Parlamentul European cere renunțarea la schimbarea orei în Uniunea Europeană

Europarlamentarii îndeamnă, din nou, la accelerarea eforturilor de a răspunde apelului lansat de cetățeni pentru renunțarea la schimbarea orei în statele membre ale Uniunii Europene, arată un comunicat publicat de Parlamentul European.

În martie 2019 Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la practica de a regla ceasurile cu o oră primăvara și toamna începând cu 2021, transmite Stirileprotv.ro.

Însă acest obiectiv nu a fost primit cu aceeași ambiție de către Consiliul UE care, după doi ani de analize, nu a formulat o poziție comună, afirmă legiuitorii de la Bruxelles.

Întrucât țările membre ale blocului comunitar se pregătesc să treacă de luna de vară în câteva zile, raportorul Parlamentului European, Johan Danielsson, a declarat că:

„Este important să ascultăm cererea cetățenilor noștri de a pune capăt schimbării de oră. 4,6 milioane de persoane au răspuns consultării publice asupra acestiui subiect, cel mai mare număr înregistrat vreodată”.

„Acesta este un subiect important pentru cetățenii noștri și trebuie să le arătăm că Uniunii Europene le pasă de îngrijorările lor. Se estimează că 20% din populație suferă de probleme fizice sau mentale legate de schimbarea orei. Ele fac adesea parte din grupurile vulnerabile din societate precum copiii, vârstnicii și bolnavii cronic”, a adăugat acesta.

„84% din cetățenii UE sunt în favoarea renunțării la schimbarea orei care, potrivit unor numeroase studii, are un efect negativ asupra sănătății umane”, a subliniat Danielsson.

Moldova va putea exporta în Uniunea Europeană produse de patiserie și cofetărie
Articolul anterior
Accident feroviar în Egipt: 32 de morţi şi peste 65 de răniţi
Articolul următor
Alte articole interesante