Pe culmile succesului după divorț!

După şapte ani de căsnicie, Ştefan Bănică Junior şi Andreea Marin, au declarat că pun capăt căsniciei. Despărţirea acestora însă le-a adus nu doar bătăi de cap, ci și câştiguri pe plan profesional. La doar o oră de la anunţarea divorţului pe Internet, Ştefan Bănică a adunat 2.500 de fani pe o reţea de socializare. A semnat o serie de contracte noi şi va juca într-o nouă piesă de teatru. Andreea Marin negociază o emisiune cu o televiziune din Spania şi a anunţat că are în acest an câteva proiecte umanitare.

După scandalul divorţului dintre Pepe şi Oana Zăvoranu, televiziunile s-au bătut pentru contractele de exclusivitate cu Pepe. El a primit oferta de a fi prezentator TV, iar concertele acestuia s-au înmulţit. Şi Oana a fost în lumina reflectoarelor, mai întâi pentru un pictorial într-o revistă dedicată bărbaţilor, iar acum susţine că a obţinut un rol într-o telenovelă.

Andrei, de la Alb şi Negru, care a divorţat după ce Sylvia l-a înşelat cu un manechin, a obţinut sute de contracte pentru concerte în toată ţara şi a bătut palma pentru o emisiune televizată. Nici Sylviei nu i-a mers rău, ea a primit o emisiune despre tatuaje.

 

Liviu Vârciu şi Adelina Pestriţu au fost căsătoriţi doar un an, însă numai după divorț au urcat pe culmile succesului. Liviu este moderatorul unei emisiuni, iar  Adelina a pozat într-o revistă pentru bărbaţi, a primit un post de prezentatoare TV.

 

 

Sursa: http://www.rtv.net/

Cine este tânăra interpretă de la noi care a purtat de două ori roba la distanță de doar câteva zile. Ce facultăți a absolvit concomitent și unde

Tânăra interpretă de la noi, Camelia Ursu, demonstrează că este nu doar talentată, dar are și alte succese cu care se poate mândri. Chiar în aceste zile, frumoasa brunetă a absolvită două facultăți în orașul Cluj-Napoca din România, unde a avut parte de două festivități la care a purtat cu mândrie roba, informează unica.md.

”2 absolviri într-o săptămână? Multumesc tuturor celor care au crezut în mine!”, scrie artista într-o postare pe Facebook.

Camelia a încheiat studiile la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima”, catedra canto, dar și la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România – Universitatea Babeș-Bolyai, specializarea publicitate.

Tânăra a recunoscut că a costat-o multe sacrificii, dar este fericită că le-a finalizat cu succes.

”Am făcut-o și pe asta! Mulțumesc, Cluj, pentru toate oportunitățile pe care mi le-ai scos în calea mea! Mulțumesc tuturor dascălilor și colegilor alături de care am stat la bordul acestei “croaziere” pline de experiențe și provocări.”, a scris Camelia Ursu.

Artista a fost scăldată în felicitări pe rețelele de socializare și a dezvăluit că își va urma calea pe ambele domenii:

”Muzica a fost dintotdeauna pasiunea mea cea mare, dar întrucât, ca și în orice domeniu, a fost nevoie să mă promovez, am decis să fac cele mai bune studii pentru a mă ajuta pe mine. Sunt solistă în formația 7 Coline din Iași de ceva timp, dar pentru că am fost solicitată și pe partea de marketing de unele companii, iar munca mea a fost apreciată, am îndrăgit acest domeniu, în care intenționez să cresc și mai mult.”, a spus artista pentru unica.md.

Tot zilele acestea, frumoasa artistă și-a bucurat admiratorii cu o nouă lansare, ca un trofeu la finalizarea studiilor. Camelia a surprins cu o piesă, cu tot cu videoclip, plină de emoție, intitulată ”Lasă-mă”, care în doar câteva zile a adunat peste 11 mii de vizionări.

Vă invităm să ascultați melodia Cameliei, iar dacă veți considera că merită o șansă, nu ezitați să lăsați o apreciere sau un comentariu.

Camelia Ursu este o tânără interpretă de la noi, care s-a făcut cunoscută publicului datorită pieselor pe care și le scrie singură. Prima melodie cu care s-a lansat, ”Filmul tău”, a fost semnată, atât versurile, cât și melodia, chiar de ea, iar la piesă ”Lasă-mă”, melodia a fost scrisă tot de ea.

Echipa unica.md o felicită pe Camelia și îi urează multă admirație din partea publicului, dar și inspirație pentru noi producții la fel de frumoase.

Un pacient al Spitalului Clinic de Psihiatrie, bătut de un infirmier beat. Cu ce pedeapsă s-a ales inculpatul

Un fost infirmier din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din capitală a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani, pentru tratament inuman în raport cu un pacient. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în seara zilei de 3 noiembrie 2019, când inculpatul, fiind în stare de ebrietate, se afla la serviciul diurn, conform graficului de serviciu. Văzând un pacient agitat, infirmierul s-a apropiat de acesta și i-a aplicat mai multe lovituri peste cap, după care l-a dus în salon.

Fiind audiat, bărbatul nu și-a recunoscut vina, menționând că i-a spus pacientului să se ducă în salon „cu binișorul”. Totuși, în cadrul urmăririi penale, vina inculpatului a fost demonstrată.La fel, prin sentința magistraților, fostul infirmier a fost obligat să achite victimei 20 mii lei drept prejudiciu moral.Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în decurs de 15 zile.

Gata cu cozile la universităţi! Admiterea la universitățile din țară se va face exclusiv online

În actuala campanie de admitere, universitățile din Republica Moldova vor înmatricula 5307 studenți la studii de licență, cu finanțare de la bugetul de stat, în timp ce la master vor fi admise 2864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic – 420 de persoane, informează unica.md cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Alte 106 de locuri bugetare vor fi alocate pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, în baza contractelor bilaterale încheiate de Republica Moldova cu diferite țări, prioritate având cetățenii din Ucraina. Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, comanda de stat de admitere în învățământul superior, pentru anul de studii 2024-2025.

„În acest an, în premieră, avem o notă minimă de admitere la Științele Educației de 6,5. În același timp, pentru a oferi o mai mare atractivitate pentru studiile în acest domeniu, oferim posibilitate celor care, inclusiv merg la fără frecvență după absolvirea colegiului, să beneficieze de locuri bugetare. Totodată vom pune accent mai mare pe admiterea la Profesiile Viitorului: game, game design, animație și multimedia”, a precizat ministrul Dan Perciun în cadrul ședinței de Guvern.

Din numărul total de locuri bugetare la licență și master, 25% vor fi acordate pentru domeniul Științe ale educației (2104 de locuri), alte 1641 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la Inginerie și activități inginerești, Tehnologii de fabricație și Arhitectură și construcții. Pentru domeniul Tehnologii ale informației și comunicațiilor vor fi repartizate 905 locuri bugetare, pentru Sănătate – 935 (rezidențiat și secundariat); 314 de locuri cu finanțare bugetară urmează să fie repartizate domeniilor Științe agricole, Silvicultură, Medicină veterinară și Științe ale mediului, iar alte 2798 de locuri bugetare vor fi distribuite pentru candidații la studii la alte specialități. 

La concursul de admitere la studii superioare pot participa deținătorii diplomei de bacalaureat sau diplomei de studii profesionale, sau a unui act echivalent de studii, acceptat de structura abilitată, cu recunoașterea și echivalarea actelor de studii și a calificărilor.

În premieră, în anul curent, dosarele de participare la concursul de admitere vor fi depuse online prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. MEC a creat această platformă pentru a ușura procesul de depunere a dosarelor și a oferi posibilitate tinerilor să aleagă concomitent mai multe specialități. Aceștia sunt eligibili să depună online dosarele la 3 universități și câte 3 specialități la fiecare universitate. Platforma va fi disponibilă, începând cu prima zi a perioadei de admitere, adică 22 iulie 2024. Perioada de depunere a dosarelor pe platforma eadmitere.gov.md va avea loc în două tururi: 22-29 iulie (turul 1) și 10-14 august (turul II).

La mulţi ani pentru Alexandru Cozub!
Articolul anterior
Crește numărul copiilor născuți cu anomalii
Articolul următor