Peste 1.500 de persoane s-au distrat la Marele Picnic cu trupa Taxi! Vezi poze de la eveniment

Peste o mie cinci sute de persoane s-au bucurat de soare, natură, Sangria gratuită și multe-multe concursuri distractive pentru toate vârstele la Marele Picnic cu trupa Taxi, petrecere în aer liber care a avut loc sâmbătă, 25 mai, în incinta Combinatului de Vinuri Mileștii Mici.

separator

Poienița situată la intrarea în Combinat a fost zona unde s-a pus accent și locul unde oaspeții picnicului au putut savura relaxați vremea frumoasă, stând pe pături întinși la soare sau pe baloturi de paie.

Pentru o sărbătoare memorabilă la aer curat, oaspeții au consumat gratuit o mie de litri de Sangria, o băutură din vin, fructe și gheață – o combinație ideală pentru o băutură de vară.

Zona Food a fost locul unde au fost servite diverse bucate delicioase, pe gustul fiecăruia – de la mici, la prepelițe și legume pe grătar.

Zona pentru copii le-a permis celor mici să se distreze pe îndelete, datorită meșterilor care le-au pictat fețele, activităților de creație, dar și unui bazin umplut cu mingi, unde aceștia și-au dat frâu liber.

Cei mai „mâncăcioși” oaspeți ai evenimentului au putut participa la cele mai trăsnite concursuri gastronomice, unde viteza și mărimea stomacului au fost apreciate cu premii, zâmbete și admirație din partea spectatorilor – au fost devorați hot-dogs și pui grill la viteză, înghețată cu ochii închiși, iar cea mai norocoasă echipă a plecat acasă cu o ladă cu vin spumant.

Toți cei care au luat parte la picnic, au avut avea posibilitatea să facă o „călătorie”  în lumea gusturilor și aromelor, participând la o degustare ghidată ale celor mai calitative vinuri produse la Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Marea majoritate a celor care au venit la Marele Picnic au optat pentru o excursie în galeriile subterane, locul unde se păstrează cea mai mare colecție de vinuri din lume, menționată în Cartea Recordurilor Guiness.

O atmosferă degajată, cu muzică bună și petrecere pe cinste a fost și în zona MUZ FM, locul unde oricine putea imortaliza momentul prin intermediul Selfie Box, dar și primi în dar o sticlă de vin de la DJ-ii postului radio, dacă participau la concursuri. La final, aceștia au îndulcit oaspeții picnicului cu un tort de sărbătoare absolut delicios în cinstea aniversării lor de șase ani.

Punctul culminant al evenimentului a fost concertul trupei românești TAXI care au încins atmosfera și toți, fără excepție, au cântat împreună cu soliștii.

         

O femeie a născut, la vârsta de 57 de ani, gemeni. Cum arată după 16 ani

Americanca Aleta St. James a devenit, la vârsta de 57 de ani, celebră, fiind cea mai în vârstă femeie din istoria SUA care a născut gemeni. De atunci au trecut 16 ani. Cum trăiește această familie astăzi?

Femeia a făcut un pas îndrăzneț și riscant.

Aleta St. James s-a dedicat mai întâi carierei.

După ce și-a încheiat cariera în show business, a decis că vrea să nască cu orice preț.

Fericirea mult așteptată.

Aleta a încercat, timp de câțiva ani, să rămână însărcinată. Abia la 57 de ani a reușit să-și realizeze visul: a născut gemeni, băiat și o fată.

Familia s-a stabilit la New York. Deoarece nu avea soț, femeia a încercat să se descurce singură. Nu i-a fost prea ușor.

16 ani mai târziu.

Au trecut 16 ani de la nașterea gemenilor. Mama are acum vârsta de 72 de ani, iar copiii săi sunt practic adulți și independenți. Aleta arată foarte bine și se simte minunat. Este energică și plină de forță, continuă să-și petreacă timp alături de copii, să muncească și să se bucure de viață.

Copiii săi, Francesca și Gian, par foarte fericiți alături de mama lor.

Aleta continuă să lucreze și să se bucure de viață alături de copiii săi.

Este o femeie foarte activă, încearcă să fie la curent cu toate și să țină pasul.

Dacă ne uităm la această familie mică, dar foarte fericită, putem trage concluzia că vârsta nu este întotdeauna o piedică în calea maternității. La momentul actual tot mai multe femei decid să nască după 40 sau chiar după 50 de ani.

Cercetătorii au crezut că mumiile egiptene erau menite să conserve corpul mortului, dar s-au înșelat. Care este motivul adevărat

Mult timp s-a crezut că egiptenii antici foloseau mumificarea ca pe un mod de a conserva corpul după moarte. Acum, însă, o expoziție organizată de cercetătorii de la Universitatea din Manchester indică faptul că nu aceasta ar fi fost intenția originală: tehnica elaborată de înmormântare era de fapt o metodă de a îndruma decedatul spre divinitate, scrie Live Science citat de digi24.ro.

Oamenii de știință de la Muzeul Manchester al universității din Marea Britanie scot în evidență această concepție populară greșită în cadrul expoziției „Mumiile de aur ale Egiptului”, care se va deschide anul următor. Noua viziune despre motivul pentru care egiptenii practicau mumificarea răstoarnă aproape toate teoriile despre mumii care li se predau studenților.

„Este o schimbare majoră de 180 de grade”, a spus Campbell Price, curatorul muzeului care se ocupă de exponatele despre Egipt și Sudan. Cum a înflorit această concepție greșită pentru atât de mult timp? Price a spus că ideea, apărută în Occident, a început cu cercetătorii din era Victoriană care au greșit atunci când au crezut că egiptenii antici își conservau morții la fel ca peștii, ambele procese necesitând sare. „Ideea era că păstrezi peștele ca să îl mănânci la un moment dat mai târziu”, a spus Price. „Așadar, au presupus că ceea ce se întâmplase cu corpul uman era la fel ca tratamentul pentru pești”.

Substanța sărată folosită de egiptenii antici diferea de sarea în care erau păstrați peștii. Cunoscută sub numele de „natron” (o combinație de carbonat de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorură de sodiu și sulfat de sodiu), acest mineral natural se găsea din abundență pe fundul lacurilor din apropierea Nilului și era ingredientul principal folosit în procesul de mumificare. „Știm, de asemenea, că natronul era folosit în ritualurile templelor și aplicat statuilor zeilor”, a explicat Price. „Era folosit pentru purificare”. Price a spus că o altă substanță asociată de obicei cu mumiile este tămâia, care este folosită și ca ofrandă pentru zei. „Vezi tămâia și mirul – apar în pildele creștine cu Isus și sunt daruri de la cei trei magi”, a spus Price. „În istoria Egiptului antic, am descoperit că erau și ofrande demne de un zeu”.

Tămâia transformă corpul mumificat într-o ființă zeiască. „Nu îl conservi neapărat.”

„Până și cuvântul pentru tămâie în Egiptul antic era ‘senetjer’ și înseamnă ‘să faci [ca ceva să fie] divin’”, a explicat Price. „Când folosești rășinile de tămâie pe corp, faci corpul să fie divin și îl transformi într-o ființă zeiască. Nu îl conservi neapărat.” La fel ca egiptenii antici, egiptologii victorieni credeau de asemenea că persoanele decedate au nevoie de corpul lor în lumea de apoi, fapt ce a întărit concepția greșită cu privire la mumificare.

„Nu a ajutat nici faptul că a existat o obsesie biomedicală apărută din idealuri ale erei Victoriene despre nevoia de a întregi corpul în lumea de apoi”, a spus Price.

„Acest [proces] includea înlăturarea organelor interne. Cred că asta avea de fapt o înțelegere ceva mai profundă despre modificarea corpului într-o statuie divină pentru că persoana decedată s-a transformat.” De multe ori, arheologii găsesc mumii în sarcofage care arată asemănător cu persoana decedată. O mască este ceva ce îți ascunde identitatea, pe când un portret ți-o dezvăluie. „Aceste obiecte, panouri și măști creează o imagine idealizată a formei divine.” Expoziția muzeului din Manchester va prezenta mai multe măști funerare, panouri cu portrete și sarcofage asociate cu funeraliile egiptenilor din Antichitate, ceea ce oferă și mai multe dovezi despre intențiile originale ale mumificării.

Cetățenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize în statele spațiului Schengen

Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că R. Moldova a întreprins acțiunile necesare în vederea realizării recomandărilor formulate în raportul precedent.

În termeni practici asta înseamnă că cetățenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize cu statele spațiului Schengen, transmite Știri.md.

Raportul conține o evaluare detaliată a evoluțiilor în domeniul 1) migrației, azilului și readmisiei și 2) cooperării juridice, ordinii publice și securității, cu un accent special pe implementarea recomandărilor Comisiei Europene formulate în cel de-al patrulea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize din 4 august 2021. Documentul se referă la statele Balcanilor de Vest (Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia) și Parteneriatului Estic (Georgia, Republica Moldova și Ucraina), care beneficiază de regim fără vize cu UE. De asemenea, raportul formulează un șir de recomandări specifice pentru fiecare stat în parte.

În cazul țării noastre recomandările se referă la:

1. continuarea ajustării campaniilor de informare dedicate regimului fără vize la profilurile migraționale relevante, inclusiv la grupurile vulnerabile, persoanele care depășesc perioada de ședere legală în Uniunea Europeană și persoanele care depun cereri nemotivate de azil în statele membre ale Uniunii Europene;

2. divizarea clară a atribuțiilor autorităților de prevenire și combatere a corupției, care investighează cazurile de corupție la nivel înalt, precum și consolidarea coordonării în cadrul autorităților respective;

3. finalizarea armonizării legislației naționale la legislația UE în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, adoptarea actelor normative de punere în aplicare a legii privind sancțiunile pentru încălcările în domeniul prevenirii spălării banilor și implementarea recomandărilor Comitetului de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului (MONEYVAL);

4. sporirea eforturilor de combatere a crimei organizate, inclusiv a anumitor rețele de organizare a migrației ilegale și de contrabandă de mărfuri în Uniunea Europeană, în cooperare strânsă cu instituțiile Uniunii Europene, statele membre ale Uniunii Europene și partenerii internaționali;

5. consolidarea eforturilor de combatere a fraudei bancare prin adoptarea strategiei naționale de recuperare a bunurilor infracționale și stabilirea unui mecanism nou și eficient pentru înghețarea, sechestrarea, confiscarea și valorificarea activelor infracționale.

Adițional, Comisia Europeană continuă să mențină pe lista recomandărilor specifice pentru fiecare stat vizat de raport, inclusiv pentru Republica Moldova, îndemnul de a alinia politicile acestora în domeniul vizelor la Lista țărilor terțe ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru trecerea frontierelor externe ale statelor membre ale Uniunii Europene, în special în ceea ce ține de țările terțe, care prezintă risc de migrație ilegală sau risc de securitate pentru Uniunea Europeană.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării ia act de constatările și recomandările raportului și își exprimă disponibilitatea de a continua, împreună cu alte autorități naționale competente, cooperarea în vederea punerii în aplicare a acestora.

Recomandările Comisiei Europene se corelează cu statutul țării noastre de stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Pe de o parte, realizarea unui șir de recomandări deja este vizată de Planul de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care a fost adoptat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană pe data de 4 august 2022. Pe de altă parte, începând cu anul 2023, la instrumentele de monitorizare a realizării condițiilor care au stat la baza regimului fără vize cu Uniunea Europeană se va adăuga pachetul anual de extindere a Comisiei Europene.

În decursul a opt ani de funcționare a regimului fără vize pentru călătoriile de scurtă durată ale cetățenilor Republicii Moldova, deținători de pașapoarte biometrice, în spațiul Schengen, 2.435.082 de moldoveni au beneficiat de regimul dat, călătorind în Uniunea Europeană de mai mult de 10,5 milioane de ori.

Pe pielea noastră trăiesc creaturi înfricoşătoare
Articolul anterior
Papa Francisc, despre avort: E ca angajarea unui asasin plătit!
Articolul următor