Ploaia de meteori Perseide, văzută din Chișinău. Imagini uimitoare!

Fotograful Sergey Loburenko a fotografiat fenomenul Perseidelor în Chișinău, cea mai spectaculoasă ploaie de meteori dintr-un an sau ploaia de ,,stele căzătoare”.

separator

Fenomenul astronomic poate fi observat pe cer doar în luna august. Stelele Perseidelor sunt active aproape toată luna august, cel puțin până pe data de 20 august. Apogeul fenomenului a avut loc în noaptea de 12-13 august. În această noapte, s-au putut vedea cei mai mulți meteori arzând pe cer.

Filmarile au avut loc în oraș. În ciuda condițiilor mai puțin favorabile, în mai puțin de o oră, s-au văzut câteva zeci de meteori, dintre care cel puțin cinci au strălucit cu putere. În partea de sus a imaginii, între cei doi meteori strălucitori, galaxia Andromeda este vizibilă.  Cu câțiva ani în urmă, Sergey Loburenko a reușit să fotografieze un meteor foarte luminos, care a lăsat o amprentă de fum colorată.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Bloggerița Hellen Monroe a arătat în premieră chipul fetiței sale. Cu cine seamănă Celine?
Articolul anterior
Detalii noi despre fetița ucisă de câine, la Ialoveni. Cum s-a întâmplat totul?
Articolul următor