Peste 50% din moldoveni ar putea să se vaccineze împotriva Covid-19

Mai mult de jumătate dintre respondenții moldoveni ai unui sondaj (55%) intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19, iar acest procent este mai mare decât media din alte țări (43%), în care a fost realizat sondajul.

Cercetarea a fost efectuată de către UNICEF, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, împreună cu Viber. La sondaj au participat 22 de mii de utilizatori ai comunității „Echipa Viber” din Rusia, Armenia, Belarus, inclusiv 568 de respondenți din Moldova, transmite IPN.

Aproape jumătate din numărul total de respondenți (48%) consideră că, datorită vaccinurilor COVID-19 și respectării măsurilor preventive, virusul va fi învins și oamenii vor putea reveni la viața normală. În Moldova, această cifră este chiar mai mare, constituind 60%.

De asemenea, o parte semnificativă a participanților la sondaj (45%) invocă dorința de a se proteja de formele severe de boală sau deces ca principalul motiv al vaccinării, iar aproape o treime (32%) se vor vaccina pentru a-i proteja pe cei dragi. Trei sferturi dintre respondenții din Moldova au ales aceste două răspunsuri.

Specialiști: Fumatul acționează nociv după vaccinare, ca și alcoolul
Articolul anterior
Nenorocire în Capitală. O tânără a căzut de pe roata panoramică de pe strada Trandafirilor
Articolul următor
Alte articole interesante