Piaţă din centrul Harkovului, lovită de rachete ruseşti. Doi civili răniţi în regiunea Sumî, unde au căzut peste 220 de proiectile

Armata rusă şi-a intensificat în ultimele zile atacurile în Donbas, dar fără să înregistreze mari progrese pe teren. Continuă, în schimb, bombardamentele asupra oraşelor şi satelor ucrainene. Deşi generalii de la Moscova afirmă că vizează doar obiective militare, rachetele lovesc adesea şcoli sau alte clădiri civile. Multe atacuri nu par să aibă alt scop decât să-i înspăimânte pe localnici, dar efectul este de cele mai multe ori contrar.

Piaţă din centrul oraşului Harkov, lovită de rachete ruseşti

Câteva rachete ruseşti au lovit o piaţă din centrul oraşului Harkov, al doilea, ca mărime, din Ucraina. Un crater uriaş s-a format în mijlocul pieţei, iar ferestrele clădirilor din jur au fost spulberate. O singură persoană a fost rănită, dar, într-un sat din apropiere, o femeie a fost ucisă şi un bărbat a fost rănit în urma altui bombardament. 

Doi civili au fost răniţi în regiunea Sumî, lovită de peste 220 de proiectile. Oraşul Zaporojie, aflat sub controlul Ucrainei spre deosebire de centrala nucleară cu acelaşi nume, a fost ţinta unui atac cu urmări grave. O şcoală cu internat a fost parţial distrusă de cinci rachete. Din fericire, anul şcolar nu a început încă, iar clădirile erau goale, aşa că nu au fost victime. Aici, ca şi la Harkov, oamenii nu înţeleg motivul bombardării unor zone fără obiective militare.

Şi în preajma centralei nucleare Zaporojie continuă bombardamentele, pentru care Rusia şi Ucraina se acuză reciproc. Creşte riscul pulverizării de substanţe radioactive, al incendiilor şi al scurgerilor de hidrogen, avertizează agenţia ucraineană care operează instalaţiile. Până la vizita experţilor internaţionali, anunţată pentru următoarele zile, situaţia centralei ocupate de armata rusă nu poate fi verificată de surse neutre. Pe fondul luptelor purtate nu doar la sol ci şi în aer, Ucraina a celebrat ziua Aviaţiei Militare. 

Volodimir Zelenski: Rusia a sperat să distrugă forţele noastre aeriene chiar din primele ore ale invaziei dar, bineînţeles, acest obiectiv al inamicului era absolut nebunesc, la fel ca multe altele. Forţele aeriene ale Ucrainei au rezistat din prima zi a invaziei şi continuă să-şi execute cu onoare misiunile. 

Preşedintele Zelenski a cerut din nou Occidentului avioane moderne care să poată lupta mai eficient cu cele ruseşti. Deocamdată, sprijinul militar are alte forme. Pe lângă armament şi muniţie, ucrainenii vor primi, din Marea Britanie, drone subacvatice specializate în îndepărtarea minelor marine. Militarii ucraineni sunt deja instruiţi, în folosirea lor, de marina regală britanică.

sursa: www.observatornews.ro

Edward Sanda, dezvăluiri surprinzătoare despre Cleopatra Stratan și căsnicia lor la aproape trei ani

Cleopatra Stratan și Edward Sanda formează un cuplu din februarie 2020. Au fost inițial foarte buni prieteni și s-au întâlnit cu mai multe ocazii la studioul unde înregistrau piese, iar ulterior relația lor a evoluat.

Edward Sanda și Cleopatra Stratan s-au căsătorit religios în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc pe 22 august 2021, în Chișinău, la câteva zile după ce au făcut cununia civilă, mai exact pe 14 august 2021.

Edward Sanda și Cleopatra Stratan sunt căsătoriți de aproape 3 ani. Într-un interviu acordat pentru Wowbiz, artistul a dezvăluit secretele care stau la baza unei relații frumoase și armonioase alături de Cleopatra.

„Dacă nu vine natural, de la fiecare, atunci se cunoaște și încep să apară probleme, certuri, deja observă lumea că ceva nu e bine. Dar, la noi, așa suntem, lucrurile vin natural, firesc, nu punem nicio presiune unul pe celălalt, nu suntem geloși. Suntem noi și cred că asta contează cel mai mult într-o relație. Să fii tu, să înțelegi persoana de lângă tine, să te înțeleagă la fel și să fie o îmbinare frumoasă”, a spus Edward Sanda la WOWnews.

Fiind conștienți că nicio relație nu este lipsită de obstacole, cei doi parteneri au avut de înfruntat diverse provocări în cuplu. În cadrul discuției, aceștia au împărtășit care au fost principalele dificultăți întâlnite pe parcursul relației lor.

„Ce nu o să pot să uit vreodată în viața mea este sentimentul și momentul în care a venit Edi în Chișinău după 5 luni în care am stat la distanță, în pandemie. A fost cred cea mai lungă așteptare pe care am avut-o, aveam impresia că nu se mai termină ziua aia. Nu dorim la nimeni să treacă prin chestia asta. Să nu treacă prin distanța prin care am trecut noi, în sensul în care noi nu știam ce se întâmplă. Am avut o situație…noi eram împreună din februarie și în martie s-a dat lockdown, pur și simplu. A fost cea mai mare provocare. Eu eram la ai mei acasă la Chișinău, la școală, el era la București. Nimeni nu știa cât o să dureze, ce o să se întâmple mai departe, era o nebuloasă totală. Ba se închideau granițele, ba se deschideau și tot așa. Asta a ținut vreo 5 luni de zile. În iulie abia s-au deschis granițele, s-a mai liniștit treaba cu carantina, cu restricțiile și el putea să vină în țară.”, a spus Cleopatra Stratan pentru sursa citată.

În vara lui 2021, Cleopatra Stratan și Edward Sanda au devenit soț și soție. Acum, cei doi se gândesc la a deveni părinți și își doresc o fetiță.

„Când o da Dumnezeu, atunci o să fie. Da, noi ne dorim”, a completat Cleopatra. Soțul artistei își dorește să fie tată de fetiță. „Eu vreau să fie păpușă. Da (n.r. – fetiță). Acum, ce o să iasă. Am printre prietenii mei, printre colegi, oameni care au copii acum și zic: ‘Dar eu chiar mi-am dorit fetiță și așa a ieșit!’. Acum sper să mă audă și pe mine.”, a mărturisit Edward, potrivit Libertatea.

33 de agenți electorali au murit din cauza valului de căldură din ultima zi a alegerilor din India. Ce temperatură s-a înregistrat

33 de agenţi electorali au murit din cauza căldurii excesive în ultima zi a alegerilor generale din India, sâmbătă, 1 iunie, în statul Uttar Pradesh, nordul țării, a anunţat Navdeep Rinwa, ofițer electoral al scrutinului, transmite France24, care citează agenția France Presse.

Cel puțin 33 de membri ai personalului electoral indian au murit în statul Uttar Pradesh, în ultima zi de vot, potrivit autorităților electorale.

Navdeep Rinwa, ofițer electoral șef al statului, a detaliat că printre victime se numără agenți de securitate și personal de curățenie.

46,9 grade Celsius la umbră

Departamentul Meteorologic din India a precizat că temperaturile în orașul Jhansi au ajuns la 46,9 grade Celsius la umbră. Experții spun că deshidratarea în condiții de căldură extremă poate îngroșa sângele, provocând insuficiență de organ.

„O compensaţie financiară de 1,5 milioane de rupii (aproximatic 18.000 de dolari) va fi oferită familiilor celor decedaţi”, a anunţat, duminică, 2 iunie, Navdeep Rinwa.

Un incident suplimentar a fost raportat în orașul Ballia, în același stat, unde un alegător și-a pierdut conștiența în timp ce stătea la coadă pentru a vota.

India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura-record de 52,9 grade Celsius. Valoarea a fost revizuită, după ce, inițial, se anunțaseră 52,3 grade.

La finalul lunii, căldura extremă a ucis cel puțin 15 oameni în 24 de ore, în estul țării.

sursa

Belgorod, bombardat de ucraineni. Secretarul Consiliului Regional de Securitate a fost ucis, anunță presa rusă

Igor Neciporenko, șeful adjunct al districtului Korocianski din regiunea Belgorod, a murit într-o explozie, anunță guvernatorul rus, a transmis agenția RBC. Armata ucraineană a tras zeci de rachete și drone în regiunea de graniță Belgorod începând de vineri seară, după ce au primit permisiunea de a folosi armele SUA, a semnalat Bild.

Adjunctul administraţiei raionului Korocianski, care este și secretar al Consiliului Regional de Securitate, a decedat, sâmbătă, în urma unei explozii a unui obuz, a anunțat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov.

De asemenea, „șeful districtului, Nikolai Nesterov, Andrey Vedenin, șeful așezării rurale Melihovski, și Igor Șevliakov, șeful așezării rurale Șliahovski, au fost răniți ușor”, a precizat Gladkov, pe canalul său de Telegram.

În timpul bombardamentului orașului Șebekino, 6 civili au fost răniți, toți fiind internați în spital, a mai spus șeful regiunii. 5 dintre ei se aflau în două autobuze în timpul atacului, iar altul era pe stradă.

Contul „OSINTdefender” (1,1 milioane de urmăritori) a scris, vineri, că „forțele ucrainene par să fi lansat primul atac asupra regiunii Belgorod din vestul Rusiei folosind arme furnizate de SUA. Filmările arată tragerea a cel puțin opt rachete de la un M142 HIMARS la sud de Vovceansk, urmată de alerte de raid aerian în Rusia”.

La scurt timp, agenția rusă TASS a scris că au avut loc „cel puțin 40 de explozii pe cer” deasupra orașului Belgorod, care are o populație de 356.000 de locuitori.

VIDEO! Momentul în care Letonia demolează un monument sovietic, loc de întâlnire pentru susţinătorii Kremlinului. Ruşii din ţară s-au revoltat
Articolul anterior
Spaima trăită de o femeie din Anglia. A stat 20 de minute lângă soţul ei, fără să-şi dea seama că bărbatul murise
Articolul următor