Persoane publice, diplomați și oameni de afaceri au promovat acțiunile de binefacere la Balul Anual de Caritate Hospice Angelus, ediția a IX-a!

Circa 160 de oameni și-au dat întâlnire la Balul Anual de Caritate Hospice Angelus, Ediția a IX-a, care a avut loc în data de 25 mai 2018, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel. Balul de Caritate s-a desfășurat în acest an sub patronajul Alteții Sale Prințului Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, care a ținut un discurs emoționant, în fața oaspeților, persoanelor publice, voluntarilor și a prietenilor Hospice Angelus, prezenți la eveniment.

separator

Prințului Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza a fost nominalizat ca preşedinte de onoare al organizaţiei, fiind ales succesorul Marinei Sturdza, într-o continuitate de gând şi de fapte, cu respect şi responsabilitate pentru o cauză nobilă.


,,Filantropia, iubirea faţă de ceilalţi, uneori în durere şi tristeţe, e o puternică emoţie şi probabil cel mai nobil sentiment pe care îl nutrim; e regenerator şi capabil să treacă peste capcanele întinse de ceea ce Marina Sturdza numea, cu mult adevăr, „oportunismul bolii”. Ea însăşi a fost răpită de cancer, pe care îl considera „cel mai oportunist dintre toate bolile” pentru că ne atinge pe toţi deopotrivă, fulgerător şi crud, indiferent la ce suntem, la cine suntem, la ce am clădit, ce vise şi ce viitor ne proiectăm… Iată un motiv în plus să ne unim forţele, gândul, intenţiile şi voinţa pentru a continua şi duce mai departe ceea ce devine o datorie morală şi totodată o datorie de suflet: aceea de a continua, dârz şi fără oboseală, dedicarea faţă de cei care traversează cea mai dificilă perioadă din viaţa lor în lupta cu bolile şi au nevoie de noi. A fi împreună cu ei, mână în mână, e nu doar un semn de umanitate şi bunăvoinţă, ci de civilizaţie (…)” – a subliniat Președintelui de Onoare al Balului de Caritate, Altețea Sa Prințul Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza.

La eveniment s-au adunat reprezentanți ai corpului diplomatic: Excelența Sa Doamna Signe Burgstaller – Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Excelența Sa Doamna Valeria Biagiotti – Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Tudor Ulianovschi, Boris Gilca – Secretar General de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, invitați de peste hotare, oameni de afaceri, artiști, reprezentanți mass-media, reprezentanți ai FFMS „Angelus Moldova” și alți susținători ai organizației.

,,Indiferent de activitățile noastre zilnice și programul încărcat, ar fi bine să ne gândim măcar un minut la cei care au nevoie de ajutorul nostru. Nu știm ce va fi mâine în viața fiecăruia dintre noi, de aceea, cât suntem sănătoși, putem să-i ajutăm pe cei care astăzi sunt în dificultate”, a afirmat Dr. Galina Tomaș, specialist în nutriție și sănătate publică.

Programul serii a inclus o cină festivă și un program artistic variat. La eveniment s-a desfășurat o licitație cu strigare cu prezentare de obiecte inedite, o licitație fără strigare, o tombolă și câteva secvențe video relevante.

Printre susținătorii cauzei nobile promovate de Hospice Angelus Moldova se numără artiștii care au evoluat pro bono la eveniment: Stela Boțan, Olga Verbițchi, Geta Burlacu, Dj Codek, 7 Klase, Ana Cernicova și Amelia Uzun, Fundația de Caritate Arta Vie și prezentatorii Daniela Mițelea și Alex Luca.

Datorită sponsorilor evenimentului și generozității participanților, a fost posibilă colectarea de fonduri financiare pentru Îngrijiri Paliative (ÎP) gratuite prestate de către Hospice Angelus Moldova, acoperind necesarul pentru două luni de activitate a fundației. Scopul evenimentului este de a spori nivelul de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea de ÎP în Republica Moldova și de a colecta resurse financiare pentru îngrijirea gatuită a adulților și copiilor aflați la evidența fundației, la moment: 60 adulți, 40 copii și 15 copii în staționar la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus”.

Îngrijirea paliativă are drept scop îmbunătățirea calității vieții atât a pacienților cu boli incurabile, grave, avansate, cu pronostic limitat de viață de până la 12 luni, cât și a familiilor acestora, oferind asistență medicală, socială, consiliere psiho-emoțională și spirituală. În anul 2017 cca 2500 de pacienți au găsit susținere și alinare alături de Hospice Angelus.

Vezi mai multe imagini din cadrul evenimentului!
       

Accident tragic la Cimișlia! Un șofer de 24 de ani a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu mașina

O persoană a murit, iar alta a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, la intrarea în satul Mihailovca, din raionul Cimișlia, sscrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, în accident a fost implicat un automobil de marca Dacia, la volanul căruia se afla un șofer originar din localitatea Baimaclia, din raionul Căușeni, carea avea în calitate de pasageră o femeie de 32 de ani, originară din localitatea Valea Hîrtopului, din același raion.Din motive încă nestabilite de anchetă, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Automobilul Dacia era condus de un tânăr de 24 de ani, care în urma accidentului a decedat pe loc.

Acesta se deplasa cu viteză excesivă, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă, nu a ținut cont de vizibilitatea redusă pe timp de noapte și traseu umed, astfel a pierdut controlul asupra volanului, iar  ca rezultat mașina a derapat de pe traseu și a ajuns într-un șanț de pe acosstament, după carea fost proiectată înapoi pe carosabil unde și s-a răsturnat”, susține Poliția.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Din 1 ianuarie, în România cresc alocațiile de stat: Câți bani urmează să primească copiii moldoveni care dețin cetățenie română

Alocațiile de stat pentru copii urmează să crească de la 1 ianuarie 2025 cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel, copiii cu vârsta peste doi ani urmează să primească 323 de lei pe lună, față de 292 de lei, suma pe care au primit-o până la sfârșitul anului 2024. Alocațiile de stat pentru copii au crescut ultima dată în ianuarie 2024, cu 13,8%, scrie digi24.ro.

Cum vor fi majorate alocațiile copiilor din România în anul 2025

Începând din luna ianuarie 2025, alocațiile de stat vor fi majorate astfel:

Pentru copiii care au peste doi ani, de la 292 de lei la 323 de lei/lună.

Pentru copiii sub doi ani sau copiii cu dizabilități, de la 719 lei la 794 lei/lună.

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Alocația pentru copii este o sumă de bani oferită de stat, care este distribuită părinților sau tutorilor copiilor, adolescenților și, în unele cazuri, adulților tineri. În România, alocația de stat pentru copii are caracter universal și constă într-o sumă de bani, acordată tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, care au reședința legală în România, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Trei cazuri de mituire la intrarea în țară

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni” și „Cahul-Oancea” au demonstrat dedicarea față de integritatea și respectarea legii, contracarând trei tentative de corupere activă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

24 decembrie 2024: un cetățean cu dublă cetățenie (ROU/MD) a încercat să ofere 50 RON pentru a evita aplicarea ștampilei de intrare în Republica Moldova.

26 decembrie 2024: un cetățean ucrainean a oferit 20 USD, încercând să evite prezentarea documentelor necesare pentru transportul pasagerilor.

27 decembrie 2024: un cetățean român cu document de identitate expirat a oferit 50 EUR pentru facilitarea trecerii frontierei.

Toate cazurile au fost raportate, iar cercetările sunt în desfășurare. Poliția de Frontieră rămâne fermă în aplicarea principiului „Toleranță Zero la Corupție”.

Evitați orice tentativă de mituire. Orice încercare de a influența ilegal deciziile autorităților se sancționează conform legii.

Dacă observați nereguli sau acte de corupție, vă încurajăm să le raportați autorităților competente pentru a contribui la menținerea unui climat de integritate.

Pentru denunțarea manifestărilor de corupție contactați Linia Anticorupție la numărul scurt 1520.Poliția de Frontieră este pentru a proteja, nu doar pentru a verifica. Cu sprijinul cetățenilor, putem construi împreună un mediu sigur și corect, unde legile sunt respectate de toți.” anunță Poliția de Frontieră.

Topește rapid centimetri în plus de pe talie, coapse și șolduri! Începe ziua cu antrenament combinat
Articolul anterior
Noutăți la admiterea 2018: instituțiile de învățământ vor stabili propriile criterii și strategii de admitere
Articolul următor