Platforma Temu a intrat în vizorul UE pentru vânzări ilegale

Activitatea platformei Temu este în vizorul Comisiei Europene. Autoritățile europene vor verifica dacă Temu vinde produse interzise și, dacă se confirmă, platforma ar putea fi sancționată, scrie adevarul.ro.

Potrivit Bloomberg, Comisia Europeană vrea să afle dacă platforma Temu este un site sigur. Autoritățile europene vor verifica dacă pe Temu se vând produse periculoase sau false și dacă platforma face suficiente eforturi pentru a proteja consumatorii. 

Uniunea Europeană a introdus reguli noi pentru companiile mari de tehnologie, cum ar fi Facebook sau Google, care dețin platforme online foarte populare. Aceste reguli fac parte dintr-o lege europeană care are ca scop să protejeze cetățenii și să asigure un mediu online sigur și corect.

De acum înainte, aceste companii trebuie să fie mai responsabile cu ceea ce se întâmplă pe platformele lor. De exemplu, nu mai pot permite ca pe site-urile lor să fie vândute produse care sunt periculoase sau care nu au voie să fie comercializate în Europa. De asemenea, trebuie să ia măsuri pentru a opri răspândirea știrilor false și a altor informații care pot induce în eroare oamenii. Dacă aceste companii nu respectă noile reguli, pot fi penalizate cu sume foarte mari. Scopul este să le oblige să își îmbunătățească serviciile și să ne protejeze pe noi, utilizatorii.

Pentru că pe platforma Temu s-au găsit multe produse false sau care nu sunt sigure, Comisia Europeană a decis să investigheze mai îndeaproape cazul. În octombrie, autoritățile europene au cerut companiei Temu să le explice ce măsuri ia pentru a opri vânzarea acestor produse. Ele vor să știe dacă Temu are sisteme în funcțiune pentru a verifica dacă produsele vândute pe platforma lor sunt legale și sigure.

Comisia nu este mulțumită de explicațiile oferite de Temu și consideră că brandul nu face suficient pentru a opri vânzarea de produse false sau periculoase. Acest lucru ar putea avea consecințe serioase pentru Temu în viitor. Autorităţile de reglementare din UE îşi folosesc agresiv normele privind conţinutul online. Comisia desfăşoară în prezent anchete asupra Meta, AliExpress, TikTok şi X.

Victorie pentru echipa IGP la Campionatul Republicii Moldova la Triatlon Forță

Circa 400 de sportivi au concurat în cadrul Campionatului Republicii Moldova la Triatlon Forță. Sportivi din întreaga țară au demonstrat o înaltă pregătire fizică și s-au calificat pe locuri de frunte, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

La proba ,,genuflexiuni”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, iar pe locul s-a calificat Gumenco Vadim.

La proba ,,împins culcat”, locul a fost ocupat de Saachian Mariana, Gaidaenco Eric, Podlubneac Andrei, Jimbea Veaceslav, Matcovschi Ruslan, Cvasniuc Vasile și Brînzei Viorel, pe locul s-a calificat Gumenco Vadim și Ceban Veaceslav, iar pe treapta a urcat Tilipeț Ion.

La proba “dezdoiri de spate”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, locul de Gumenco Vadim, iar de Gaidaenco Eric.

”Felicitări, colegi! Poliția Națională se mândrește cu performanțele voastre sportive.”, se mai arată în comunicat.

Absolvenții gimnaziilor vor susține examene pe loc, și nu în centre de examinare

Examenele de clasa a IX-a nu se vor desfășura în centre de examinare, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, revizuind o propunere anterioară făcută tot de el, scrie Europa Liberă.

Într-o apariție live săptămânală pe Facebook, Perciun a explicat că decizia de a se renunța la organizarea examenelor de absolvire a gimnaziului după modelul examenelor de bacalaureat a fost luată după mai multe discuții, inclusiv cu directorii de școli și direcțiile raionale. Totuși, lucrările elevilor vor fi verificate centralizat.„Elevii vor susține examenele așa cum a fost până acum, în instituțiile în care învață, dar ne vom ambiționa să asigurăm prezența observatorilor din afara instituției în toate școlile – după modelul acestui an, la scară națională, nu doar în opt raioane și, bineînțeles, evaluarea centralizată a tuturor lucrărilor”, a spus Dan Perciun.

Șefa Direcției Educație Leova, Aliona Carafizi, a spus Europei Libere că ministerul Educației și-a revizuit intenția din cauza cheltuielilor prea mari. „Cheltuielile erau mari și nu erau planificate în buget, toate deciziile acestea trebuiau discutate cu Ministerul Finanțelor, apoi să fie făcute publice”, a spus Carafizi.

Ministrul Perciun a precizat că toate detaliile privind desfășurarea examenelor de clasa IX-a din acest an vor fi precizate într-un regulament care va fi făcut public la mijlocul lunii decembrie.

Vladimir Putin, comentariu ironic despre renumărarea voturilor în România

Preşedintele rus Vladimir Putin a comentat în mod ironic, luni, decizia de a efectua o renumărare voturilor exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România după victoria surprinzătoare a candidatului pro-rus Călin Georgescu, relatează EFE, potrivit Agerpres citată de observatornews.ro.

„Un candidat nu a fost pe placul autorităţilor şi au decis să repete numărarea voturilor”, a afirmat Putin în timpul unei întâlniri cu tineri oameni de ştiinţă, transmisă la televiziune.

EFE precizează că Biroul Electoral Central din România a decis săptămâna trecută renumărarea celor 9,4 milioane de voturi exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prin ordin al Curţii Constituţionale.

Călin Georgescu a câştigat cu aproape 23% primul tur al scrutinului prezidenţial, în faţa candidatei pro-europene Elena Lasconi, care s-a clasat pe locul al doilea, cu doar 2.740 de voturi mai mult decât premierul social-democrat, Marcel Ciolacu, care s-a clasat pe locul al treilea, reaminteşte agenţia spaniolă de presă.

Curtea Constituţională din România a validat luni seara primul tur al alegerrilor prezidențiale din Român ia, respingând solicitarea lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin, turul doi urmând să aibă loc pe 8 decembrie.

Zece cadre didactice din sudul țării au primit titlul de „Profesor Inovator” și câte un premiu de 10.000 de lei
Articolul anterior
Produsele de îngrijire dentară folosite zilnic de milioane de oameni sunt doar bani aruncați. Expert: ”Niște prostii”
Articolul următor