Povestea impresionantă a unei moldovence, mamă a 3 copii, antreprenoare de succes în Israel! A creat o linie exclusivistă de produse, care, în prezent, sunt vândute în mai multe țări

O moldoveancă de 38 de ani, mamă a trei copii, a devenit antreprenoare de succes în Israel. Aceasta a creat o linie exclusivistă de produse pentru păr care, în prezent, sunt vândute și în SUA. Vă invităm să aflați povestea impresionantă a Larisei Gindak, o femeie luptătoare și ambițioasă, căreia nu i-a fost frică să intre în industria cosmetologică, apreciată în întreaga lume, a celei mai pretențioase țări.

Absolventă a facultății de Economie a Universității de Stat din Moldova, povestea Larisei Gindak a început în urmă cu 13 ani, când s-a stabilit cu traiul în Israel, acolo unde mai târziu a adus pe lume trei copii, iar în paralel cu grijile familiei a decis să se dezvolte și pe plan profesional. Calea spre lansarea unei afaceri care să-i aducă atât satisfacție financiară, cât și plăcere, nu a fost deloc una ușoară. Femeia a încercat de toate, iar la un moment dat chiar a studiat și a cochetat cu fotografia. A absolvit cu brio cursurile din cadrul unei universități din Tel-Aviv, a cunoscut ascensiune în domeniu, lucrările ei fiind publicate în diverse reviste și site-uri, însă a renunțat la pasiune din cauza unor probleme de sănătate.

Astfel, Larisa s-a regăsit în cel mai frumos domeniu, din cea mai pretențioasă țară, ținând cont de faptul că produsele cosmetice produse în Israel, de calitate înaltă, sunt apreciate în întreaga lume. Cu toate acestea, moldoveanca noastră a avut curajul să intre în această industrie cu o linie exclusivistă de produse pentru îngrijirea parului, produse care nu conțin sulfați, sare sau parabeni. Gama ei, una terapeutică, conține minerale de la Marea Moartă, vitamine, ulei de argan, jojoba, dar și altele. Printre acestea se numără și un scub pentru scalp și păr, un produs care îmbina în sine rețetele bunicelor noastre cu noile tehnologii perfomante.

Mai mult, toate produsele create în laboratoarele fabricii au fost aprobate și certificate de Ministerul Sănătății al Israelului, un lucru deloc ușor, dar care denotă calitatea și eficiența acestora.

Ideea i-a venit în pandemie, când a avut suficient timp să lucreze asupra descoperirii unei formule care să vină ajutor femeilor în problema cea mai stringentă – menținerea părului curat și sănătos mai mult timp și asta pentru că Larisa consideră că podoaba capilară este cartea de vizită a fiecărei femei.

Astfel, în decursul a peste doi ani, afacerea ei este deja în ascensiune, iar în prezent se poate mândri cu faptul că produsele create de ea au ajuns să fie comercializate în mai multe țări, inclusiv în SUA, iar în curând va intra cu ele și pe Amazon.

Până în prezent, brandul Lesyél numără deja14 produse.

Larisa Gindak a declarat pentru unica.md că nu i-a fost deloc ușor să se impună pe o piață străină, mai ales una pretențioasă cum e cea din Israel.

”Este destul de dificil pentru oricine să își dezvolte o astfel de afacere, mai ales pentru o persoană venită de puțin timp în Israel. Experiența și dedicarea mea m-au ajutat să mă afirm și să înving obstacolele întâmpinate. Este o afacere dominată preponderent de bărbați, oricât ar părea de paradoxal, cu o concurență foarte mare. Zilnic lupt pentru a mă impune și a lasă radacini adânci în domeniul frumuseții și, îndeosebi, în producerea produselor pentru îngrijirea părului. Birocrația din Israel te face sau să dai mâinile în jos sau să te lupți încontinuu. Eu aleg zilnic să înaintez.”

Larisa ne-a spus că își dorește foarte mult ajungă cu produsele ei și în Moldova, la concetățenii săi, ca să descopere și ei cele mai bune produse pentru păr. Este un scop pe care și l-a propus să-l realizeze în următorii ani.

”Ca femeie de afaceri, am ajuns la un punct în care pot spune că tind mereu spre succes. Acum doi ani defineam succesul prin faptul ca sa elaborez un singur produs, iar astăzi având deja 15 produse diferite, înțeleg ca nu mă voi opri aici și că succesul încă mă așteaptă. Sunt încrezătoare de asta și mândră de ceea ce am realizat până acum. Unul dintre criteriile pe care le iau în considerare este nivelul satisfacției clienților. Am primit nenumărate feedback-uri pozitive și recenzii că produsele mele sunt eficiente și au ajutat oamenii să aibă părul sănătos pe care și-l doresc. Este o recompensă imensă să știu că munca mea nu doar că aduce satisfacție clienților, dar contribuie și la creșterea încrederii și stimei de sine a acestora.”, ne-a mai spus Larisa Gindak.

Un alt criteriu este creșterea afacerii sale. Larisa a observat o evoluție semnificativă în vânzările și în popularitatea produselor brandului său. Aceasta confirmă faptul că a reușit să creez produse de calitate, care să corespundă cerințelor clienților și să se ridice la standardele industriei. De asemenea, recunoașterea în industrie prin colaborări cu experți și influenceri renumiți este o dovadă a faptului că munca ei este apreciată și respectată.

”Un aspect important este impactul pozitiv pe care îl aduc în viața clienților mei. Văd cum produsele mele nu doar îi ajută să aibă un păr sănătos, ci și le oferă o stare de bine și încredere în propria lor frumusețe. Este o mare satisfacție să știu că prin afacerea mea pot contribui la bunăstarea și fericirea altora. Continui si mă strădui să ofer produse de calitate superioară și să aduc bucurie și satisfacție clienților mei.”, susține moldoveanca.

”Dragi femei, vreau să vă transmit un mesaj de încurajare și susținere în drumul vostru prin viață și în carierele voastre, mai ales dacă activați în industriilor dominate de bărbați. Sunteți niște luptătoare puternice și inspiraționale și vă admir curajul de a vă afirma într-o lume în care stereotipurile și inegalitățile pot fi încă prezente. Nu uitați niciodată că sunteți capabile de orice vă propuneți. Fie că vă urmăriți visele în afaceri, știință, tehnologie sau orice alt domeniu, faceți-o cu încredere și determinare. Nu vă lăsați descurajate de nicio dificultate sau de scepticismul celor din jur. Aveți abilitățile și talentul necesar pentru a excela în ceea ce faceți. Înconjurati-vă de o comunitate de femei puternice și de susținători care să vă sprijine în călătoria voastră. Împărtășiți-vă experiențele și învățați unii de la alții. În loc să vă privați una pe cealaltă ca competitoare, construiți o rețea de sprijin și încurajare reciprocă. Împreună suntem mai puternice și putem schimba paradigmele și stereotipurile existente. Fiți mândre de voi și drumul pe care vi l-ați ales. Aveții puterea de a influența și de a face o diferență în lume. Această lume are nevoie de vocea și perspectivele voastre unice. Nu vă lăsați dominate de nimeni și continuați să vă împingeți limitele, să vă dezvoltați și să vă afirmați în fiecare zi. Vă încurajez să rămâneți autentice, să aveți încredere în propria voastră valoare și să continuați să vă urmați pasiunile și aspirațiile. Sunteți femei puternice frumoase și inteligente, și meritați să vă realizați toate visele și obiectivele pe care le aveți.”, a fost mesajul Larisei Gindak, creatoarea brandului Lesyél.

Banii colectați de la părinți pentru fondul clasei: Regulament nou

Banii colectați de la părinți pentru fondul clasei ar putea fi legalizați. Un Regulament în acest sens a fost propus spre consultări publice de Ministerul Educației și Cercetării. Părinții susțin inițiativa și spun că oricum fac anumite donații pentru instituțiile de învățământ, iar acum acestea vor fi legale și benevole, scrie radiomoldova.md.

Potrivit documentului pregătit de Ministerul Educației și Cercetării părinții vor putea dona bani unei școli sau grădinițe prin transfer bancar, care va fi anonim. Pentru aceasta, instituția va deschide un cont trezorerial, datele căruia vor fi plasate pe pagina web, iar resursele nu vor putea fi utilizate pentru a plăti salarii sau servicii. De asemenea entitățile vor fi obligate să prezinte rapoarte despre utilizarea acestor bani. Inițiativa va asigura o transparență a donațiilor, totuși este neclar ce se va întâmpla mai departe cu Asociațiile de Părinți care, cu siguranță, vor conțină să colecteze bani, susține Directoarea Executivă a Asociației Părinți Solidari, Ala Revenco.

Colectările de bani prin intermediul Asociațiilor de Părinți în apropierea sărbătorilor sau pentru reparații ale instituțiilor, este motivul disputelor dintre părinți. Aceștia s-au plâns de nenumărate ori de discriminare a copiilor, după ce au refuzat să participe la strângere de fonduri. Unii din ei afirmă că ar putea să-și schimbe opinia, dacă această inițiativă are un caracter benevol și anonim, fără a fixată o sumă exactă.

Conform unui studiu realizat în anul 2020, de Institutul de Politici Publice o familie achită anual 5600 de lei plăți informale. Doar 38% dintre respondenți afirmau că sumele pentru plățile informale sunt accesibile pentru ei, în timp ce 26% au zis că e nevoie de eforturi suplimentare pentru a le achita.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, anul trecut pentru participarea la colectări ilegale de bani în școli au fost aplicate 19 amenzi.

Festivalul Tradițiilor Românești la Chișinău! Evenimentul va dura trei zile, în Grădina Botanică

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024, în Grădina Botanică din Chișinău.

Publicul va avea acces gratuit la evenimentele cuprinse în program: expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate, dar și din noul val al muzicii românești. 

Astfel, patrimoniu din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie. În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5. 

Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova. 

Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului, www.festivalultraditiilorromanesti.md, și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare. 

Proiectul inițiat și finanțat de DRRM are drept scop promovarea valorilor românești în Republica Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.

Celine Dion surprinde cu o apariție fenomenală pe coperta Vogue. Artista a făcut dezvăluiri despre starea ei de sănătate

Celine Dion arată fenomenal, la 55 de ani, pe coperta revistei Vogue. Apariția vine la câteva luni după ce sora ei a spus că starea de sănătate a artistei este gravă.  Legendara cântăreață a vorbit într-un interviu despre sindromul persoanei rigide, boala autoimună rară si incurabilă care i-a pus stop carierei, scrie digi24.ro

Totuși, artista este optimistă și speră că va găsi un tratament miracol cu ajutorul cercetărilor științifice. „Nu am învins boala, este încă în mine și va fi mereu. Sper că vom găsi un miracol, o modalitate de a o vindeca prin cercetare științifică, dar deocamdată trebuie să învăț să trăiesc cu ea. Deci asta sunt eu acum, cu sindromul persoanei rigide. Cinci zile pe săptămână fac terapie atletică, fizică și vocală. Lucrez degetele de la picioare, genunchii, gambele, degetele de la mâini, cânt, lucrez vocea… Trebuie să învăț să trăiesc cu asta acum și să nu mă mai întreb de ce. La început mă întrebam: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut? Asta e din vina mea? Viața nu îți dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești!”, a spus ea într-un interviu pentru Vogue.

Bătaie în masă, într-un local din Călărași: Mai mulți bărbați și-au împărțit pumni, picioare și scaune. Patru indivizi reținuți
Articolul anterior
Kornelia și Marcel Ștefăneț, 12 ani de iubire! Cuplul marchează nunta de mătase
Articolul următor