Peste 4.500 de adăposturi în România în caz de război. IGSU din țara vecină a publicat lista buncărelor

Lista adăposturilor de protecție civilă din România a fost publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale transmise de IGSU, la nivelul țării există 4.538 de spații în care cetățenii ar putea să fie la adăpost, în cazul în care este nevoie.

Lista adăposturilor din București

Cele mai multe adăposturi din România sunt în București, mai exact 171 de buncăre. Lista adăposturilor din Capitală, pe sectoare:

  • Sectorul 1 – 165 de adăposturi,
  • Sectorul 2 – 343 de adăposturi,
  • Sectorul 3 – 143 de adăposturi,
  • Sectorul 4 – 168 de adăposturi,
  • Sectorul 5 – 58 de adăposturi,
  • Sectorul 6 – 294 de adăposturi.

Cele mai puține adăposturi din țară sunt în județul Ialomița unde se găsesc doar 13. Trei adăposturi sunt la Urziceni, cinci la Slobozia, trei la Fetești și două la Țăndărei. În județul Vrancea sunt tot doar 13 adăposturi: nouă sunt în Focșani, trei adăposturi sunt la Adjud și doar un singur adăpost este în Panciu.

De asemenea, în Alba sunt 15 adăposturi, în Călărași sunt 23, iar în Hunedoara sunt 25 de adăposturi, potrivit listei publicate de IGSU.

Lista completă a adăposturilor de protecție civilă poate fi văzută AICI.

Potrivit legii, în cazul unui atac aerian în România, adăposturile de protecție civilă (ocupate în mare parte de oamenii care locuiesc în blocurile respective), trebuie să fie eliberate în maxim 24 de ore.

Verificarea buncărelor din România

Ministrul Apărării a oferit declarații marți, 8 februarie 2022, în contextul conflictului de la granița cu Ucraina și a spus că România este pregătită pentru orice situație, iar adăposturile de protecție civilă sunt inspectate în fiecare an, potrivit news.ro.

Vasile Dâncu a fost întrebat dacă a dispus o verificare a adăposturilor de război din România și a declarat că, împreună cu MAI (Ministerul Afacerilor Interne), a discutat și această verificare se face în mod regulat, an de an.

Potrivit legii, în cazul unui atac aerian în România, adăposturile de protecție civilă (ocupate în mare parte de oamenii care locuiesc în blocurile respective), trebuie să fie eliberate în maxim 24 de ore.

Verificarea buncărelor din România

Ministrul Apărării a oferit declarații marți, 8 februarie 2022, în contextul conflictului de la granița cu Ucraina și a spus că România este pregătită pentru orice situație, iar adăposturile de protecție civilă sunt inspectate în fiecare an, potrivit news.ro.

Vasile Dâncu a fost întrebat dacă a dispus o verificare a adăposturilor de război din România și a declarat că, împreună cu MAI (Ministerul Afacerilor Interne), a discutat și această verificare se face în mod regulat, an de an.

A 5-a oară președinte, Putin trăiește o nouă poveste de dragoste. Cine e femeia care i-a furat inima

Proaspăt învestit în funcție pentru cel de-al cincilea mandat, Vladimir Putin trăiește și o nouă poveste de dragoste. Liderul de la Kremlin s-ar fi despărțit de iubita gimnastă și ar trăi o nouă poveste de iubire cu fiica unui senator, cu 32 de ani mai tânără. Deși s-ar fi despărțit încă de la începutul anului, Alina Kabaeva a fost prezentă la ceremonia de învestitură și a vorbit în cuvinte elogioase despre Putin, potrivit digi24.ro.

Printre miile de invitați la ceremonia de inaugurare, presa internațională a identificat-o și pe Alina Kabaeva. Frumoasa gimnastă pentru care Vladimir Putin a divorțat de soție și alături de care a trăit o relație secretă aproximativ două decenii.

Cei doi s-ar fi despărțit, la începutul anului, dar Kabaeva are doar cuvinte de laudă pentru președinte și tatăl celor doi copii ai ei. Kabaeva a participat la inaugurare împreună cu lotul de gimnaste pe care îl antrenează.

Alina Kabaeva: O operațiune militară specială este în desfășurare, nu este ușor, este complicat, dar este minunat că oamenii au venit la alegeri, l-au susținut pe președinte, i-au susținut politicile, iar noi, în calitate de alegători, vedem că liderul nostru nu se bazează pe țări străine, ci se bazează pe propriul popor. Aceasta este cheia tuturor succeselor și victoriilor noastre.

Kabaeva a vorbit și despre viitorul Rusiei la Jocurile Olimpice, dar presa speculează că declarația a făcut trimitere și la relația ei cu Vladimir Putin.

Alina Kabaeva: Un atlet este la fel ca un războinic. Dacă îți spune conducerea să mergi, atunci trebuie să mergi. Dacă îți spune conducerea să nu te duci, atunci nu te duci. Dacă antrenorul mi-a spus că este imposibil, fie că vreau sau nu, atunci este imposibil!

Presa internațională spune că Vladimir Putin are deja o altă iubită. Ar fi înlocuit-o pe gimnasta olimpică cu Ekaterina Mizulina, în vârstă de 39 de ani. Blonda fermecătoare este cu 32 de ani mai tânără decât președintele rus. Mizulina este fiica unei senatoare și foarte activă în online, fiind implicată și în politică. Ea a condus represiunea de către Rusia a conținutului online anti-război, dar este și un foarte activ susținător al legislația anti-LGBT din țară.

Un aeroport din Italia a introdus FaceBoarding la îmbarcarea în avion, un sistem de recunoaștere facială

Aeroportul Milano Linate nu face excepție de la avansarea tehnologică, introducând recent un serviciu inovativ numit FaceBoarding.

Acesta permite pasagerilor să utilizeze exclusiv recunoașterea facială pentru accesul la controalele de securitate și la îmbarcarea directă în avion de la poarta de îmbarcare, scrir rotalianul.com

FaceBoarding, care nu este obligatoriu, a fost dezvoltat de SEA, compania care administrează aeroporturile din Milano Linate și Malpensa, în colaborare cu Thales, o firmă specializată în sisteme de securitate biometrică.

Serviciul este un sistem sigur, simplu și rapid, care oferă o alternativă la procedurile tradiționale de check-in și îmbarcare, propunând un parcurs fluid și fără necesitatea prezentării documentelor fizice la fiecare etapă.

Pasagerii nu vor fi obligați să utilizeze acest serviciu, va fi un traseu care va merge în paralel cu cel clasic. Îl vor putea folosi cei care s-au înregistrat anterior.

Utilizatorii trebuie să urmeze câțiva pași, precum citirea Politicii de confidențialitate și acordarea consimțământului pentru prelucrarea datelor personale, înregistrarea cărții de îmbarcare și a documentului electronic.

Ulterior, ei se identifică printr-un proces de recunoaștere facială la o cameră dedicată, ceea ce le permite să acceseze apoi coridoarele speciale către avion.

În viitorul apropiat, SEA plănuiește să simplifice și mai mult procesul prin introducerea unei aplicații mobile care va elimina necesitatea prezentării fizice la chioșcurile de înregistrare, permitând înregistrarea facială direct de pe dispozitivul mobil.

Această tehnologie este deja adoptată de companii aeriene precum Ita Airways și Sas, deschizând calea pentru o experiență de călătorie mult mai rapidă.

FaceBoarding promite nu doar eficiență, dar și un nivel ridicat de securitate, asigurându-se că doar pasagerul înregistrat poate avea acces la avion.

Două dive ale muzicii au lansat o piesă împreună! Prima colaborare între Delia și Antonia

Delia și Antonia au lansat un videoclip întâmpinat cu entuziasm de fani. „eRai” a fost compusă de Delia și Alex Cotoi, cu versuri scrise de artistă.

Piesa „eRai” face parte de pe albumul Deliei care se numește „Flex“ și care include 13 piese: „Gustul care te fură”, „OTZL GLTZ”, „Lololo”, „Sirena Apelor”, „Nu pot”, „Flex”, precum și colaborările cu HVNDS pentru „SKNDL”, „Tot ce vrei” cu Adrian Despot”, „Jimmy Samurai” cu Oana Matache, „Fără Te merau” cu Connect-R, „Cum am știut” cu Killa Fonic și „Cum era” cu NANE.

De ce nu este recomandat să fierbi de două ori aceeași apă
Articolul anterior
Copil de 12 ani, chinuit de propria mamă, în Ucraina. Dormea pe jos şi trăia din hrana oferită de un vecin
Articolul următor