Pictorul basarabean Constantin Botezat și-a prezentat lucrările la Galeria Espacio din Londra

Tânărul pictor Constantin Botezat este tot mai apreciat peste hotarele Moldovei. Joi, pe data de 21 iunie, artistul și-a prezentat lucrările la Espacio Gallery, Londra, în cadrul expoziției „Beyond the Image”. Expoziția prezintă o gamă largă de lucrări de către un grup select de artiști, acest eveniment fiind de fapt prima expoziție a artistului basarabean în Marea Britanie.

separator

Evenimentul a fost curatoriat de către Carlos de Lins și este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea si parcursul artistic al tânărului pictor.

Constantin Botezat a ajuns la Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea intership în calitate de Graphic Designer la Cent Magazine. În cadrul expoziției Constantin și-a prezentat lucrările elaborate pe parcursul primelui semestru, desfășurat la Lisabona, la Galeria Wozen, la fel lucrări executate la Academia de Belle Arti din Bari, Italia.

Majoritatea lucrărilor și expozițiilor organizate de către tânăr reprezintă contribuția sa în perpetuarea tradițiilor culturale ale neamului nostru.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Carlos de Lins căruia în sunt enorm de recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția reprezintă un pas important în cariera mea și îmi va oferi o motivație enorma în continuare. Iar Londra cu siguranță este un oraș cu multe oportunități, un oraș care crează condiții pentru formarea specialiștilor în domediul artelor plastice, dezoltă o dorință de crea și în același timp o responsabilitate. Mi-aș dori nespus de mult să creez cât mai multe proiecte și evenimente culturale aici în timpul apropiat”, afirmă pictorul Constantin Botezat.

Foto: Gianluca Malavolta

Răzvan Simion și Lidia Buble s-au căsătorit!
Articolul anterior
S-a făcut o minune! Medicii de la urgență au reuşit să-i coase la loc degetul rupt al unei fetiţe de 11 ani
Articolul următor
Alte articole interesante