina ei de stat, cu un corgi de bronz odihnindu-se la picioarele ei. Zona înconjurătoare, împodobită cu vegetaţie abundentă, serveşte drept un cadru potrivit pentru acest simbol durabil al regalităţii şi prieteniei. Proiectul, condus de Sarah Furness, locţiitorul regal al Rutland-ului, a fost realizat prin donaţii generoase, totalizând 125.000 de lire sterline, conform Mediafax.

Pratley, sculptorul din spatele acestei capodopere, a lucrat cu migală la statuie timp de mai multe luni, inspirându-se din numeroasele fotografii care surprind demnitatea regală şi prezenţa caldă şi maternă a reginei. Pentru a insufla autenticitate în lucrarea sa, Pratley a primit chiar şi câini corgi reali în atelierul său, permiţându-le să pozeze alături de modelele din lut.

Ceremonia de dezvelire a atras atât demnitari, cât şi entuziaşti ai rasei corgi, cu peste 40 de corgi din Liga Corgi din Ţara Galilor care s-au alăturat festivităţilor. După ceremonie, o paradă i-a condus pe câini la Castelul Oakham, accentuând şi mai mult legătura profundă dintre Elisabeta a II-a şi iubitele sale animale de companie.

Acest tribut monumental serveşte drept primul memorial permanent pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, simbolizând moştenirea sa durabilă şi legătura profundă pe care a împărtăşit-o cu companionii săi loiali. Atentia lui Pratley la detalii şi dedicarea sa pentru capturarea esenţei reginei asigură că generaţiile viitoare vor putea admira şi aprecia acest simbol plin de emoţie al regalităţii şi prieteniei canine în anii ce vor urma.

Rusia: Membrii unei cunoscute trupe, arestaţi de poliţie în plin concert pentru purtarea de ,,simboluri naziste”

Membrii unei cunoscute trupe ruseşti de heavy metal, Korrozia Metalla, au fost arestaţi de poliţie în plin concert la Nijni Novgorod şi inculpaţi cu privire la ”propaganda simbolurilor naziste”, anunţă autorităţile, relatează AFP.

”Ofiţeri de poliţie, cu susţinerea Gărzii Naţionale, au arestat trei membri ai unui grup de muzică într-un club la Nijni Novgorod”, a anunţat sâmbătă seara într-un comunicat poliţia regională.

Cei trei membri ai trupei, în vârstă de 19, 42 şi 57 de ani, sunt acuzaţi de ”propagandă sau expunere publică de accesorii sau simboluri naziste”, o infracţiune pedepsită cel mai adesea cu o amendă sau cu o scurtă perioadă de detenţie administrativă.

Poliţia anunţă că a confiscat tricouri şi cărţi ”cu simboluri interzise”.

Potrivit directoarei trupei, Maria Runova, intervievată de agenţia oficială rusă de presă Tass, simbolurile respective sunt ”foste simboluri slave”.

În imagini de la concert difuzate pe reţele de socializare, apar forţe de ordine care pătrund în sală în timpul concertului şi îi obligă pe spectatori să se culce la pământ, în unele cazuri în forţă.

Mediul cultural din Rusia este supus unei presiuni tot mai mari de către autorităţi, după mai bine de doi ani de Război în Ucraina şi o represiune în toate direcţiile împotriva vocilor disidente.

Incendiu dramatic în Italia: 3 frați au murit, părinții și alți doi copii sunt la spital cu arsuri grave
Articolul anterior
Un adolescent a murit după ce a contractat o amibă care mănâncă creierul. Experţii îndeamnă la prudenţă
Articolul următor